www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Friday, August 12, 2016

အ၀လြန္သူမ်ား ေရွာက္ရြက္ကုိ ေန႔စဥ္စားသံုးေပးလွ်င္ ဆီးခ်ိဳ ႏွင့္ ေသြးတုိးေရာဂါ ကာကြယ္ႏုိင္


ၾကည္လြင္ျမင့္ (မုျဒာ)

ေရွာက္ရြက္ကုိ တုိ႔စရာအျဖစ္ အစည္း ကေလးမ်ား ျပဳလုပ္ကာ ေစ်းမ်ားတြင္ ေပါေပါမ်ားမ်ား ေရာင္းခ် ၾကသည္။ အိမ္ရွင္မမ်ား ေရွာက္ရြက္ တစ္ရာဖုိး ဝယ္လွ်င္ ေလး၊ ငါးစည္းရသျဖင့္ အိမ္တြင္ ရက္သတၱပတ္ခန္႔ စားသုံးႏုိင္သည္။ ထုိကဲ့သုိ႔ ေစ်းေပါေပါျဖင့္ ရႏုိင္ေသာ ေရွာက္ရြက္ႏု ေလးမ်ားသည္ ေရာဂါ ျဖစ္လာလွ်င္ ေငြကုန္ေၾကးက် အလြန္မ်ားသည့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ႏွင့္ ေသြးတုိးေရာဂါ ကို ထိေရာက္စြာ ကာကြယ္ႏုိင္ေသာ ဓာတ္စာ
ျဖစ္သည္။

ဆီးခ်ဳိေရာဂါ၊ ေသြးတုိးေရာဂါ ႏွင့္ ႏွလုံး ေသြးေၾကာက်ဥ္း ေရာဂါမ်ားမွာ ညီေနာင္ေရာဂါ မ်ား ျဖစ္သည္ဟု ဆရာဝန္ႀကီးမ်ားက ေျပာၾကသည္။ ထုိေရာဂါ မ်ားသည္ တစ္ခုျဖစ္ၿပီး ႏွစ္ၾကာလွ်င္ ေနာက္တစ္ခု ဆက္၍ဆက္၍ ျဖစ္လာတတ္ သည္ဟု ဆုိသည္။ ထုိေရာဂါမ်ား ျဖစ္လာလွ်င္ အထူးကု ဆရာဝန္ႀကီး မ်ားႏွင့္ ႏွစ္ရွည္လမ်ား သုိ႔မဟုတ္ ဘဝတစ္သက္တာ ျပသကုသ ရေသာ နာတာရွည္ ေရာဂါႀကီးမ်ား ျဖစ္သျဖင့္ အလြန္ ေၾကာက္စရာ ေကာင္းၿပီး ရွာသမွ် ဝင္ေငြ၏ ထက္ဝက္ခန္႔မွာ ေဆးဖုိးႏွင့္ ကုန္သည္ဟု ေျပာစမွတ္ျပဳ ၾကသည္။

ေရွာက္ရြက္သည္ အိမ္ရွင္မ မ်ား၏ မီးဖုိေခ်ာင္သုံး အေနျဖင့္ အဓိကဟင္းလ်ာ မဟုတ္ေသာ္လည္း ျဖည့္စြက္စာ ျဖစ္သည္။ အသုပ္စုံ အမ်ဳိးမ်ဳိးႏွင့္ ငါးခ်ဥ္၊ ပုစြန္ခ်ဥ္၊ ႏွမ္းဖတ္ခ်ဥ္မ်ား သုပ္စားေသာ အခါ အနံ႔ေမႊးေစရန္ ေရွာက္ရြက္ကုိ ကတ္ေၾကးျဖင့္ ပါးပါးကိုက္ၿပီး ျဖဴးေပးကာ စားသုံးေလ့ ရွိၾကသည္။

လတ္ဆတ္ေသာ ေရွာက္ရြက္သည္ မႊန္ေသာအနံ႔ ရွိသျဖင့္ တုိင္းရင္းေဆး ပညာ အျမင္အားျဖင့္ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ အာယုေဗဒ ေဆးပညာ အျမင္အားျဖင့္ ေသာ္လည္းေကာင္း ''အာကာသ'' ဓာတ္ရွိသည္။ ပြင့္ေစေသာ အခုိး၊ အာကာသ ရေစေသာ ဓာတ္စာျဖစ္သည္။ အေၾကာကုိ ေလေလွ်ာက္ ေစသည္။ ႏႈတ္ကုိ ၿမိန္ေစသည္။ ခံတြင္း ပ်က္ျခင္းကုိ ေကာင္းေစၿပီး အစာကိုလည္း ေၾကေစႏုိင္ေသာ အရြက္မ်ဳိး ျဖစ္သည္။

ေရွာက္ရြက္ကုိ ေန႔စဥ္ အနည္းငယ္မွ် စားသုံးျခင္းျဖင့္ အခုိးငုပ္ေသာ ေရာဂါမ်ားကုိ ကာကြယ္ ႏုိင္သည္။ ေရွာက္ရြက္တြင္ ခါးသက္ေသာ အရသာ ရွိသျဖင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ကုိလည္း ကာကြယ္ႏုိင္သည္။ ေရွာက္ပင္သည္ ဆူးရွိေသာ အပင္ျဖစ္သျဖင့္ အာကာသ ပင္ဟု ေဆးက်မ္း မ်ားက ဆုိသည္။ ေသြးတုိးေရာဂါ ရွိသူမ်ားသည္ အာကာသ ပင္၏ အရြက္၊ အၫြန္႔၊ အသီး မ်ားကုိ စားသုံးေပးလွ်င္ ေသြးတုိးေၾကာင့္ ျဖစ္ေသာ ေလျဖတ္ျခင္း၊ ဦးေႏွာက္ ေသြးေၾကာ ေပါက္ျခင္းမ်ားကုိ ကာကြယ္ႏုိင္သည္။

ေသြးတုိးေရာဂါကုိ ေရွးျမန္မာ ဆရာႀကီးမ်ားက ေလမသက္၍ ျဖစ္ေသာ ေလတုိးေရာဂါ ဟုလည္း သတ္မွတ္ ၾကသည္။ ေလတုိးေရာဂါ အတြက္ ေပးေသာ ဓာတ္စာမွာ ေရွာက္ရြက္ဟင္းခ်ဳိ ျဖစ္သည္။ ေရေႏြးဆူဆူ တြင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ခုနစ္ႁမႊာႏွင့္ ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီးတစ္ဥကုိ ေထာင္းထည့္ပါ။ ခ်င္းလက္ညိႇဳး တစ္ဆစ္ခန္႔ ကိုလည္း ဓားျပား႐ုိက္ၿပီး ထုေထာင္းထည့္ပါ။ ထုိဟင္းခ်ဳိရည္ ကုိ ေၾကြပန္းကန္ လုံးႀကီးတြင္ ထည့္ၿပီးေသာ အခါ ေရွာက္ရြက္ ခုနစ္ရြက္ကုိ ကတ္ေၾကးျဖင့္ ပါးပါး ညႇပ္ထည့္ပါ။ ေခတၱမွ် အုပ္ထားၿပီး ဖြင့္လုိက္ေသာ အခါ အနံ႔ေမႊးေသာ ေရွာက္ရြက္ဟင္းခ်ဳိ ရႏုိင္ပါသည္။ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္ ထည့္လွ်င္လည္း ပုိ၍ေကာင္းေသာ ဟင္းခ်ဳိတစ္ခြက္ ရႏုိင္ပါသည္။

ေရွာက္ရြက္ဟင္းခ်ဳိ ျပဳလုပ္ရန္ အလြန္ လြယ္ကူသျဖင့္ ေန႔စဥ္ သုိ႔မဟုတ္ တစ္ပတ္လွ်င္ သုံးရက္ခန္႔ ေသာက္သုံးေပးလွ်င္ ေရာဂါမ်ားမွ ကာကြယ္ ႏုိင္ေၾကာင္း တင္ျပ လိုက္ရပါသည္။

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၇)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger