www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Thursday, February 8, 2018

ေဆာင္းရာသီ၌ ငါးအေသအေပ်ာက္ နည္းေစရန္ ငါးစာေကြၽးရာတြင္ ဂ႐ုျပဳရန္လိုအပ္



ရန္ကုန္ ၈-၂-၂ဝ၁၈

ေဆာင္းရာသီတြင္ ငါးအေသအေပ်ာက္ ျဖစ္ပြားတတ္သည့္အတြက္ အစာေကြၽးရာတြင္ သတိထားၿပီး ငါးေမြးျမဴေရး ကန္မ်ားအေနျဖင့္ အပူခ်ိန္ ၂၇ ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္အထိ ေရာက္ရွိမွသာ ငါးမ်ားကို အစာေကြၽးသင့္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးေမြးျမဴေရးလုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းအတြင္း ေရးမွဴးေဒါက္တာ ျမင့္ေဆြထံမွ သိရသည္။

ေဆာင္းရာသီတြင္ ငါးမ်ားသည္ အစာေခ်ဖ်က္မႈ အားနည္းၿပီး ကန္ေရျပင္ေအးေနပါက အစာမစားခ်င္ေသာ ငါးမ်ား၏ အေလ့အထကို နားမလည္ဘဲ ပံုမွန္အစာေကြၽး ေနက်အခ်ိန္အတိုင္း ေကြၽးေမြးပါက ငါးမ်ားအစာမစား ေသာေၾကာင့္ ယင္းအစာမ်ားသည္ ကန္ေရျပင္ကိုလည္း ညစ္ညမ္းေစသည့္အျပင္ ငါးမ်ားအမွန္တကယ္ အစာစားခ်င္သည့္ အခ်ိန္တြင္ အစာမစားၾကရသည့္အတြက္ ငါးအေသအေပ်ာက္မ်ားျခင္း လည္းျဖစ္သည္။

ေဆာင္းတြင္းကာလတြင္ အစာေကြၽးသည့္ အခါ အပူခ်ိန္တိုင္းတာသည့္ သာမိုမီတာ ေဆာင္ထားသင့္ၿပီး အပူခ်ိန္ ၂၇ ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္ရွိမွသာ ေကြၽးသင့္သည္။ အပူခ်ိန္ ၂၇ ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္ေရာက္မွသာ အစာေကြၽး
ပါက အစာအေလအလြင့္ နည္းမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ထို႔ျပင္ ရာသီဥတုေအးသည့္ အခ်ိန္သည္ ငါးမ်ားခုခံအား က်ဆင္းေနခ်ိန္ ျဖစ္ၿပီးက်န္းမာေရး က်ဆင္းကာ အစာစားႏႈန္း က်ဆင္းသည့္အခ်ိန္တြင္ ငါးကန္အတြင္းရွိ Parasite ဟုေခၚသည့္ ဗက္တီးရီးယား ေရာဂါပိုးပြားႏႈန္းမ်ား သည့္အတြက္လည္း ငါးေသဆံုးမႈမ်ား ရွိေၾကာင္း၊ ေဆာင္းရာသီတြင္ ငါးၾကင္း၊ ငါးျမစ္ခ်င္းႏွင့္ ငါးေခါင္းပြငါးမ်ား ေသဆံုးမႈႏႈန္းမွာ အမ်ားဆံုးျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ေဆာင္းရာသီတြင္ ငါးအေသအေပ်ာက္ ႏႈန္းမ်ားသည့္အတြက္ အစာေကြၽးရာတြင္ ထိန္းထိန္းသိမ္းသိမ္း ေကြၽးရန္လိုအပ္ၿပီး အစာအၾကြင္းအက်န္မ်ား မမ်ားေစရန္ လိုအပ္သည္။ ေဆာင္းတြင္းကာလတြင္ ေအာက္ဆီဂ်င္နည္းသည့္ အတြက္ ကန္မက်ပ္ရန္လည္း သတိျပဳရန္လိုေၾကာင္းႏွင့္ ငါးေတြမ်ားၿပီးကန္ က်ပ္ပါကလည္း ေရာဂါပိုးမ်ား၏ တိုက္ခိုက္မႈေၾကာင့္ ငါးအေသအေပ်ာက္ႏႈန္း မ်ားသည္ကို ေတြ႕ရေၾကာင္း သိရသည္။

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger