ေနျပည္ေတာ္ ၊ ၁-၈-၂၀၁၆
ေနျပည္ေတာ္ ေရဆင္း စိုက္ပ်ဳိးေရး တကၠသုိလ္၌ ဆန္စပါး ထုတ္လုပ္သည့္ ကြၽမ္းက်င္ ပညာရွင္မ်ား ေမြးထုတ္ေပး ႏိုင္ရန္ စပါးသီးႏွံ အထူးျပဳ သင္႐ိုးၫႊန္းတမ္း ကို စတင္ သင္ၾကားပို႔ခ် ေပးလ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
''ဒီႏွစ္က ေရႀကီးေရလွ်ံမႈ ေတြေၾကာင့္ ျပည္တြင္းမွာ ရွိတဲ့ စပါးခင္းေတြ ပ်က္စီး ကုန္တဲ့အတြက္ အခုလို စပါးသီးႏွံ အထူးျပဳ သင္တန္းကို ဖြင့္လွစ္ေပးရျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ စပါးသီးႏံွ စိုက္ပ်ဳိး ထုတ္လုပ္မႈ ကြၽမ္းက်င္ပိုင္ ႏုိင္တဲ့ စိုက္ပ်ဳိးေရး ဘြဲ႕ရ ေမာင္/မယ္ ၅ဝ ၊ စပါးအထူးျပဳ ဘြဲ႕လြန္ ဒီပလိုမာ ေမာင္/မယ္ ၃ဝ နဲ႔ စပါးအထူးျပဳ မဟာသိပၸံဘြဲ႕ရ ေမာင္/မယ္ ၂ဝ တို႔ကို ႏွစ္စဥ္ေမြးထုတ္ ေပးသြားဖို႔ ေဆာင္ရြက္ ေနပါတယ္။ စပါးသီးႏံွ အထူးျပဳ သင္တန္းကို တက္ေရာက္မယ့္ ေက်ာင္းသား က စပါးနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ စာတမ္း လုပ္ရမယ္။ စပါးနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ သုေတသနေတြ လုပ္ရမယ္။ စပါးနဲ႔ ပတ္သက္တာ ေတြကို စာေတြ႕ေရာ လက္ေတြ႕ပါ သင္ၾကားရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ သင္တန္းေတြ အားလံုးမွာ သင္ၾကား ပို႔ခ်မယ့္ သင္႐ိုးၫႊန္းတမ္း ေတြကို ဆန္စပါး အေျချပဳ ဘာသာရပ္ ေတြနဲ႔ အထူးျပဳ သင္ၾကားေပး သြားမွာ ျဖစ္ပါတယ္'' ဟု ေရဆင္း စိုက္ပ်ဳိးေရး တကၠသိုလ္ ပါေမာကၡခ်ဳပ္ ေဒါက္တာ မ်ဳိးၾကြယ္ က ေျပာသည္။
ယခုႏွစ္ ေရဆင္းစိုက္ပ်ဳိးေရး တကၠသုိလ္ ၌ ပထမႏွစ္ ဝင္ခြင့္အတြက္ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူဦးေရ ၁၅ဝဝ ေက်ာ္ လာေရာက္ ေလွ်ာက္ထားၿပီး ၄င္းတို႔အနက္မွ စပါးသီးႏွံ အထူးျပဳ သင္တန္းတြင္ ဦးေရ ၅ဝ အပါအဝင္ ၄၅ဝ ဦးခန္႔ကို ေရြးခ်ယ္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ဝင္ခြင့္အတြက္ ေရးေျဖ စာေမးပြဲကို စက္တင္ဘာ ၆ ရက္ႏွင့္ ၇ ရက္တုိ႔တြင္ ေျဖဆိုရမည္ျဖစ္ၿပီး လူေတြ႕ စစ္ေဆးျခင္းကို ေအာက္တိုဘာ လလယ္ခန္႔တြင္ ျပဳလုပ္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ေျဖဆုိေအာင္ျမင္ သည့္ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူမ်ား၏ ပထမႏွစ္ဝင္ခြင့္ စာရင္းကို ေအာက္တုိဘာ လကုန္တြင္ ေၾကညာသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
ဆန္စပါး အထူးျပဳ စိုက္ပ်ဳိးေရး ပညာဘြဲ႕ သင္တန္းကာလမွာ ငါးႏွစ္သင္တန္း ျဖစ္ကာ ဆန္စပါး အထူးျပဳ ဘြဲ႕လြန္ဒီပလိုမာ သင္တန္းမွာ တစ္ႏွစ္ခြဲႏွင့္ ဆန္စပါး အထူးျပဳ မဟာသိပၸံ သင္တန္းမွာ ႏွစ္ႏွစ္ ျဖစ္သည္။ ထို႔ျပင္ သင္တန္းမ်ားတြင္ အျပည္ျပည္ ဆုိင္ရာ ဆန္စပါး သုေတသန ဌာနမွ ဆန္စပါး ကြၽမ္းက်င္ ပညာရွင္မ်ားအား ဖိတ္ၾကား၍ သင္ၾကားပို႔ခ် ေပးသြားမည္ ျဖစ္ၿပီး စိုက္ပ်ဳိးေရး ဦးစီးဌာန ႏွင့္ စိုက္ပ်ဳိးေရး သုေတသန ဦးစီးဌာနတို႔မွ ဆန္စပါး ပညာရွင္မ်ား ကိုလည္း ဖိတ္ေခၚ၍ သင္ၾကားပို႔ခ် ေပးသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ (သဲသဲ)
ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၃)
No comments:
Post a Comment