ရန္ကုန္ ၊ ၁၆-၁-၂၀၁၇
ျမန္မာႏုိင္ငံရွိ ရန္ကုန္တုိင္း ေဒသႀကီးႏွင့္ ဧရာဝတီတုိင္း ေဒသႀကီး ေစ်းကြက္တို႔တြင္ အားျဖည့္ဆန္ ထုတ္လုပ္သည့္ ဆန္စက္ ၁ဝ လုံးအထိ ရွိလာေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံ ဆန္စပါး အသင္းခ်ဳပ္ႏွင့္ ျမန္မာႏုိင္ငံ ဆန္စက္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းတို႔၏ သတင္းမ်ား အရ သိရသည္။
အဆုိပါ အားျဖည့္ဆန္ မ်ားကုိ အမ်ဳိးသား အာဟာရ ဖြံ႕ၿဖိဳးေရးႏွင့္ သုေတသန ဌာန၏ အရည္အေသြး အသိအမွတ္ျပဳ တံဆိပ္မ်ား ႐ိုက္ႏွိပ္ထားေသာ အသင့္ထုပ္ပိုးၿပီး အာဟာရျဖည့္ ဆန္မ်ားကို ျဖန္႔ျဖဴး ေရာင္းခ်ေနျခင္း ျဖစ္ၿပီး ျမန္မာ တစ္ႏုိင္ငံလံုးရိွ ေစ်းကြက္အတြင္း သို႔ျဖန္႔ခ်ိ ေရာင္းခ်သြားမည္ ျဖစ္သည္။
အဆုိပါ အားျဖည့္ဆန္ ထုတ္လုပ္ရန္ အတြက္ ပထမဦးစြာ ဗီတာမင္ႏွင့္ သတၱဳဓာတ္ ေရာေႏွာ ထားေသာ ဆန္ေစ့ကုိ ထုတ္လုပ္ ရသည္။ အဆုိပါဆန္ႏွင့္ ေန႔စဥ္ စားသုံးေနေသာ ဆန္ကို ၁ အခ်ဳိး ၉၉ ၊ ၂ အခ်ဳိး ၉၈ စသည္ျဖင့္ ေရာေႏွာ ထားေသာဆန္ကုိ အားျဖည့္ဆန္ ဟုေခၚၿပီး သမား႐ုိးက် ဆန္မ်ားနည္းတူ သုိေလွာင္ ခ်က္ျပဳတ္စားသုံး ႏုိင္သည္။
အားျဖည့္ဆန္တြင္ သံဓာတ္၊ ဗီတာမင္ေအ၊ ဇင့္၊ ဗီတာမင္ဘီ ၁၂၊ ေဖာလစ္အက္စစ္၊ ဗီတာမင္ဘီ ၆၊ ဗီတာမင္ဘီ ၁ ႏွင့္ ဗီတာမင္ဘီ ၃ တုိ႔ပါဝင္သည္။ အားျဖည့္ဆန္ကုိ ကေလး၊ လူႀကီး စားသုံးျခင္းျဖင့္ ဉာဏ္ရည္ ဖံြ႕ၿဖိဳးမႈ အားေကာင္းျခင္း အလုပ္လုပ္ ႏုိင္စြမ္းအား တုိးတက္ ေကာင္းမြန္ျခင္း၊ က်န္းမာေရးပုိမုိ ေကာင္းမြန္ျခင္း စေသာ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား ရရွိႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။ (၃၃၆)
ရတနာပံုေန႔စဥ္သတင္းစာ ၊ စာ(၂၂)
No comments:
Post a Comment