ရန္ကုန္ ၊ ၃၀-၁-၂၀၁၅
ျမန္မာ့႐ိုးရာ မုန္႔မ်ဳိးစံုကို စားသံုးရန္ သင့္ေၾကာင္း ေထာက္ခံခ်က္ လက္မွတ္မ်ား ရယူ၍ အာရွႏိုင္ငံ မ်ားႏွင့္ ဥေရာပ ႏိုင္ငံအခ်ဳိ႕ သို႔ တင္ပို႔ေရာင္းခ် ႏိုင္ရန္ စီစဥ္လ်က္ ရွိေၾကာင္း ဒို႔႐ိုးရာ စားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္မႈ လုပ္ငန္း မွ ျမန္မာ့႐ိုးရာ စားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္ ျဖန္႔ခ်ိေရး မန္ေနဂ်ာ ဦးေက်ာ္ေက်ာ္ထြန္း ထံမွ သိရသည္။
ယခုအခါ ျပည္တြင္းရွိ ႐ိုးရာမုန္႔မ်ဳိးစံု ထုတ္လုပ္သည့္ လုပ္ငန္း လုပ္ကိုင္သူ မ်ားက ျမန္မာ့႐ိုးရာ မုန္႔မ်ဳိးစံုကို ထုတ္လုပ္ ေရာင္းခ်ရာတြင္ ထုပ္ပိုးမႈ ပံုစံမ်ားကို ေျပာင္းလဲ၍ ေရာင္းခ် လာသည့္အျပင္ ထုတ္လုပ္သည့္ ရက္စြဲႏွင့္ သက္တမ္း ကုန္ဆံုးမည့္ ရက္စဲြဲမ်ား ကိုပါ ထည့္သြင္း ေရာင္းခ် လာျခင္းေၾကာင့္ စားသံုးသူမ်ား အေနျဖင့္ အႏၲရာယ္ ကင္းရွင္းစြာ ဝယ္ယူစားသံုး ႏိုင္ၿပီး စားသံုးမႈ ျမင့္တက္ လာေၾကာင္း သိရသည္။
''အရင္က ဆိုရင္ ႐ိုးရာမုန္႔ ေတြရဲ႕ ထုပ္ပိုးမႈက ႐ိုးစင္းတယ္။ ပလတ္စတစ္အိတ္ အၾကည္ေတြနဲ႔ ထုပ္တယ္။ စကၠဴအပါး ေတြနဲ႔ ထုပ္တယ္။ အခု ေနာက္ပိုင္းမွ ထုပ္ပိုးမႈ ပံုစံေတြ ေျပာင္းလိုက္တယ္။ အိတ္ေတြမွာ တံဆိပ္ေတြ ႐ိုက္တယ္။ အေရာင္အေသြး မ်ဳိးစံုနဲ႔ ထုတ္တယ္။ အဓိက က အျမင္နဲ႔တင္ စားသံုးသူ ေတြကို ဆြဲေဆာင္ ႏိုင္တယ္။ ၿပီးေတာ့ စားသံုးရန္ သင့္တဲ့ ေထာက္ခံစာ ေတြကိုပါ ကပ္ႏွိပ္ ေရာင္းလာတယ္။ ေနာက္တစ္ဆင့္ အေနနဲ႔ ထုတ္လုပ္မႈ ပံုစံေတြ ေျပာင္းတာေပါ့။ ထမင္းသုပ္ လုပ္စားလို႔ ရတဲ့ အသင့္စား အထုပ္ေတြ၊ မုန္႔ဟင္းခါး အသင့္စား အထုပ္ေတြေပါ့။ အဲဒီ အသင့္စား ထုတ္ကုန္ေတြက ဒီက စားသံုးသူ ေတြအတြက္ မဟုတ္ေပမယ့္ ျပည္ပေရာက္ ျမန္မာေတြ အတြက္ အလြမ္းေျပ စားသံုးကုန္ ေတြ ျဖစ္ပါတယ္ .. '' ဟု ျမန္မာ့႐ိုးရာ စားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္ ျဖန္႔ခ်ိေရး မန္ေနဂ်ာ ဦးေက်ာ္ေက်ာ္ထြန္း က ေျပာသည္။
ထို႔အျပင္ အျခားေသာ ႐ိုးရာ ထုတ္လုပ္မႈ စားေသာက္ကုန္ မ်ားကိုလည္း ထုတ္လုပ္မႈ၊ ထုပ္ပိုးမႈ ျပင္ဆင္ၿပီး စားသံုးရန္ သင့္ေၾကာင္းေထာက္ခံခ်က္ လက္မွတ္မ်ား ရယူရန္ ျပင္ဆင္ ေနေၾကာင္း သိရသည္။ အာရွႏိုင္ငံ မ်ားသို႔ တင္ပို႔ ေရာင္းခ်ရာ တြင္လည္း ျမန္မာလူမ်ဳိး အမ်ားဆံုး ေနထိုင္သည့္ စင္ကာပူႏိုင္ငံ၊ မေလးရွား ႏိုင္ငံႏွင့္ ထိုင္းႏိုင္ငံ အစရွိသည့္ ႏိုင္ငံတုိ႕ကို ဦးစားေပး ျဖန္႔ခ်ိသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ထို႔အျပင္ ဥေရာပ ႏိုင္ငံမ်ား တြင္လည္း ျမန္မာႏိုင္ငံသို႔ လာေရာက္ လည္ပတ္သည့္ ႏိုင္ငံျခား ခရီးသြား ဧည့္သည္ အဝင္မ်ားသည့္ ႏိုင္ငံတို႔သုိ႔ ျဖန္႔ခ်ိ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ထက္ေန
#Themyawadydaily
#ျမ၀တီေန႔စဥ္
No comments:
Post a Comment