ရန္ကုန္ ၊ ၂၆-၁-၂၀၁၇
ျမန္မာႏုိင္ငံ စားေသာက္ဆုိင္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းမွ ႀကီးမွဴး က်င္းပေသာ ျမန္မာ့႐ိုးရာ အိုးႀကီးခ်က္ အလြတ္တန္းၿပိဳင္ပြဲ ႏွင့္ စတုဒိသာ ေကြၽးေမြးျခင္းကို ယမန္ေန႔ညေန ၆ နာရီတြင္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ ဦးဝိစာရလမ္းရွိ မုိင္ဒါကြင္း၌ က်င္းပသည္။
ၿပိဳင္ပြဲတြင္ တုိင္းေဒသႀကီးႏွင့္ ျပည္နယ္ အသီးသီးမွ ၿပိဳင္ပြဲဝင္အသင္း ၁၆ သင္းတို႔က ဝင္ေရာက္ယွဥ္ၿပိဳင္ ၾကမည္ျဖစ္သည္။ ၿပိဳင္ပြဲ ပထမေန႔တြင္ အုပ္စု(က) အသင္းက အလွကိုယ္စီ အသင္း၊ ဧရာဝတီသား အသင္း၊ မဂၤလာဒံုတပ္နယ္ အသင္း၊ စားေတာ္ကဲအသင္း၊ ကလ်ာဏအသင္း၊ က႐ုဏာရွင္ အသင္း၊ တန္ဖိုးသင့္ေန႔လယ္စာ အသင္းႏွင့္ ရွင္မေတာင္သား အသင္းတို႔ ယွဥ္ၿပိဳင္ၾကသည္။
ၿပိဳင္ပြဲတြင္ ဝက္သား အသားနီခ်က္၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေၾကာ္၊ ငါးပိတို႔စရာႏွင့္ အရည္ေသာက္ မ်ားကို ျမန္မာ့႐ိုးရာ ခ်က္ျပဳတ္နည္း အတုိင္း ၿပိဳင္ပြဲဝင္မ်ားက ဝင္ေရာက္ယွဥ္ၿပိဳင္ ၾကေၾကာင္း၊ အေကာင္းဆံုး လက္ရာျဖင့္ ခ်က္ျပဳတ္ ထားေသာ ထမင္းဟင္းလ်ာ မ်ားကို စတုဒိသာ အျဖစ္ ညေနပိုင္းတြင္ ၿပိဳင္ပြဲသို႔ လာေရာက္ ေလ့လာေသာ ျပည္သူမ်ားႏွင့္ ႏုိင္ငံျခား ခရီးသြား ဧည့္သည္မ်ား အပါအဝင္ လူအေယာက္ ၂ဝဝဝ ေက်ာ္အား ေကြၽးေမြးလွဴဒါန္း ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
အလားတူ ဇန္နဝါရီ ၂၆ ရက္တြင္လည္း အုပ္စု(ခ)က ၿပိဳင္ပြဲဝင္ အသင္းရွစ္သင္း ၏ ႐ိုးရာဟင္းလ်ာ ခ်က္ျပဳတ္ၿပိဳင္ပြဲ ကို က်င္းပသြားမည္ ျဖစ္ၿပီး စတုဒိသာမ်ား အလွဴဒါနျပဳ သြားမည္ ျဖစ္သည္။
ၿပိဳင္ပြဲကို ဇန္နဝါရီ ၂၉ ရက္အထိ က်င္းပ သြားမည္ျဖစ္ၿပီး ဆုေပးပြဲတြင္ ကြာတားဖိုင္နယ္၊ ဆီမီးဖုိင္နယ္ႏွင့္ ေနာက္ဆံုးဖုိင္နယ္ ပထမ၊ ဒုတိယ၊ တတိယအဆင့္မ်ား သတ္မွတ္ကာ ဆုမ်ားေပးအပ္ သြားမည္ျဖစ္သည္။
အဆိုပါပြဲတြင္ ေစ်းပြဲေတာ္၊ ႐ိုးရာေခါင္းအံုး႐ုိက္ ၿပိဳင္ပြဲ၊ ျမန္မာ့႐ိုးရာ ဒိုးပတ္ၿပိဳင္ပြဲ၊ ရခိုင္႐ိုးရာ က်င္ကိုင္ပြဲ၊ စေကၠာမ (ေမွာ္အႏုပညာ) ျပပြဲ၊ ျမန္မာ့႐ိုးရာ လက္ေဝွ႔ၿပိဳင္ပြဲ မ်ားအား ထည့္သြင္း က်င္းပသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ျမ၀တီေန႔စဥ္သတင္းစာ ၊ စာ(၁၆)
No comments:
Post a Comment