နယူးေယာက္ ၊ ၂၅-၃-၂၀၁၆
ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ မ်ားကို သင့္တင့္မွ်တစြာ စားသံုးေသာ ကေလးငယ္ မ်ားသည္ အာဟာရ ျပည့္၀မႈအား ပုိ၍ ေကာင္းမြန္သည္ ကိုေတြ႕ရွိ ရေၾကာင္း အေမရိကန္ ျပည္ေထာင္စု ေဆးဝါး ေစာင့္ေရွာက္ေရးႏွင့္ ေထာက္ပံ့ ကူညီေရး ဝန္ေဆာင္မႈဌာနမွ ထုတ္ျပန္ ေၾကညာသည္။
''ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ ေတြဆိုတာ ပိုသြားရင္ ခႏၶာကိုယ္မွာ အဆီေတြ တက္ေစႏိုင္ ပါတယ္။ လူကို ဝ ေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ကေလးေတြကို ေကြၽးတဲ့ အစားအစာ ထဲမွာ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ ေတြကို သင့္တင့္မွ်တစြာ ထည့္ေကၽြးမယ္ ဆိုရင္ ကေလးေတြ အေနနဲ႔ အာဟာရပိုၿပီး ျပည့္ဝတာကို ေတြ႕ရပါတယ္'' ဟု ယင္းဌာနမွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦးက ေျပာျပသည္။
ကေလးမ်ားသည္ အစားအေသာက္ ေခ်းမ်ားေၾကာင္း၊ ထုိ႔ေၾကာင့္ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ တို႔ျဖင့္ စနစ္တက် စီမံေပးၿပီး ကေလးမ်ား ႀကိဳက္ေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္ ေကၽြးေမြးေပးလွ်င္ ကေလးငယ္မ်ား အာဟာရ ခ်ဳိ႕တဲ့သည့္ ျပႆနာကို ကူညီေျဖရွင္းၿပီး ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း ၄င္းက ဆက္လက္ ေျပာျပသည္။
သို႔ေသာ္ ကေလးငယ္မ်ား သည္ အခ်ဳိ႕ေသာ အနံ႔မ်ားကို လြန္က်ဴးစြာ စြဲလန္းေလ့ရွိၿပီး အခ်ဳိ႕အနံ႔ မ်ားကို မႏွစ္သက္ ၾကေၾကာင္း၊ ထိုမွတစ္ဆင့္ စားသည့္ အစာႏွင့္ မစားသည့္ အစာ ကြဲျပားသြားကာ အစားအေသာက္ ဟန္ခ်က္ပ်က္ သြားေလ့ ရွိေၾကာင္း၊ ထို႔ေၾကာင့္ အခ်ဳိ႕ကေလးမ်ား အလြန္ပိန္ၿပီး အခ်ဳိ႕ကေလးမ်ား အလြန္ဝေၾကာင္း၊ ေဆးပညာ အျမင္တြင္ ပိန္လြန္းျခင္း သည္ အာဟာရ ခ်ဳိ႕တဲ့ျခင္း ျဖစ္ႏိုင္ သကဲ့သို႔ ဝလြန္းျခင္း သည္လည္း အာဟာရ မမွ်တျခင္း ပင္ျဖစ္၍ ရသင့္ ရထိုက္ေသာ အာဟာရ မ်ားကို မရရွိသည့္ ျပႆနာ သာလွ်င္ ျဖစ္သည္။
ရတနာပံုေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၁)
No comments:
Post a Comment