www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Sunday, July 10, 2016

ေသြးအတြင္း အဆီဓာတ္ျမင့္မားျခင္း



ေဒါက္တာလြင္သန္႔ (ေဆး-၂)

ေသြးအတြင္း အဆီဓာတ္ ျမင့္မားတဲ့သူ ေတြအေနနဲ႔ အသား စားေပးသင့္ ပါတယ္။ တခ်ဳိ႕က အဆီဓာတ္ ျမင့္မားလို႔ဆုိၿပီး ပံုမွန္ စားေနက် ထမင္းကိုေလွ်ာ့ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေၾကာ္၊ ဟင္းခ်ဳိရည္နဲ႔ပဲ စားၾကတယ္။ ၾကာလာေတာ့ အားအင္ကုန္ခန္းၿပီး တက္ၾကြ လန္းဆန္းမႈ မရွိေတာ့ဘဲ အၿမဲအိပ္ငုိက္ၿပီး ပ်င္းရိ ေနတတ္တယ္။

လူ႔ခႏၶာကိုယ္ အခ်ဳိးအဆ အေနနဲ႔ ဘီအမ္အိုင္ ၁၈ ဒသမ ၉ မွ ၂၄ ဒသမ ၉ အတြင္း ရွိရပါမယ္။ ဘီအမ္အိုင္ ဆိုတာ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ (ကီလုိဂရမ္) အရပ္အျမင့္ မီတာ (ႏွစ္ထပ္ကိန္း) နဲ႔စားလို႔ရတဲ့ ကိန္းျဖစ္လို႔ အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ဖို႔လိုမယ္။ အသင့္ အျမန္စား အစာေတြက ကိုလက္စထေရာ ကို ျမင့္တက္ ေစပါတယ္။

တခ်ဳိ႕ေသြးအတြင္း အဆီဓာတ္ လြန္ကဲသူေတြက အသားဟင္း၊ အဆီေတြကို မစားရဘူးလို႔ နားလည္ ေနၾကတယ္။ ျပည့္ဝဆီမ်ားတဲ့ ဝက္သားလို အသားကို ေရွာင္ၿပီး ငါးကို ေရြးခ်ယ္စားသံုး ႏိုင္ပါတယ္။ မျပည့္ဝဆီ
အက္စစ္ဟာ ေသြးအတြင္း အဆီဓာတ္ ထူးျခားျခင္းနဲ႔ ႏွလံုး၊ ဦးေႏွာက္ ေသြးေၾကာေရာဂါ တုိ႔ကို ကာကြယ္ေပးရာမွာ အေရးႀကီး တဲ့က႑က ပါဝင္ေနတယ္။

ေသြးအားနည္း ေရာဂါ ျဖစ္ေနသူေတြ အေနနဲ႔ သံဓာတ္ ၾကြယ္ဝၿပီး အဆီဓာတ္ နည္းတဲ့ အမဲသား သို႔မဟုတ္ အဆီမပါတဲ့ အသားကို ေရြးခ်ယ္စားသံုး ႏုိင္ပါတယ္။

ေလးဖက္နာေရာဂါ ရွိေနသူေတြ ဆိုရင္ေတာ့ ျဖဴလင္းဓာတ္ နည္းပါးတဲ့ ၾကက္၊ ဘဲ တို႔ကို ေရြးခ်ယ္စားသံုး သင့္ပါတယ္။ အ႐ိုးပြေရာဂါ ျဖစ္ေနသူေတြ ဆိုရင္ ပုစြန္ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

လူရဲ႕ခႏၶာကိုယ္ အတြင္းမွာ ပ႐ိုတိန္းေခၚ အသားဓာတ္နဲ႔ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္တဲ့ အဆီအက္စစ္ ခ်ဳိ႕တဲ့ေနတာကို ေတြ႕ရွိရ တတ္တယ္။

ေသြးအတြင္း အဆီက အသားဓာတ္ (ပ႐ိုတိန္း) အျဖစ္ မေျပာင္းလဲ ႏိုင္လို႔ ပံုမွန္စားေနက် အစားအစာမွာ အသားကို စားသံုးခိုင္း ရတာပဲျဖစ္တယ္။ လူတိုင္း ေန႔စဥ္ ေလ့က်င့္ခန္း နာရီဝက္မွ တစ္နာရီထိ လုပ္သင့္ပါတယ္။ အေျပး၊ လမ္းေလွ်ာက္၊ စက္ဘီးစီး လုပ္ေပးသင့္တယ္။ ခႏၶာကိုယ္မွာ ရွိေနတဲ့ ပိုလွ်ံေနတဲ့ ကယ္လိုရီ ေတြကို အဆီအျဖစ္ မေျပာင္းလဲဘဲ ေခြၽးအျဖစ္ ေျပာင္းလဲ ေစရပါမယ္။

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၂)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger