www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Wednesday, January 28, 2015

ဂ်ပန္ႏုိင္ငံ၏ စားေသာက္ကုန္ လုပ္ငန္းစု ကုမၸဏီတစ္ခု ျဖစ္သည့္ Oishi ကုမၸဏီႏွင့္ စုိးဝင္း လက္ဖက္ေျခာက္ တို႔ပူးေပါင္း၍ နမ့္စန္ၿမိဳ႔ ၌ လက္ဖက္စက္႐ံု တည္ေဆာက္


ရန္ကုန္ ၊ ၂၈-၁-၂ဝ၁၅

ဂ်ပန္ႏိုင္ငံ၏ စားေသာက္ကုန္ လုပ္ငန္းစု ကုမၸဏီတစ္ခု ျဖစ္သည့္ Oishi ကုမၸဏီႏွင့္ ျပည္တြင္းရွိ စိုးဝင္း လက္ဖက္ေျခာက္ ကုမၸဏီတို႔ ပူးေပါင္းၿပီး ရွမ္းျပည္နယ္ နမ့္စန္ၿမိဳ႕၌  လက္ဖက္စက္႐ံု တည္ေဆာက္ ေနေၾကာင္း ပေလာင္ လက္ဖက္ စိုက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္ တင္ပို႔ ေရာင္းခ်သူမ်ား အသင္း၏ တာဝန္ရွိ သူမ်ားထံမွ သိရသည္။

''လက္ဖက္စက္႐ံု တည္ေဆာက္ ရတဲ့ အဓိက ရည္ရြယ္ခ်က္က ျပည္တြင္းကေန ထြက္တဲ့ သံုးမရတဲ့ လက္ဖက္ရြက္ အရင့္ေတြကို နည္းပညာနဲ႔ ျပန္လည္ ျပဳျပင္ (Green Tea) ၿပီး ဂ်ပန္၊ အေမရိကန္၊ တ႐ုတ္ စတဲ့ ႏိုင္ငံေတြကို တင္ပို႔ဖို႔ စက္႐ုံ တည္ေဆာက္ တာပါ။ စက္႐ံုထဲမွာ အခုေျပာတဲ့ နည္းပညာ ေတြကို ဂ်ပန္ႏိုင္ငံ က နည္းပညာရွင္ ေတြကပဲ ဦးစီးၿပီး လုပ္ေဆာင္ သြားမွာပါ'' ဟု စုိးဝင္း လက္ဖက္ေျခာက္ မွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦးက ေျပာသည္။

လက္ရွိတြင္ နမ့္စန္ၿမိဳ႕၌ တည္ေဆာက္ သည့္ လက္ဖက္ စက္႐ံုသည္ ၉ဝ ရာခိုင္ႏႈန္း အထိ ၿပီးစီးေနၿပီ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ အဆိုပါ လက္ဖက္စက္႐ံုကို ၂ဝ၁၅ ခုႏွစ္ ဧၿပီလတြင္ စတင္ လည္ပတ္ၿပီး လုပ္ငန္းမ်ား ေဆာင္ရြက္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ယင္း စက္႐ံုမွ ထြက္ရွိသည့္ လက္ဖက္ႏွင့္ Green Tea လက္ဖက္ေျခာက္ မ်ားကို စိုးဝင္း လက္ဖက္ေျခာက္မွ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံသို႔ အဓိက တင္ပုိ႔မည္ ျဖစ္ၿပီး တ႐ုတ္၊ တိုင္ဝမ္၊ အေမရိကန္ ႏွင့္ ဂ်ာမနီ စသည့္ႏုိင္ငံ မ်ားသုိ႔လည္း တင္ပုိ႔ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ထို႔အျပင္ အဆိုပါ စက္႐ံုမွ ထြက္သည့္ လက္ဖက္ႏွင့္ ဆက္စပ္ပစၥည္း မ်ားကိုလည္း ျမန္မာႏိုင္ငံ အတြင္းရွိ ျပည္သူမ်ား စားသံုးႏုိင္ရန္ လံုေလာက္စြာ ျဖန္႔ခ်ိ ေပးသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

သီရိ

#Themyawadydaily
#ျမ၀တီေန႔စဥ္

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger