www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Monday, July 18, 2016

ျပည္တြင္းမွ ေကာ္ဖီထြက္ရွိမႈနည္းပါးျခင္းေၾကာင့္ ေကာ္ဖီစုိက္ဧကမ်ား တုိးခ်ဲ႕ႏုိင္ရန္ ေဆာင္ရြက္လ်က္ရွိ



ရန္ကုန္ ၊ ၁၈-၇-၂၀၁၆

ျပည္တြင္းမွ အရည္အေသြးျမင့္ ေကာ္ဖီမ်ား ထြက္ရွိေသာ္လည္း အေရအတြက္ အားျဖင့္ ျပည္ပႏိုင္ငံ မ်ားထက္ ထြက္ရွိမႈ နည္းေနျခင္းေၾကာင့္ ေကာ္ဖီစိုက္ ဧကမ်ား တိုးခ်ဲ႕ႏိုင္ရန္ ေဆာင္ရြက္လ်က္ ရွိေၾကာင္း ေကာ္ဖီ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား ထံမွ သိရသည္။

လက္ရွိတြင္ ျပည္တြင္းေကာ္ဖီ ထုတ္လုပ္ ထြက္ရွိမႈသည္ ျပည္ပႏိုင္ငံ မ်ားကို မယွဥ္ႏိုင္ေသာ္လည္း အရည္အေသြး ပိုင္းကို အဓိကထား ရမည္ျဖစ္ၿပီး ေစ်းကြက္၊ ထုတ္လုပ္မႈ နည္းပညာႏွင့္ လူ႔စြမ္းအား အရင္းအျမစ္မ်ား ျမႇင့္တင္ ေဆာင္ရြက္သင့္ သည္ဟု ေကာ္ဖီလုပ္ငန္း လုပ္ကိုင္သူ ဦးသူေဇာ္ ကေျပာသည္။

''ကြၽန္ေတာ္တို႔ ႏိုင္ငံက ေကာ္ဖီ ထုတ္လုပ္မႈမွာ ဗီယက္နမ္၊ လာအို ၊ အင္ဒိုနီးရွား၊ တ႐ုတ္နဲ႔ ထိုင္းတုိ႔ကို မယွဥ္ႏိုင္ေသး ပါဘူး။ အရည္အေသြး ပိုင္းနဲ႔ ေစ်းကြက္ ရွာေဖြေရး အပိုင္းေတြကို အရင္လုပ္ ရပါမယ္။ ဒါ့အျပင္ ထုတ္လုပ္မႈ နည္းပညာ ေတြကို ျမႇင့္တင္ေပးရ ပါမယ္။ ေနာက္ၿပီး ေကာ္ဖီေစ့ ေလွာ္တဲ့ေနရာမွာ စနစ္ေတြ ပိုၿပီးေတာ့ ေကာင္းလာဖို႔လည္း လိုအပ္ပါတယ္'' ဟု ၄င္းက ေျပာသည္။

ျပည္တြင္း ေကာ္ဖီ ထုတ္လုပ္မႈကို ႏိုင္ငံေတာ္က တစ္ႏွစ္လွ်င္ တန္ခ်ိန္ ၈ဝဝဝ ခန္႔ထြက္ရွိရန္ ခန္႔မွန္းထား ေသာ္လည္း လက္ရွိတြင္ တစ္ႏွစ္လွ်င္ တန္ခ်ိန္ ၂ဝဝဝ ခန္႔သာ ထြက္ရွိၿပီး ထြက္ရွိ မႈ၏ ၆ဝ ရာခိုင္ႏႈန္း ကို ျပည္ပသို႔ တင္ပို႔လ်က္ ရွိသည္။ ျမန္မာႏိုင္ငံမွ ထြက္ရွိသည့္ ျမန္မာ့ေကာ္ဖီ သည္ ကမၻာ့ေကာ္ဖီ ေစ်းကြက္၌ အရည္အေသြး သတ္မွတ္ခ်က္ တြင္ ၈၇ မွတ္အထိ ရရွိထားေၾကာင္း သိရသည္။ (ဆုလာဘ္)

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၂၆)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page