www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Monday, February 6, 2017

ျမန္မာႏုိင္ငံအတြင္း လာေရာက္ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံ လုပ္ကိုင္သူမ်ားကုိ ေနထုိင္ခြင့္ေလွ်ာက္ထားမႈ တစ္ႀကိမ္လွ်င္ တစ္ႏွစ္အထိ ေပးရန္စီစဥ္ေန


ရန္ကုန္ ၊ ၆-၂-၂၀၁၇

ျမန္မာႏုိင္ငံ အတြင္း ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံမႈ လုပ္ငန္းမ်ား အတြက္ လာေရာက္ေသာ ႏိုင္ငံျခားသား မ်ားကို ေျခာက္လမွ တစ္ႏွစ္အထိ ေနထိုင္ခြင့္ သက္တမ္း (Stay Permit) ကို ခြင့္ျပဳေပးသြားရန္ ရိွေနေၾကာင္း အလုပ္သမား၊ လူဝင္မႈ ႀကီးၾကပ္ေရးႏွင့္ ျပည္သူ႔အင္အား ဝန္ႀကီးဌာနမွ တာဝန္ရိွသူ တစ္ဦး၏ ေျပာၾကားခ်က္အရ သိရသည္။

ျပည္တြင္း၌ ကုမၸဏီဥပေဒ ျဖစ္ေစ၊ ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံမႈ ဥပေဒျဖစ္ေစ ႏိုင္ငံျခားသားမ်ား ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံမည္ ဆိုပါက ၄င္းကုမၸဏီ Both of Director တြင္ပါဝင္သူမ်ား၊ ကုမၸဏီမွ ခန္႔ထားသူမ်ား အတြက္ Stay permit ေလွ်ာက္ထား ႏိုင္ေၾကာင္း၊ ပထမ တစ္ႀကိမ္တြင္ သံုးလ၊ ဒုတိယတစ္ႀကိမ္ ေလွ်ာက္ပါက ေျခာက္လျဖစ္ၿပီး တတိယအႀကိမ္ ေလွ်ာက္ထားပါက တစ္ႏွစ္ခြင့္ျပဳ ထားေၾကာင္း၊ လက္ရိွတြင္ ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံမႈ လုပ္ငန္းမ်ား အတြက္ လာေရာက္ ႏိုင္ငံျခားသား မ်ားကို ေျခာက္လမွ တစ္ႏွစ္အထိ ေနထိုင္ခြင့္ သက္တမ္းကို ခြင့္ျပဳရန္စီစဥ္ ေနျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

အဆုိပါ ေလွ်ာက္ထားမႈတြင္ ႏိုင္ငံတကာ ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံမႈမ်ား၊ ကြၽမ္းက်င္ ပညာရွင္မ်ား၊ အလုပ္သမားမ်ား အတြက္ ေနခြင့္ သက္တမ္းကို ၄င္းတို႔၏ ဆႏၵအရ ေျခာက္လ (သို႔မဟုတ္) တစ္ႏွစ္ တိုးခြင့္ျပဳရန္ သက္တမ္းရိွသည့္ ကုမၸဏီ၊ မွတ္ပံုတင္ ရိွသည့္ကုမၸဏီမ်ား၊ Work Permit မ်ားႏွင့္တင္ျပ ေလွ်ာက္ထား မည္ဆိုပါက ေျခာက္လမွ တစ္ႏွစ္အထိ တိုးျမႇင့္ေပးရန္ အစီအစဥ္ ရိွေနေၾကာင္း၊ ယင္းအတြက္ လူကိုယ္တိုင္ လာေရာက္ ေလွ်ာက္ထားရမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ထို႔အျပင္ ႏိုင္ငံျခားသား အၿမဲတမ္း ေနထိုင္ခြင့္ (PR) စနစ္ ေလွ်ာက္ထားခြင့္ ရိွသူမ်ားတြင္လည္း ပညာရွင္မ်ား၊ စီးပြားေရးအရ ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံသူမ်ား၊ ႏိုင္ငံသား ေဟာင္းမ်ား၊ ႏိုင္ငံသားမ်ားႏွင္ ဇနီး/ခင္ပြန္း၊ သားသမီး စသည့္ ေသြးသား ေတာ္စပ္သူဟူ၍ အမ်ဳိးအစား ေလးမ်ဳိးခဲြျခားကာ သတ္မွတ္ ေဆာင္ရြက္ေပး ေၾကာင္း၊ ယင္းစနစ္ ေလွ်ာက္ထားခြင့္ မရိွသူမ်ားသည္ အျပည္ျပည္ဆုိင္ရာ ဒုကၡသည္အျဖစ္ သတ္မွတ္ခံထား ရသူမ်ား၊ျ ပည္ပႏိုင္ငံ တစ္ခုခုတြင္ ႏိုင္ငံေရး ခိုလံႈခြင့္ျဖင့္ ေနထိုင္ရ သူမ်ားႏွင့္ ျပည္တြင္းျပည္ပ (သို႔မဟုတ္) ႏိုင္ငံတကာ ျပစ္မႈမွတ္တမ္း စာရင္းရိွသူ မ်ားအား ေလွ်ာက္ထားခြင့္ မျပဳေၾကာင္း၊ လက္ရိွခြင့္ျပဳရန္ စီစဥ္ထားမႈတြင္ ရင္းႏွီးျမႇဳပ္ႏွံမႈ ျပဳလုပ္မည့္ ႏိုင္ငံျခားသား မ်ားအား သတ္မွတ္ခ်က္ေပၚ မူတည္၍ ေျခာက္လမွ တစ္ႏွစ္အထိ ခြင့္ျပဳရန္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ (စုိးမုိး)

ျမ၀တီေန႔စဥ္သတင္းစာ ၊ စာ(၁၂)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page