ရန္ကုန္ ၂၈-၆-၂၀၁၇
ဇြန္ ၃ဝ ရက္တြင္က်င္းပမည့္ MMA ဘက္စံုကိုယ္ခံပညာ သံုးၿပိဳင္ပြဲတြင္ အဓိကတြဲဆုိင္း အျဖစ္ထိုးသတ္မည့္ ေအာင္လအန္ဆန္ (ျမန္မာ)ႏွင့္ ဗစ္တာလီဘစ္ဒက္ရွ္ (႐ုရွား)တို႔၏ ေလ့က်င့္ျပင္ဆင္မႈမ်ားႏွင့္ မီဒီယာေတြ႕ဆံုပြဲကို ယေန႔ညေနပိုင္းတြင္ Junction Mawtin ၌ က်င္းပသည္။
ယင္းၿပိဳင္ပြဲတြင္ မစ္ဒယ္ဝိတ္တန္း ကမၻာ့ခ်န္ပီယံလုပြဲ ထိုးသတ္မည့္ ေအာင္လအန္ဆန္ႏွင့္ ဘစ္ဒက္ရွ္တို႔က တစ္ဦးခ်င္းေလ့က်င့္မႈမ်ား ျပဳလုပ္ၿပီး မီဒီယာမ်ား၏ ေမးျမန္းမႈမ်ားကို ေျဖၾကားခဲ့သည္။ ေအာင္လအန္ဆန္က ''ဘစ္ဒက္ရွ္ နဲ႔ပထမထိုးသတ္ခဲ့တဲ့ ပြဲအၿပီးမွာ ဒီပြဲအတြက္အခ်ိန္ယူၿပီး ျပင္ဆင္ခဲ့ပါတယ္။
ပထမအႀကိမ္မွာ ႐ႈံးနိမ့္ခဲ့တာက ျပင္ဆင္ခ်ိန္ သိပ္မရခဲ့လို႔ပါ။ စိတ္မေက်ပြဲထိုးသတ္ႏုိင္ဖို႔ ေသခ်ာျပင္ဆင္ခဲ့ပါတယ္။ ေလ့က်င့္ခ်ိန္ေတြေရာ အစားအေသာက္ေတြပါ စနစ္တက် ျပင္ဆင္ခဲ့ပါတယ္။ လက္သီးထုိးသတ္ပုံေတြ ပိုေကာင္း လာဖို႔ နည္းျပတစ္ဦး ငွားရမ္းေလ့က်င့္ ခဲ့ပါတယ္။ ဘစ္ဒက္ရွ္ဟာ ၿပိဳင္ဘက္ေကာင္းျဖစ္ေပမယ့္ သူ႔မွာလည္းအားနည္းခ်က္ ရွိပါတယ္။ ဒါကိုအသံုးခ်ႏုိင္ဖို႔ လုပ္ထားပါတယ္။ ဒီၿပိဳင္ပြဲက ကိုယ့္ေျမ၊ ကိုယ့္ပရိသတ္ ေရွ႕ေမွာက္မွာ ထိုး သတ္ရမွာ ျဖစ္တာေၾကာင့္ ပိုၿပီးႀကိဳးစား ထားပါတယ္။ ဘစ္ဒက္ရွ္ကို႐ႈံးေၾကြး ျပန္ဆပ္ၿပီး ကမၻာ့ခ်န္ပီယံဆုကို ရယူႏုိင္မယ္လို႔ ၁ဝဝ ရာခုိင္ႏႈန္းျပည့္ ယံုၾကည္မႈရွိပါတယ္'' ဟု ေျပာၾကားသည္။
႐ုရွားႏုိင္ငံသား ဗစ္တာလီဘစ္ဒက္ရွ္ကလည္း ''ဒီၿပိဳင္ပြဲကို ျမန္မာႏုိင္ငံမွာ လာေရာက္ထုိးသတ္တာဟာ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ ယံုၾကည္မႈ အျပည့္ရွိလို႔ပါ၊ ေအာင္လအန္ဆန္ရဲ႕ႏုိင္ငံမွာ လာေရာက္ထုိးသတ္ရတာ မလြယ္ကူပါဘူး။ ပုံမွန္ထက္ေတာ့ ပိုၿပီးခက္ခဲႏုိင္ပါတယ္။ ေအာင္လအန္ဆန္က ဒီပြဲအတြက္ ေသခ်ာျပင္ဆင္ ေနတာေၾကာင့္ ပထမပြဲထက္ ပိုၿပီးခက္ခဲမွာပါ။ ကြၽန္ေတာ္ကေတာ့ ဒီၿပိဳင္ပြဲအတြက္ ႏွစ္လေလာက္ အခ်ိန္ယူၿပီး ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။ လက္ရွိအခ်ိန္မွာေတာ့ အေကာင္းဆံုးအေန အထားရရွိေနပါၿပီ။ ကြၽန္ေတာ္က ကမၻာ့ခ်န္ပီယံဆုကို ၂ဝ၁၅ ခုႏွစ္မွာ ရခဲ့တာျဖစ္ၿပီး ခ်န္ပီယံဆုကို တတ္ႏုိင္သေလာက္ ကာကြယ္သြားမွာပါ။ ဒီပြဲမွာလည္း ကမၻာ့ခ်န္ပီယံဆုကိုကာကြယ္ ႏုိင္မယ္လို႔ ယံုၾကည္ပါတယ္'' ဟု ေျပာၾကားသည္။
ေအာင္လအန္ဆန္ႏွင့္ ဘစ္ဒက္ရွ္သည္ ဇန္နဝါရီလက အင္ဒိုနီးရွားႏုိင္ငံ၌ ပထမဆံုးအႀကိမ္ ထိုးသတ္ခဲ့ရာ ဘစ္ဒက္ရွ္ကအမွတ္ျဖင့္ အႏုိင္ရခဲ့သည္။ ဘစ္ဒက္ရွ္သည္ MMA ပြဲေပါင္း ကိုးပြဲထုိးသတ္ရာ ပြဲတုိင္း အႏိုင္ရထားၿပီး ေအာင္လအန္ဆန္သည္ ၂၉ ပြဲထိုးသတ္ရာတြင္ ၁၉ ပြဲႏုိင္၊ ၁ဝ ပြဲ႐ႈံးနိမ့္ထားေၾကာင္း သိရသည္။
#Themyawadydaily
No comments:
Post a Comment