ရန္ကုန္ ၊ ၂၆-၉-၂၀၁၆
ဓာတုေဗဒပစၥည္းမ်ား အသံုးျပဳ၍ အနံ႔ ေပးထားေသာ အႏၲရာယ္ရွိ စားသံုးဆီမ်ား ေစ်းကြက္အတြင္း ဝင္ေရာက္မႈ ပေပ်ာက္ေစေရး အတြက္ ေရတို အစီအမံမ်ား ခ်မွတ္ လုပ္ေဆာင္သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ဆီစက္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းဥကၠ႒ ဦးခင္စိုး ထံမွ သိရသည္။
ဓာတုေဗဒပစၥည္းမ်ား အသံုးျပဳ၍ ပဲ သို႔မဟုတ္ ႏွမ္း စသည့္အနံ႔ ေပးထားေသာ အႏၲရာယ္ရွိ စားသံုးဆီမ်ား ေစ်းကြက္အတြင္း သို႔ ဝင္ေရာက္မႈ မရွိေစေရး အတြက္ ဆီစက္ လုပ္ငန္းရွင္ အသင္းသာမက အစိုးရဌာနမ်ား ႏွင့္လည္း ပူးတြဲလုပ္ေဆာင္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ဓာတုေဗဒ ပစၥည္းမ်ား အသံုးျပဳ၍ အနံ႔ ေပးထားေသာ အႏၲရာယ္ရွိ စားသံုးဆီမ်ား ေရာင္းခ် ေနသည္ကို ျပည္သူမ်ား ေတြ႕ရွိပါက သက္ဆိုင္ရာသို႔ အသိေပးႏိုင္ၿပီး ျမန္မာႏိုင္ငံ ဆီစက္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္း အေနျဖင့္လည္း သက္ဆိုင္ရာ ဝန္ႀကီးဌာန မ်ားသို႔ အသိေပးတင္ျပ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
လက္ရွိေစ်းကြက္ အတြင္း၌ ေရာင္းခ်ေနေသာ စားအုန္းဆီ၊ ပဲပုပ္ဆီ သာမက တျခားေသာ ျပန္ေၾကာ္ဆီ၊ ေျပာင္းဆီ၊ ဝါေစ့ဆီ၊ လဲမႈိ႔ဆီ စသည့္ စားသံုးဆီ မ်ားတြင္ က်န္းမာေရးကုိ အႏၲရာယ္ ျဖစ္ေစႏိုင္ေသာ ဆီအမ်ားအျပား ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
ယခုကဲ့သို႔ ေရာင္းခ်ေနျခင္း ေၾကာင့္ စားသံုးသူ ျပည္သူမ်ားအား က်န္းမာေရး ထိခိုက္ေစ႐ံု သာမက ဆီစက္လုပ္ငန္း မ်ားလည္း ထိခိုက္နစ္နာမႈမ်ား ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
ဓာတုေဗဒ ပစၥည္းမ်ား အသံုးျပဳ၍ အနံ႔ေပး ထားေသာ အႏၲရာယ္ရွိ စားသံုးဆီမ်ားကို ေစ်းႏႈန္း သက္သာစြာ ေရာင္းခ်ေနရာ လက္ရွိ ေစ်းကြက္အတြင္း ေရာင္းခ်ေနေသာ ပဲဆီႏွင့္ ႏွမ္းဆီမ်ားမွာ ေစ်းႏႈန္းျမင့္တက္ ေနေသာေၾကာင့္ စားသံုးသူမ်ား အေနျဖင့္ သက္သာေသာ ဆီမ်ားကိုသာ ဝယ္ယူ အသံုးျပဳၾက၍ ယွဥ္ၿပိဳင္ႏိုင္ျခင္း မရွိဘဲ ပဲဆီ၊ ႏွမ္းဆီ ေစ်းကြက္ကို ထိခိုက္မႈ ျဖစ္ေစေၾကာင္း သိရသည္။
သို႔ျဖစ္၍ စားသံုးဆီ အတုမ်ား ေစ်းကြက္ထဲသုိ႔ ဝင္ေရာက္မႈ ေလ်ာ့နည္းေစရန္ ဆီထြက္သီးႏွံမ်ား ျဖစ္သည့္ ပဲ၊ ႏွမ္း အထြက္တိုး ေစေရးအတြက္လည္း ေရရွည္ အစီအမံမ်ား ခ်မွတ္လုပ္ေဆာင္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
(ေကေက)
ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၆)
No comments:
Post a Comment