ရန္ကုန္ ၊ ၂၁-၄-၂၀၁၆
အစားအေသာက္ သိပၸံနည္းပညာ ဘာသာရပ္ကုိ ေရဆင္း စုိက္ပ်ဳိးေရး တကၠသုိလ္၌ ဒီဂရီဘဲြ႕ ေပးအပ္ႏုိင္ရန္ စီစဥ္ ေဆာင္ရြက္လ်က္ ရွိရာ ယင္း ဘာသာရပ္တြင္ စိုက္ပ်ဳိးေရးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ အသီးအႏွံ၊ ဆန္မွအရက္ ထုတ္လုပ္နည္း၊ ေဖ်ာ္ရည္ ျပဳလုပ္နည္းႏွင့္ ယိုျပဳလုပ္နည္း တို႔ကုိ သင္ၾကားေပးမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ေရဆင္း စိုက္ပ်ဳိးေရး တကၠသိုလ္မွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦး၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။
အစားအေသာက္ သိပၸံနည္းပညာ ဘာသာရပ္ကို အိမ္နီးခ်င္း ႏုိင္ငံမ်ားျဖစ္ေသာ ထုိင္း ႏွင့္ ဗီယက္နမ္ႏိုင္ငံ တို႔၌ အစားအေသာက္ သိပၸံနည္းပညာ သီးသန္႔ဌာန အျဖစ္ အသီးအႏွံမ်ား သာမက အသား၊ ငါး၊ ႏြားႏုိ႔ႏွင့္ ဒိန္ခ်ဥ္ စသည္တုိ႔ကိုပါ သုေတသန ျပဳလုပ္ ေနေၾကာင္း သိရသည္။
ေရဆင္းစိုက္ပ်ဳိးေရး တကၠသိုလ္၌ အဆုိပါ ဘာသာရပ္ႏွင့္ ပတ္သက္၍ အဆင့္ျမင့္ ပညာမ်ား ေလ့လာႏုိင္ရန္ ႏွင့္ ႏုိင္ငံတကာတြင္ သင္ၾကားေနေသာ အစားအေသာက္ႏွင့္ ပတ္သက္သည့္ ဘာသာရပ္ကို သင္ၾကားႏုိင္ရန္ ေတာင္ကိုရီးယား ႏုိင္ငံရွိ Mokpo အမ်ဳိးသားတကၠသိုလ္ ႏွင့္ ႏွစ္ႏွစ္ၾကာ နားလည္မႈ စာခြၽန္လႊာ (MoU) ေရးထုိးၿပီး ကူညီ ေပးမည္ျဖစ္သည္။
ေရဆင္းစိုက္ပ်ဳိးေရး တကၠသိုလ္ႏွင့္ ေတာင္ကိုရီးယား ႏုိင္ငံရွိ Mokpo အမ်ဳိးသား တကၠသုိလ္သည္ စုိက္ပ်ဳိးေရး ပညာရွင္မ်ား ေလ့က်င့္ေမြးထုတ္ ေပးေရးႏွင့္ လယ္ယာက႑ နည္းပညာ ဖလွယ္ေရးဆုိင္ရာ ႏွစ္ဖက္ ပညာရွင္ အခ်င္းခ်င္း ပူးေပါင္း ေဆာင္ရြက္မည့္ နားလည္မႈ စာခြၽန္လႊာ (MoU) ကုိ ေရးထိုးထားၿပီး ၂ဝ၁၇ ခုႏွစ္တြင္ ၿပီးဆံုးမည္ ျဖစ္သည္။
ၿပီးခဲ့သည့္ MoU ကာလ ႏွစ္ႏွစ္အတြင္း Mokpo အမ်ဳိးသား တကၠသုိလ္သည္ ေရဆင္းစိုက္ပ်ဳိးေရး တကၠသုိလ္၌ အစားအေသာက္ နည္းပညာ၊ ရိတ္သိမ္းခ်ိန္လြန္ နည္းပညာ၊ ဆန္စပါးစိုက္ပ်ဳိး ထုတ္လုပ္နည္း တုိ႔ကို သင္တန္းေပး ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၂)
No comments:
Post a Comment