www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Wednesday, June 3, 2015

ထုိင္းႏုိင္ငံမွ ေအးခဲ အသားႏွင့္ငါးမ်ားေၾကာင့္ စားသံုးသူမ်ားႏွင့္ ေမြးျမဴေရးသမားမ်ား ထိခုိက္လာႏုိင္


တရားမ၀င္ တင္သြင္းလာေသာ ေအးခဲအသားမ်ား

ရန္ကုန္ ၊ ၃-၆-၂၀၁၅

ထုိင္းႏုိင္ငံမွ ျပည္တြင္းသုိ႔ တရားမဝင္ တင္သြင္း လာေသာ ေအးခဲအသား မ်ား၊ ငါး၊ ပုစြန္မ်ားသည္ ျပည္တြင္းရိွ စားသုံးသူ မ်ားကုိ ေဘးဥပဒ္ အႏၲရာယ္ ျဖစ္ေစႏုိင္သည့္ အျပင္ ျပည္တြင္း ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းမ်ား ကုိလည္း ထိခုိက္ လာႏိုင္ေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းမွ တာဝန္ရိွသူ တစ္ဦးက ေျပာသည္။

ထုိင္းႏုိင္ငံ ဘက္မွ ေအးခဲၾကက္သား၊ ငါး၊ ပုစြန္မ်ားကုိ ျပည္တြင္းသုိ႔ တရားမဝင္ တင္သြင္းမႈသည္ ယခင္က ပမာဏ အနည္းငယ္သာ ျဖစ္ေသာ္လည္း ယခု ျပည္တြင္း ေစ်းကြက္၌ သားငါးေစ်း ႀကီးျမင့္ လာခ်ိန္တြင္ တရားမဝင္ တင္သြင္းမႈမ်ား ပုိမုိမ်ားျပား လာေၾကာင္း သိရသည္။

ျပည္ပႏုိင္ငံ မ်ားမွ တရားမဝင္ တင္သြင္းလာေသာ ေအးခဲ အသားမ်ား ၊ ငါး၊ ပုစြန္မ်ားသည္ ျပည္တြင္း စားသုံးသူမ်ား အတြက္ အစားအစာ အႏၲရာယ္ ကင္းရွင္းမႈ အာမခံခ်က္ မရိွသည့္အျပင္ ျပည္တြင္း ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းရွင္ မ်ားရိွ တိရစၧာန္မ်ား သုိ႔လည္း ျပည္ပမွ ေရာဂါမ်ား ပ်ံ႕ႏွံ႔ကူးစက္ ျခင္းမ်ား ျဖစ္လာ ႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။

ယခုကဲ့သုိ႔ ျပည္ပမွ တရားမဝင္ တင္သြင္းမႈ မ်ားကုိ ထိေရာက္စြာ တားဆီး အေရးယူ ေဆာင္ရြက္ေပးရန္ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းမွ သက္ဆုိင္ရာသုိ႔ တင္ျပသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ျပည္တြင္း ေစ်းကြက္ လုိအပ္ခ်က္ အရ တင္သြင္းမည္ ဆုိပါက က်သင့္ေသာ အခြန္မ်ား ေပးေဆာင္ ေစၿပီး က်န္းမာေရး ေထာက္ခံခ်က္၊ ေရာဂါ ကင္းရွင္းေၾကာင္း ေထာက္ခံခ်က္ ႏွင့္အတူ တရားဝင္ တင္သြင္းခြင့္ ျပဳသင့္ေၾကာင္း ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းရွင္ တစ္ဦးက ေျပာသည္။

ေဆာင္းဦး

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger