ရန္ကုန္ ၊ ၁၆-၁၀-၂၀၁၅
အစားအေသာက္ မ်ား၌ ဓာတုေဆးဝါး မ်ား အသံုးျပဳမႈ မ်ားျပားလာၿပီး ေရာင္းရ တြင္က်ယ္ လာေစရန္ နည္းလမ္းေပါင္းစံု အသံုးျပဳလ်က္ ရွိရာ အသီးအႏွံ မ်ားတြင္ ခြၽတ္ေဆးမ်ား အသံုးျပဳ၍ ေရာင္းခ်မႈမ်ား ရွိလာေၾကာင္း သိရသည္။
''အက်ႌအေရာင္ စြန္းေပမႈျဖစ္ရင္ ခြၽတ္ရတဲ့ေဆး ေတြကို သစ္သီးေတြမွာ အသံုးျပဳဖို႔ ဝယ္ယူတာေတြ ရွိလာပါတယ္။ ဒီ ခြၽတ္ေဆးမႈန္႔ ေလးေတြ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ အရည္ထဲကို သီးႏွံေတြ စိမ္လိုက္တာနဲ႔ ျဖဴေဖြး လတ္ဆတ္ၿပီး စားလိုက္ရင္လည္း ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး ျဖစ္သြားတယ္။ ကြၽန္ေတာ္တို႔ အေနနဲ႔ကလည္း အစြန္းခြၽတ္ေဆး ေရာင္းတဲ့သူ ေတြဆုိေတာ့ အဲဒီလိုေတြ လုပ္တာ သိေန ေပမယ့္လည္း ေရာင္းခ်ေန တာပါပဲ'' ဟု ပရေဆးဆိုင္မွ ေဆးေရာင္းခ်သူ တစ္ဦးက ေျပာသည္။
သစ္ေတာ္သီး၊ ပန္းသစ္ေတာ္၊ ပန္းသီး ႏွင့္ မာလကာသီး တို႔ကုိ ခၽြတ္ေဆးရည္ စိမ္၍ ေရာင္းခ်မႈမ်ား ျပဳလုပ္လ်က္ရွိ ေနေၾကာင္း၊ ခြၽတ္ေဆးသည္ ကိုင္တြယ္မႈ ၾကာသြားလွ်င္ ယားယံၿပီး အကြက္မ်ား ျဖစ္ေပၚ လာေၾကာင္းႏွင့္ ယင္းေဆးမ်ားကို တျခား ေစ်းသည္မ်ား မွလည္း လာေရာက္ ဝယ္ယူမႈမ်ား ရွိေနၿပီး သီးႏွံ ေရာင္းဝယ္သူမ်ား ပိုမိုဝယ္ယူမႈ ရွိေနေၾကာင္း သိရသည္။
အစြန္းခြၽတ္ေဆး က်ပ္ ၁ဝဝ ဖိုးဝယ္ယူလွ်င္ သစ္သီး အလံုးေရ ၂ဝ၊ ၃ဝ ခန္႔အထိ စိမ္ႏိုင္ၿပီး ေၾကးမ်ားကြၽတ္၍ အေရာင္လြင္ လာေသာ အသီးမ်ားကို ေစ်းဗန္းတင္ ေရာင္းခ်သည့္ အခါ မ်က္ႏွာပန္း လွျခင္းေၾကာင့္
အစြန္းခြၽတ္ေဆး မ်ားကို အသံုးျပဳ၍ ေရာင္းခ် ၾကျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
သီရိ
ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၃)
#Themyawadydaily
No comments:
Post a Comment