www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Saturday, September 27, 2014

ေသြးတုိးေရာဂါ ျဖစ္ရျခင္း အေၾကာင္းရင္း


ေသြးတုိးေရာဂါ ျဖစ္ရျခင္း အေၾကာင္းရင္း

ၾကည္ျမင့္လြင္ (မုျဒာ)

လူ႕သက္တမ္း တိုေစေသာ အေၾကာင္း အမ်ဳိးမ်ဳိး တို႔တြင္ ေသြးတိုးေရာဂါ သည္ ထိပ္ဆံုးမွ ပါဝင္သည္။ ေသြးတိုးျခင္း၏ ေနာက္ဆက္တြဲ အျဖစ္ ေလျဖတ္ျခင္း ေရာဂါေၾကာင့္ပင္ ကမၻာေပၚတြင္ ေလးစကၠန္႔ တုိင္းတြင္ လူတစ္ဦး မသန္မစြမ္း ဘဝသို႔ ေရာက္လ်က္ ရွိသည္ဟု ဆိုသည္။ 

ေသြးတိုးေၾကာင့္ ေလျဖတ္ၿပီး ဦးေႏွာက္ ေသြးေၾကာ ျပတ္ကာ အသက္ ေသဆံုးရ သူမ်ားရွိသည္။ အသက္မေသ သူမ်ား မွာလည္း ပကတိ ျပန္ေကာင္းသူ အလြန္ရွားသည္။ က်န္ရွိေသာ ဘဝ တစ္ေလွ်ာက္လံုး မသန္မစြမ္း ဘဝျဖင့္ ေနသြား ရသျဖင့္ ေသြးတိုးေရာဂါ သည္ အလြန္ ေၾကာက္စရာ ေကာင္းေသာ ေရာဂါ ျဖစ္သည္။

ေသြးတိုးအေၾကာင္း ေျပာရလွ်င္ မ်ဳိး႐ိုးေၾကာင့္ ျဖစ္ေသာ ေသြးတိုးေရာဂါ အေၾကာင္း အရင္ဦးဆံုး ေျပာရမည္ ျဖစ္သည္။ ကံေၾကာင့္ ျဖစ္ေသာ ေသြးတိုးဟုလည္း ဆိုႏိုင္ေပသည္။ မ်ဳိး႐ိုးလိုက္ ဝသူမ်ားတြင္ ပို၍ ေတြ႕ရသည္။အခ်ဳိေရွာင္၊ အငန္ေရွာင္၊ အေနအထိုင္ ဆင္ျခင္၊ အစားအေသာက္ ဆင္ျခင္၊ စိတ္ေသာက မမ်ားေအာင္ ဆင္ျခင္ျခင္း ျဖင့္သာ ေလျဖတ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ၿပီး အသက္ရွည္ရွည္ ေနႏိုင္မည္ ျဖစ္သည္။ လမ္းေလွ်ာက္ျခင္း၊ အဆီက်ေအာင္ ႀကိဳးစားျခင္း၊ အပူအေအး မွ်တေအာင္ ေနထိုင္ျခင္းျဖင့္ သက္တမ္းေစ့ ေနႏိုင္သည္။

ကမၻာေပၚရွိ လူမ်ဳိးမ်ားစြာတြင္ အငန္ စားသံုးမႈ အမ်ားဆံုးကို သုေတသန ျပဳၾကည့္ရာ ျမန္မာလူမ်ဳိး မ်ားသည္ ဒုတိယ လိုက္သည္ဟု ဆိုသည္။ ဟင္းခတ္ဆား အလြန္အကြၽံ သံုးစြဲမႈကို ေလ့လာ ေသာအခါ တြင္လည္း ဒုတိယ ဆားအစားဆံုး လူမ်ဳိး ျဖစ္သည္ဟုဆိုသည္။ စားသံုး သည့္ ႐ိုးရာဓေလ့ အစားအစာ မ်ားမွာလည္း ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္ စသည့္ ဆားမ်ားစြာျဖင့္ ႏွပ္ထားေသာ အစာမ်ဳိး ျဖစ္သည္ကို ေတြ႕ရ ျပန္သည္။

ျမန္မာႏုိင္ငံတြင္ ေလျဖတ္မႈႏႈန္းကို ဆန္းစစ္ ၾကည့္ေသာအခါ ငါးပိ၊ ငါးေျခာက္ ထြက္ေသာ ဧရာဝတီတုိင္း ေဒသႀကီးတြင္ အမ်ားဆံုး ျဖစ္သည္ဟု ျမန္မာတုိင္းမ္ သတင္းစာႀကီး တြင္ လြန္ခဲ့ေသာ ငါးႏွစ္ခန္႔က ဖတ္လိုက ရဖူးသည္။ ဆားသည္ လူသားႏွင့္ တိရစၧာန္မ်ား တြင္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ေသာ အာဟာရမ်ဳိး ျဖစ္သည္။ ဘုရားရွင္ လက္ထက္ကပင္ ေတာထဲတြင္ တရားအားထုတ္ ၾကေသာ ရေသ့ရဟန္း မ်ားသည္ ဆား အလွဴခံရန္ သပိတ္ျဖင့္ လူမ်ားရွိရာ အရပ္သို႔ တစ္ႏွစ္တစ္ႀကိမ္ ၾကြလာရသည္ ဟု ဆိုသည္။ ေတာတြင္းရွိ တိရစၧာန္ မ်ားမွာ ဆားက်င္းရွိရာ ေျမႀကီးသို႔ လာေရာက္ တူးဆြၿပီး ဆားစားၾက သည္ဟု ဆိုသည္။

လူ၏ ခႏၶာကိုယ္ရွိ ၾကြက္သား မွန္သမွ် ႏွလံုးၾကြက္သား အပါအဝင္ ဆားဓာတ္ျဖင့္ အလုပ္လုပ္ ရသည္ဟု ဆိုသည္။ အားကစား သမားမ်ား ေခြၽးထြက္လြန္ၿပီး ဆားဓာတ္ ဆံုး႐ံႈးေသာ အခါ ၾကြက္တက္ တတ္သည္။ ထိုအခါ ဆားကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး ခ်က္ခ်င္း တုိက္ေပးလွ်င္ ၾကြက္တက္ သက္သာသည္။ အခ်ဳိ႕ ေသြးတိုး ႏွလံုးေရာဂါ ရွိသူမ်ား ဆားကိုေရွာင္လြန္း လွ်င္လည္း ညအိပ္ရာ ဝင္ခ်ိန္ အိပ္ရာထဲတြင္ ၾကြက္တက္ တတ္သည္ကို ေတြ႕ရသည္။

ဆားႏွင့္ အငန္ဓာတ္သည္ လူ႕ခႏၶာကိုယ္ လိုအပ္ခ်က္ ျဖစ္သျဖင့္ ေရွာင္လြန္း လွ်င္လည္း မေကာင္း၊ စားလြန္း လွ်င္လည္း မေကာင္းေပ။ ဆားေရွာင္ ပါသည္ဆို သူမ်ားသည္ ဟင္းခတ္မႈန္႔မ်ား သံုးစြဲၿပီး ဟင္းအရသာ ေကာင္းေအာင္ ခ်က္ၾကသည္။ ထို ဟင္းခတ္မႈန္႔သည္ အရသာ ခ်ဳိေစေသာ္လည္း မူလ အရင္းခံမွာ ဆားမ်ားသာ ျဖစ္ေၾကာင္း သတိမမူ မိၾကေပ။ အခ်ဳိမႈန္႔ႏွင့္ ဟင္းခတ္မႈန္႔ သံုးစြဲေသာ ေနရာတိုင္းတြင္ ေသြးတိုးေရာဂါ ေရာက္ရွိ လာသည္ကို သတိျပဳၾကဖို႔ လိုသည္။

ေသြးတိုးေရာဂါ ေဘးမွ ကင္းေဝးလို သူတုိင္း အငန္ဓာတ္ ႏွင့္ ဆားကို ေရွာင္သကဲ့သို႔ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ တို႔ကိုလည္း ေရွာင္ၾကဥ္ဖို႔ လိုသည္။ တစ္ေန႔လွ်င္ ဇြန္းတစ္ဝက္ စာမွ်ျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ အတြင္းသို႔ တစ္ႏွစ္ၾကာလွ်င္ ေရာက္ရွိမည့္ ဟင္းခတ္ အခ်ဳိမႈန္႔ ပမာဏကို တြက္ဆ ၾကည့္လွ်င္ ေသြးတိုးေရာဂါ အတြက္ ေရွာင္ၾကဥ္ သင့္သည္ကို ဆင္ျခင္ ႏုိင္ေပ လိမ့္မည္။

#Yadanarpondaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger