www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Saturday, January 23, 2016

အခြံမႏႊာဘဲ စားသံုးသင့္သည့္ အသီးမ်ား


အခြံမႏႊာဘဲ စားသံုးသင့္သည့္ အသီးမ်ား

< ေဒါက္တာလြင္သန္႔ (ေဆး-၂) >

ေဆးဘက္ဆုိင္ရာ ပညာရွင္မ်ားရဲ႕ ေနာက္ဆံုးေလ့လာ ေတြ႕ရွိခ်က္အရ အာဟာရတန္ဖိုး ျမင့္မားလို႔ စားေသာက္သင့္တဲ့ အစားအစာ ေတြထဲမွာ အခြံမႏႊာဘဲ စားသံုးသင့္တဲ့ အသီးေတြလည္း ပါဝင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ေက်ာက္ဖ႐ံုသီးဟာ ေရဓာတ္ေပါမ်ားၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့ေစတယ္။ အဆိပ္ အေတာက္ ျပယ္ေစ တယ္။ ေက်ာက္ဖ႐ံုသီး ရဲ႕အခြံမွာ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳ ဓာတ္ေတြ ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္တယ္။ အေငြ႕ပ်ံလြယ္တဲ့ သဘာဝရွိတဲ့ အျပင္ အာဟာရ မ်ားစြာလည္း ပါဝင္တယ္။ အထူးသျဖင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါသည္ ေတြအတြက္ ပိုမိုအက်ဳိးျဖစ္ထြန္း ေစပါတယ္။ ေက်ာက္ဖ႐ံုသီး ခ်က္တဲ့အခါ အခြံပါထည့္ခ်က္ရင္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္တယ္။

သခြားသီးအခြံဟာ ခါးသက္တဲ့ အရသာ ရွိတယ္။ ယင္းခါးသက္တဲ့ အရသာက အဆိပ္အေတာက္ ဖယ္ရွားေပး ႏုိင္တယ္။ အေရျပားအလွ တိုးေစတယ္။ အခြံပါ စားသံုးျခင္းက ဗီတာမင္စီကို အျပည့္အဝ ရရွိေစတယ္။ ခႏၶာကိုယ္က အဆိပ္အေတာက္ ေတြကို ဖယ္ရွားေပးႏုိင္ ပါတယ္။ ေရာဂါပိုးမႊားေတြကို တိုက္ခိုက္ႏုိင္လို႔ ေရာင္ရမ္းမႈလည္း ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္တယ္။

သခြားသီးခြံ၊ ဖရဲသီးခြံနဲ႔ ေက်ာက္ဖ႐ံုသီးခြံ စတဲ့အခြံ သံုးမ်ဳိးကို ေရေႏြးေျဖာၿပီး သုပ္စားရင္ အဆီက် က်စ္လ်စ္လိုသူေတြ အတြက္ အလြန္ေကာင္းတယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံက ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ႏိုင္တယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးရဲ႕ အခြံဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္း ေရာဂါနဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ရာမွာ အစြမ္းထက္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ႏုိင္စြမ္းအား ျမႇင့္တင္ ႏုိင္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံဟာ အူလမ္းေၾကာင္း က်န္းမာေရးကို ထိန္းသိမ္းရာမွာ အမ်ားဆံုး အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ခရမ္းသီးအခြံဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာကို ကာကြယ္ ေစာ င့္ေရွာက္ ႏုိင္တယ္။ ယင္း အခြံဟာ ႏွလံုးေသြးေၾကာ ေရာဂါေဝဒနာ သည္ေတြအတြက္ အေကာင္းဆံုး ဓာတ္စာလည္း ျဖစ္တယ္။ ခရမ္းသီးအခြံကို လွီးလိုက္တဲ့အခါ အမည္းေရာင္ ေျပာင္းသြားတာဟာ ခရမ္းသီးအတြင္းမွာ ပါဝင္တဲ့ သံဓာတ္က ေလထုအတြင္းက ေအာက္ဆီဂ်င္နဲ႔ ေပါင္းစပ္ သြားလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ေအာက္ဆီဂ်င္နဲ႔ ေပါင္းစပ္သြားတဲ့ သံဓာတ္ဟာ လူ႔ခႏၶာကိုယ္က သံဓာတ္ရယူျခင္းကို ထိခိုက္ေစပါတယ္။ အဲဒီအခ်က္အရ ခရမ္းသီးကို အခြံနဲ႔တကြ ခ်က္စားျခင္းဟာ ႏွလံုးနဲ႔ပတ္ သက္တဲ့ ေရာဂါေတြကို သက္သာ ေစႏုိင္ပါတယ္။

ပန္းသီးအခြံမွာေတာ့ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ပစၥည္း ေပါၾကြယ္ဝတယ္။ ပန္းသီးအခြံက ခႏၶာကုိယ္တြင္းမွာ ရွိတဲ့ အဆိပ္အေတာက္ ေတြကို ဖယ္ရွားေပးတယ္။ ေန႔စဥ္ပန္းသီး ငါးလံုးစားေပးရင္ သည္းေျခေက်ာက္ နဲ႔ ဆီးေက်ာက္ ေတြကို က်ဆင္းသြားေအာင္ ဖယ္ရွားေပးႏိုင္တဲ့ အျပင္ ကိုလက္စထေရာ ကိုပါက်ေစလုိ႔ ပန္းသီးကို အခြံနဲ႔တကြ စားသံုးသင့္ ပါတယ္။

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၈)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger