www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Sunday, December 20, 2015

ျမန္မာ့လက္ဖက္အစုိ အေမရိက ေစ်းကြက္သုိ႔ ထုိးေဖာက္ႏုိင္ခဲ့ၿပီး ဒုတိယအႀကိမ္အျဖစ္ တန္ ၂၀ ၀န္းက်င္ တင္ပုိ႔ႏုိင္ခဲ့



ရန္ကုန္ ၊ ၂၀-၁၂-၂၀၁၅

ျပည္တြင္း၌ စိုက္ပ်ဳိး ထြက္ရွိသည့္ လက္ဖက္အစို ကို အေမရိကန္ ႏုိင္ငံသို႔ ဒုတိယ အႀကိမ္အျဖစ္ တန္ ၂ဝ ဝန္းက်င္ခန္႔ တင္ပို႔ ၿပီးစီးခဲ့ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ လက္ဖက္ အစုအဖြဲ႕မွ သိရသည္။

လက္ဖက္အစို ကို အေမရိကန္ ႏိုင္ငံသို႔ ၂ဝ၁၅ ခုႏွစ္ ဧၿပီလတြင္ ပထမအႀကိမ္ တင္ပို႔ခဲ့ၿပီး ယခု ဒုတိယအႀကိမ္ တင္ပို႔မႈမွာ ႏိုဝင္ဘာ ၂၈ ရက္က တင္ပို႔ခဲ့ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ လက္ဖက္ အစုအဖြဲ႕မွ တြဲဖက္ အတြင္းေရးမွဴး ဦးမ်ဳိးဝင္းေအာင္ က ေျပာသည္။ ယင္းကဲ့သို႔ လက္ဖက္အစို အား ႏွစ္ႀကိမ္တင္ပို႔ ရာတြင္ ကြန္တိန္နာ တစ္လံုးစာစီ တင္ပို႔ခဲ့ျခင္း ျဖစ္ၿပီး ထြက္ရွိသည့္ ပစၥည္းမွာ ေအာ္ဂဲနစ္ အသိအမွတ္ျပဳ လက္မွတ္ ရထားကာ ႏိုင္ငံတကာ အသိအမွတ္ျပဳ သန္႔ရွင္း သပ္ရပ္မႈ လက္မွတ္ရ စက္႐ံုမွ ထုတ္လုပ္ထားျခင္း ျဖစ္သည္။

''လက္ဖက္ကို အသင့္ႏွပ္ၿပီးသား ကုန္ေခ်ာအေနနဲ႔ မဟုတ္ဘဲ ကုန္ၾကမ္း အေနနဲ႔သာ တင္ပို႔ႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဟိုေရာက္ ေတာ့မွ သူတို႔ လိုခ်င္တဲ့ ပံုစံကို ေျပာင္းလဲ ထုတ္လုပ္မွာ ပါ။ တင္ပို႔ႏိုင္ဖုိ႔ အတြက္ အေထြအထူး အခက္အခဲ မရွိေပမယ့္ လိုအပ္တဲ့ အသိအမွတ္ျပဳ လက္မွတ္၊ စိုက္ခင္းေတြ ကိုေတာ့ အဆင့္ျမႇင့္ တင္ၿပီး လုပ္ခဲ့ရတယ္။ အနည္းဆံုးေတာ့ အေမရိကန္ ေစ်းကြက္ကို တင္ပို႔ႏိုင္ သြားၿပီ ျဖစ္ပါတယ္'' ဟု ၄င္းက ေျပာသည္။

လက္ဖက္အစိုကို ေရႊပန္ေလာ ကုမၸဏီ၊ ရွမ္းျပည္နယ္ (ေျမာက္ပိုင္း)မွ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား ႏွင့္ေတာင္သူမ်ား စုဖြဲ႕ထားသည့္ တေအာင္း (Tea World Company) တို႔မွ စုေပါင္းတင္ပို႔ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး လက္ဖက္အစို ထုတ္ကုန္မွာ ကမၻာတြင္ ျမန္မာႏုိင္ငံ တစ္ခုတည္းသာရွိၿပီး ႏုိင္ငံတကာ ေစ်းကြက္ ရရွိႏုိင္ေရး အတြက္ ဆက္လက္ ႀကိဳးပမ္းလ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၃)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page