www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Wednesday, January 13, 2016

ျပည္တြင္းေပါင္းဆန္ ထုတ္လုပ္မႈပမာဏ ျမင့္တက္လာျခင္းေၾကာင့္ ယခုႏွစ္ဆန္းပုိင္းမွ စတင္၍ ျပည္ပသုိ႔တင္ပုိ႔မႈ ျမႇင့္တင္မည္



ရန္ကုန္ ၊ ၁၃-၁-၂၀၁၆

ျပည္တြင္းေပါင္းဆန္ ထုတ္လုပ္မႈပမာဏ ျမင့္တက္ လာျခင္းေၾကာင့္ ယခုႏွစ္ ႏွစ္ဆန္းပိုင္းမွ စ၍ ျပည္ပသို႔ တင္ပို႔မႈမ်ား ပိုမိုျမႇင့္တင္ သြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ဆန္စပါးအသင္းခ်ဳပ္ မွ သိရသည္။

ျပည္တြင္း၌ တည္ေဆာက္ ထားေသာ ေပါင္းဆန္စက္မ်ား စတင္လည္ပတ္လ်က္ ရိွရာ ၂ဝ၁၅ ခုႏွစ္အတြင္း ေပါင္းဆန္ ထုတ္လုပ္မႈမွာ တန္ခ်ိန္ ႏွစ္သိန္း ဝန္းက်င္အထိ ေရာက္ရိွ လာေသာေၾကာင့္ ျပည္ ပေစ်းကြက္ ပိုမိုခ်ဲ႕ထြင္ရန္ ေဆာင္ရြက္ရျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ျမန္မာ့ေပါင္းဆန္သည္ ကမၻာ့ေစ်းကြက္တြင္ ေနရာရရွိ ထားေသာ္လည္း ျပည္တြင္း၌ ထုတ္လုပ္မႈ ေလ်ာ့ နည္းခဲ့သျဖင့္ ျပည္ပႏိုင္ငံမ်ားသို႔ တင္ပို႔မႈ နည္းပါးခဲ့ရာ ၿပီးခဲ့သည့္ ႏွစ္အတြင္းက ထုတ္လုပ္မႈ တိုးျမႇင့္ႏိုင္ခဲ့သည့္ အတြက္ ယခုႏွစ္ဆန္းပိုင္းမွ စ၍ ဥေရာပ၊ ႐ုရွား၊ ႏိုင္ဂ်ီးရီးယား ႏွင့္ တျခား အေရွ႕အလယ္ပိုင္း ေဒသမ်ားသို႔ တိုးခ်ဲ႕ တင္ပို႔သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ထို႔ျပင္ ၿပီးခဲ့သည့္ ဘ႑ာႏွစ္တြင္ ထုတ္လုပ္မႈ ေလ်ာ့နည္းခဲ့သျဖင့္ ေပါင္းဆန္တန္ခ်ိန္ ၃ဝဝဝဝ ခန္႔သာ တင္ပို႔ႏိုင္ခဲ့ေသာ္လည္း ၂ဝ၁၅ ခုႏွစ္အတြင္း ေပါင္းဆန္စက္ အသစ္မ်ား တည္ေဆာက္ ႏိုင္သျဖင့္ ယခုဘ႑ာ ႏွစ္တြင္ ယမန္ႏွစ္ထက္ ပိုမိုတင္ပို႔ႏိုင္ရန္ ေမွ်ာ္မွန္းထားေၾကာင္း သိရသည္။

ေနေန

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၄)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page