www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Monday, November 16, 2015

ရွမ္းျပည္နယ္မွ လက္ဖက္အခ်ဳိေျခာက္ႏွင့္ အခါးေျခာက္မ်ားကို ဂ်ာမနီေစ်းကြက္သို႕ တင္ပို႔မည္




ရန္ကုန္ ၊ ၁၆-၁၁-၂ဝ၁၅

ျမန္မာ-ဂ်ာမနီ ပုဂၢလိက လုပ္ငန္းမ်ား တိုးတက္ျမင့္မားေရး စီမံကိန္းမွ လုပ္ငန္းစဥ္ တစ္ခုျဖစ္ေသာ ရွမ္းျပည္နယ္ လက္ဖက္ ကုန္ထုတ္လုပ္မႈ ျမႇင့္တင္ေရး စီမံခ်က္ အေနျဖင့္ ျမန္မာ့လက္ဖက္ အစုအဖြဲ႕ႏွင့္ ဂ်ာမနီႏိုင္ငံမွ လက္ဖက္ေျခာက္ ကုမၸဏီ Tee Gschwendner တို႔ပူးေပါင္း၍ လက္ဖက္ အခ်ဳိေျခာက္ႏွင့္ အခါးေျခာက္ မ်ားကို ဂ်ာမနီ ေစ်းကြက္သို႔ တင္ပို႔မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

''ကြၽန္ေတာ္က ပထမတုန္းက လက္ဖက္ေျခာက္ ထုတ္လုပ္မႈကို ၾကည့္ၿပီး အရသာ ျပင္းထန္ၿပီး က်ပ္တိုက္ရမယ့္ ႐ိုး႐ိုး လက္ဖက္ေျခာက္ လို႔ ထင္ထားမိ ပါတယ္။ တကယ္တမ္း ေသာက္သံုးၾကည့္ တဲ့အခါ ျမန္မာ လက္ဖက္ရည္ က အရသာရွိၿပီး အဆင့္အတန္း ျမင့္မားတဲ့ လက္ဖက္ရည္ အရသာကို ခံစား ရပါတယ္။ အခုလို အရသာ ေကာင္းမြန္တဲ့ လက္ဖက္ေျခာက္ကို ဒီလို အေနအထား မ်ဳိးမွာ ထုတ္ႏိုင္ လိမ့္မယ္လို႔ မထင္ထားမိ ပါဘူး''ဟု ဂ်ာမနီႏိုင္ငံ လက္ဖက္ေျခာက္ ကုမၸဏီ Tee Gschwendner မွ Mr. Daniel Marck က ေျပာသည္။

လက္ရွိတြင္ ပေလာင္လက္ဖက္ အစုအဖြဲ႕မွ ျမန္မာ့လက္ဖက္ အစုိကို အေမရိကန္ ႏိုင္ငံသို႔ တင္ပို႔ေနၿပီး အာဆီယံ ႏုိင္ငံမ်ား သို႔လည္း ျမန္မာ့ လက္ဖက္ေျခာက္ မ်ားကို တင္ပို႔ေနမႈမ်ား ရွိေၾကာင္း၊ ျမန္မာႏိုင္ငံ၌ လက္ဖက္ကို ရွမ္းျပည္နယ္၌ အဓိက စိုက္ပ်ဳိးၿပီး တစ္ႏိုင္ငံလံုး စားသံုးေသာ အစားအေသာက္ တစ္ခု ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ (၄၄၇)

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၂)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page