www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Monday, February 6, 2017

အမ်ားပူးေပါင္း ပါ၀င္ေသာ ေအာ္ဂဲနစ္အသိအမွတ္ျပဳ လက္မွတ္စနစ္ ျမန္မာႏုိင္ငံ၌ စတင္အေကာင္အထည္ေဖာ္ သြားမည္


ရန္ကုန္ ၊ ၆-၂-၂၀၁၇

အမ်ားပူးေပါင္း ပါဝင္ေသာ ေအာ္ဂဲနစ္ အသိအမွတ္ျပဳ လက္မွတ္စနစ္ တစ္ခုကို ျမန္မာႏိုင္ငံ၌ မၾကာမီစတင္ အေကာင္ အထည္ေဖာ္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ သစ္သီးဝလံ၊ ပန္းမန္ႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စိုက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္ တင္ပို႔ေရာင္းခ်သူ မ်ားအသင္းမွ သိရသည္။

''အမ်ားပူးေပါင္း ပါဝင္ၿပီး ေထာက္ခံတဲ့ စနစ္တစ္ခု ျဖစ္တဲ့ ေအာ္ဂဲနစ္ အသိအမွတ္ျပဳ လက္မွတ္ ထုတ္ေပးေရး အစီအစဥ္ေတြက ျပည္ပႏိုင္ငံ အမ်ားစုမွာ ရွိၿပီးေနၿပီ ျဖစ္ပါတယ္။ ႏိုင္ငံတစ္ႏိုင္ငံ ေခတ္မီဖြံ႕ၿဖိဳး တိုးတက္လာ တာနဲ႔အမွ် ဒီစနစ္ေတြ ကလည္း ရွိဖို႔လိုအပ္ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဒီေထာက္ခံခ်က္ စနစ္ကို ျမန္မာႏိုင္ငံမွာ ရွိေနတဲ့ ေအာ္ဂဲနစ္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီးဝလံ ေတြမွာလည္း ေပးအပ္ႏိုင္ဖို႔ စီစဥ္ရတာပါ'' ဟု ေအာ္ဂဲနစ္ ေစ်းကြက္ ေဖာ္ေဆာင္ေရး အဖြဲ႕ ေခါင္းေဆာင္ မသီတာ က ေျပာသည္။ 

ယခုကဲ့သို႔ ေအာ္ဂဲနစ္ PGS စနစ္ကို ျမန္မာႏိုင္ငံ၌ ေပးအပ္ႏိုင္ပါက ျမန္မာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ႏွင့္ သစ္သီးဝလံ မ်ားကို မဲေခါင္ေဒသ ေျခာက္ႏိုင္ငံက အသိအမွတ္ ျပဳၿပီး ျပည္တြင္းျပည္ပ ေစ်းကြက္တင္ပို႔မႈ မွာလည္း သိသာစြာ တိုးတက္ လာႏိုင္ဖြယ္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

အဆိုပါစနစ္သည္ ေတာင္သူ အခ်င္းခ်င္း အျပန္အလွန္ စစ္ေဆး၍ ေထာက္ခံေပး ရေသာ စနစ္တစ္ခု ျဖစ္သျဖင့္ ေတာင္သူမ်ား အတြက္ ေအာ္ဂဲနစ္စနစ္ ႏွင့္ပတ္သက္၍ စြမ္းရည္ပိုမို ျမင့္တက္ ေစႏိုင္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

အဆိုပါ လက္မွတ္ကို ျမန္မာ့စိုက္ပ်ဳိးေရး လုပ္ငန္း၊ ျမန္မာႏိုင္ငံ သစ္သီးဝလံ၊ ပန္းမန္ႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စိုက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္ တင္ပို႔ေရာင္းခ် သူမ်ားအသင္းႏွင့္ သက္ဆိုင္ရာ အဖြဲ႕အစည္း တို႔က ေပးအပ္သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ ေနာက္ပိုင္းတြင္ ျမန္မာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ႏွင့္ သစ္သီးဝလံ မ်ား၌ PGS ေထာက္ခံခ်က္မ်ား ပါရွိထားျခင္း ျဖင့္ အာမခံခ်က္ တစ္ခု ရရွိမည္ျဖစ္ျပီး ျပည္တြင္းျပည္ပ စားသံုးသူမ်ား အတြက္လည္း ေဘးအႏၲရာယ္ ကင္း၍ ေရာင္းအား တိုးတက္လာ ေစႏိုင္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ျမ၀တီေန႔စဥ္သတင္းစာ ၊ စာ(၆)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger