www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Wednesday, February 11, 2015

၀ုိင္နီေသာက္ျခင္းျဖင့္ အဆီပုိမ်ား ေလာင္ကၽြမ္းႏုိင္



လန္ဒန္ ၊ ၁၁-၂-၂၀၁၅

အဝလြန္သူမ်ား အေနျဖင့္ စပ်စ္ဝိုင္ အနီေရာင္ကို သင့္တင့္ မွ်တစြာ ေသာက္သံုးပါလွ်င္ က်န္းမာေရး တိုးတက္ ေကာင္းမြန္ လာႏိုင္ၿပီး အဆီ ေလာင္ကြၽမ္းမႈ အားကိုလည္း ေကာင္းေစ ႏိုင္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ေအာ္ရီဂြန္ တကၠသိုလ္ သုေတသီ မ်ားက ဆိုသည္။ ''အေရာင္ရင့္တဲ့ စပ်စ္သီး ျဖစ္ေစ၊ အဲဒီလို စပ်စ္သီး ကေန လုပ္ထားတဲ့ ဝိုင္အရက္ လိုမ်ဳိးျဖစ္ေစ မွန္မွန္မီွဝဲမယ္ ဆိုရင္ အသည္း အဆီဖံုး တာကို ကာကြယ္ေပးၿပီး အဆီခ်တဲ့ အခါလဲ အမ်ားႀကီး အေထာက္အကူျပဳ ပါတယ္ '' ဟု ဇီဝဓာတု ပညာရွင္ တစ္ဦးက ေျပာျပသည္။

စပ်စ္သီးတြင္ အယ္လာဂ်စ္ အက္ဆစ္ အပါအဝင္ သဘာဝဓာတု ပစၥည္းေလးမ်ဳိး ပါဝင္ၿပီး အယ္လာဂ်စ္ က အဆီဆဲလ္ မ်ားကို ေခ်ဖ်က္ေပးကာ အသစ္ထပ္မံ မျဖစ္ႏိုင္ ေအာင္ တားဆီး ေပးသည့္ အျပင္ အသည္းဆဲလ္မ်ား အတြက္ အလြန္ လိုအပ္ေသာ ဖက္တီး အက္ဆစ္ မ်ားကိုလည္း ေပါမ်ား ေစေၾကာင္း သိရသည္။

''စပ်စ္ဝုိင္ကို အဆီခ်ေဆး လိုေတာ့  မျမင္ေစခ်င္ ပါဘူး။ အဆီ ေလာင္ကြၽမ္းမႈကို ျမန္ေစတယ္ ဆိုတာကလဲ အသည္းထဲက အဆီကို ေလာင္ကြၽမ္း ေစတာပါ။ အသည္းထဲက အဆီပိုေတြ ေလာင္ကြၽမ္း သြားေတာ့ အသည္းရဲ႕ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ ပိုေကာင္း လာၿပီး ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ အဆီပို ေတြကိုလဲ ဆက္လက္ ေခ်ဖ်က္ႏိုင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ စပ်စ္သီး၊ စပ်စ္ဝိုင္ ဆိုတာ အသည္းအဆီ မဖံုးေအာင္ စားေပး၊ ေသာက္ေပးရတဲ့ ဓာတ္စာလို႔ပဲ ျမင္ေစခ်င္ ပါတယ္ '' ဟု သုေတသီတစ္ဦး က ေျပာသည္။ 

စပ်စ္၊ စပ်စ္ဝုိင္ဟာ အသည္းအဆီ၊ ခႏၶာကိုယ္ အဆီတို႔ကို ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏိုင္သလို ေသြးခ်ဳိကိုလဲ ထိန္းေပးႏိုင္တာ ေတြ႕ရပါတယ္။ အဓိက ကေတာ့ အယ္လာဂ်စ္ အက္ဆစ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီ အယ္လာဂ်စ္ အက္ဆစ္က ဆဲလ္ ေတြထဲမွာ Ppar-Alpha နဲ႔ Ppar Gamma လို႔ေခၚတဲ့ ပ႐ိုတိန္း ႏွစ္မ်ဳိးကို လႈပ္ရွား အားေကာင္း လာေစတဲ့ အတြက္ ဆဲလ္ေတြ အေနနဲ႔ အဆီနဲ႔ သၾကား ကိုပိုၿပီး ထိေရာက္စြာ ေခ်ဖ်က္ သံုးစြဲ ႏိုင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီလို အဆီနဲ႔သၾကားကို ေခ်ဖ်က္အား ပိုေကာင္း လာေတာ့လဲ ေသြးတြင္း ထ႐ိုက္ ဂလီဆီ႐ိုက္ အဆီေတြ မတိုးႏိုင္ေတာ့ တဲ့အတြက္ ႏွလံုး ေသြးေၾကာက်ဥ္း တဲ့ေရာဂါ အတြက္ပါ အေထာက္အကူ ျပဳႏိုင္ပါတယ္ '' ဟု ၄င္းက ဆက္လက္ ေျပာျပသည္။

သို႔ျဖစ္၍ အရြယ္ေရာက္ သူမ်ား အေနျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေကာင္းမြန္ေအာင္ ထိန္းသိမ္းရန္ အလြန္ အေရးႀကီးေၾကာင္း၊ က်န္းမာေရး လႈပ္ရွားမႈ မလုပ္ႏိုင္လွ်င္ အစားအေသာက္ မွန္ကန္စြာ ေရြးခ်ယ္ျခင္း ျဖင့္ ထိန္းသိမ္း သင့္ေၾကာင္း၊ ထိုသို႔ ေရြးခ်ယ္ရာတြင္ စပ်စ္ျဖစ္ေစ၊ စပ်စ္ဝိုင္ ျဖစ္ေစ စားေသာက္ ေပးျခင္းသည္ အဝလြန္သူ၊ အထိုင္မ်ားသူ၊ အသည္း အဆီဖံုး သူမ်ားအတြက္ သင့္ေလ်ာ္ေသာ ဓာတ္စာ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

Red wine stops lung cancer cells, study finds

#Yadanarpondaily
#ရတနာပံုေန႔စဥ္

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger