www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Thursday, October 15, 2015

အရက္ ၊ ဘီယာ ၊ ၀ုိင္ ႏွင့္ အေဖ်ာ္ယမကာ မ်ားကုိ တရား၀င္တင္သြင္းခြင့္ျပဳ ထားေသာ္လည္း ေလွ်ာက္ထားသူ နည္းပါး


ရန္ကုန္ ၊ ၁၅-၁၀-၂၀၁၅

အရက္၊ ဘီယာႏွင့္ ဝိုင္ စသည့္ အေဖ်ာ္ယမကာ မ်ားကုိ တရားဝင္ တင္သြင္းခြင့္ျပဳ ထားေသာ္လည္း ခြင့္ျပဳၿပီး ခုနစ္လၾကာ သည္ထိ လာေရာက္ ေလွ်ာက္ထားသူ နည္းပါး ေနေသးေၾကာင္း စီးပြားေရးႏွင့္ ကူးသန္း ေရာင္းဝယ္ေရး ဝန္ႀကီးဌာန သတင္းမ်ားအရ သိရသည္။

ႏုိင္ငံျခားျဖစ္ ဝုိင္အမ်ဳိးမ်ဳိးကုိ ျပည္ပမွ တရားဝင္ တင္သြင္းႏုိင္ၿပီ ျဖစ္ေၾကာင္း စီးပြားေရးႏွင္႔ ကူးသန္း ေရာင္းဝယ္ေရး ဝန္ႀကီးဌာနက ၂ဝ၁၅ ခုႏွစ္ မတ္ ၁၇ ရက္ ရက္စြဲပါ စာအမွတ္ ၁၈/၂ဝ၁၅ ျဖင့္ ခြင့္ျပဳ ေပးခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။

ယခင္က အရက္၊ ဘီယာ ၊ ဝုိင္ စသည့္ အေဖ်ာ္ယမကာ တင္သြင္းမႈကုိ ကန္႔သတ္ထား ခဲ့ေသာ္လည္း ျမန္မာႏုိင္ငံ၏ တုိးတက္ ေျပာင္းလဲ လာေနေသာ အေျခအေန မ်ားေၾကာင့္ ႏိုင္ငံျခား ခရီးသည္ ဝင္ထြက္မႈ မ်ားျပားလာ သျဖင့္ ႏုိင္ငံတကာတြင္ ဖြင္႔လွစ္ေရာင္းခ် ေပးေနသည့္ Duty Free Shop (အေကာက္ခြန္လြတ္ အေရာင္းဆုိင္မ်ား) တြင္ ေရာင္းခ်ရန္ႏွင့္ ဟုိတယ္မ်ားတြင္ အသုံးျပဳရန္ အတြက္ ဟုိတယ္ႏွင့္ ခရီးသြားလာေရး လုပ္ငန္း ဝန္ႀကီးဌာန၏ ေထာက္ခံခ်က္ႏွင့္ တင္သြင္းခြင့္ျပဳ ေပးခဲ႔ေၾကာင္း သိရသည္။

ထုိသုိ႔ တင္သြင္းခြင့္ ကန္႔သတ္ ထားခဲ့သည့္ အရက္၊ ဘီယာႏွင့္ ဝုိင္ စသည့္ အေဖ်ာ္ယမကာ မ်ားတြင္ ဝိုင္သည္ တုိးတက္ ေျပာင္းလဲလာသည့္ လူမႈပုံစံမ်ား အရ ညစာစားပဲြ မ်ားႏွင့္ ဧည့္ခံပဲြမ်ားတြင္ အမွတ္သေကၤတ တစ္ခုသဖြယ္ ထုံးတမ္းစဥ္လာ ကဲ့သုိ႔ အေရးပါသည့္ အခန္းက႑ တစ္ခု ျဖစ္လာခဲ့သည္။

ထုိ႔ျပင္ အိမ္နီးခ်င္းႏုိင္ငံ မ်ားႏွင့္ ASEAN ႏုိင္ငံမ်ားတြင္လည္း တရားဝင္ တင္သြင္းခြင့္ျပဳ ေနၾကသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ယခင္က ကန္႔သတ္ထား ေသာ္လည္း လက္ရွိ ျပည္တြင္း ေစ်းကြက္ လုိအပ္ခ်က္ အေပၚ မူတည္ကာ အကန္႔အသတ္ ႏွင့္ ေျဖေလွ်ာ့ တင္သြင္းရန္ ခြင့္ျပဳ ေပးခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။ ထုိသုိ႔ ဝုိင္တင္သြင္းခြင့္ ျပဳေပးလုိက္သျဖင့္ ျပည္တြင္း ေစ်းကြက္ လုိအပ္ခ်က္ကုိ ျဖည့္ဆည္း ေပးႏုိင္ျခင္း၊ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီညြတ္ၿပီး သန္႔ရွင္း လတ္ဆတ္ေသာ ဝုိင္မ်ားကုိသာ တင္သြင္း ခြင့္ျပဳျခင္း၊ တရားမဝင္ တင္သြင္း ဝင္ေရာက္ ေနသည့္ ၀ုိင္မ်ားကုိ စနစ္တက် ထိန္းခ်ဳပ္ေပး ႏုိင္ျခင္း ၊ ႏုိင္ငံေတာ္ အတြက္ အခြန္ဘ႑ာ ရရွိေစျခင္း စသည့္ အက်ဳိးမ်ား ရရွိလာမည္ ျဖစ္သျဖင့္ ခြင့္ျပဳေပး ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။

ထုိသုိ႔ ခြင့္ျပဳေပးခဲ႔ ေသာ္လည္း စတင္ခြင့္ျပဳခ်ိန္မွ ယခုအခ်ိန္ထိ အခ်ိန္ကာလ ခုနစ္လ ၾကာခဲ့ၿပီ ျဖစ္ေသာ္လည္း ဝုိင္တင္သြင္းရန္ လာေရာက္ ေလွ်ာက္ထားသူ နည္းပါး ေနေသးေၾကာင္း သိရသည္။ (၃၃၆)

ရတနာပံုေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၀)

#Yadanarpondaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page