www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Monday, July 17, 2017

နဂါးေမာက္ စိုက္ပ်ဳိးသူမ်ား ေရရွည္ရပ္တည္ႏိုင္ရန္ အရည္အေသြး ေကာင္းေသာမ်ဳိးမ်ား ေရြးခ်ယ္စိုက္ပ်ဳိးသင့္



ပုပၸား ၁၇-၇-၂၀၁၇

ျပည္တြင္းရွိ နဂါးေမာက္စိုက္ပ်ဳိးသူမ်ား ေရရွည္ရပ္တည္ႏိုင္ရန္ အရည္အေသြး ေကာင္းေသာမ်ဳိးမ်ားကိုသာ စိုက္ပ်ဳိးသင့္ေၾကာင္း ပုပၸားၿမိဳ႕ရွိ ေရႊသရဖူနဂါးေမာက္ ၿခံပိုင္ရွင္ ဦးတင္ေအာင္မိုးထံမွ သိရသည္။

ထို႔ျပင္ နဂါးေမာက္သီးတြင္ အျဖဴသီးႏွင့္ အနီသီးဟူ၍ ႏွစ္မ်ဳိးရွိရာ အနီသီးမွာ အရသာပိုမို ေကာင္းမြန္သျဖင့္ စားသံုးသူမ်ားျပား သည့္အတြက္ ေစ်းကြက္ခိုင္မာေစရန္ အနီသီးကိုသာ အဓိကထားစိုက္ပ်ဳိး သင့္သည္။

''နဂါးေမာက္သီးအနီက အျဖဴသီးထက္ အခ်ဳိဓာတ္ ပိုၿပီးေတာ့မ်ားတယ္။ ႏြမ္းတဲ့အခါမွာ အျဖဴသီးက ပိုၿပီးေတာ့အခ်ဳိဓာတ္ မ်ားတယ္။ ဒါေပမဲ့ လတ္ဆတ္ရင္ အနီသီးက ပိုခ်ဳိတယ္။ အျဖဴသီးက ခ်ဥ္ခ်ဳိေလးပါ။ အနီသီးက ခ်ဳိရင္ခ်ဳိ၊ မခ်ဳိရင္ အရသာက စိမ့္တယ္။ နဂါးေမာက္စိုက္ပ်ဳိးတဲ့ သူေတြေရရွည္ ရပ္တည္ႏိုင္ဖို႔က အရည္အေသြး ေကာင္းေအာင္ စိုက္ပ်ဳိးၾကရမယ္။ အသီးေတြက အလံုးလွၿပီး ႀကီးဖို႔လိုအပ္သလို အနီသီးေတြကို အဓိကထား စိုက္ပ်ဳိးသင့္ပါတယ္'' ဟု ဦးတင္ေအာင္မိုးက ေျပာသည္။

နဂါးေမာက္သီးမွာ ေမလမွ ႏိုဝင္ဘာလအထိ တစ္ႏွစ္လွ်င္ ရွစ္ႀကိမ္ခန္႔ သီးေလ့ရွိၿပီး စတင္စိုက္ပ်ဳိးခ်ိန္မွ ကိုးလသားအရြယ္တြင္ အသီးသီးေလ့ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

ထို႔ျပင္ နဂါးေမာက္သီးကို တစ္ဧကလွ်င္ တိုင္ ၄၃ဝ စိုက္ပ်ဳိးသည့္ စနစ္မွာ အေကာင္းဆံုး စိုက္ပ်ဳိးနည္းျဖစ္ကာ တစ္တိုင္လွ်င္ ေလးပင္အထိ စိုက္ပ်ဳိးႏိုင္ၿပီး တစ္ဧကလွ်င္ ခန္႔မွန္းေျခ အပင္ ၁၂ဝဝ ေက်ာ္ စိုက္ပ်ဳိးႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page