ရန္ကုန္ ၊ ၂၆-၈-၂၀၁၃
ျမန္မာႏိုင္ငံ အတြင္းသို႔ ႏုိင္ငံျခား ခရီးသြားမ်ား ဝင္ေရာက္ လာမႈသည္ ယခုႏွစ္ ေနာက္ပိုင္း သန္းခ်ီဝင္ေရာက္ လာမည္ဟု ခန္႔မွန္းထားၾကၿပီး ထုိသို႔ လာေရာက္ လည္ပတ္ ၾကမည့္ ခရီးသြား ဧည့္သည္မ်ား၏ စားေသာက္ေရး အေျခအေန ကိုလည္း စဥ္းစားရန္ လိုအပ္ၿပီး အသားႏွင့္ ငါးစားသံုးႏုိင္ေသာ က႑မ်ား မွလည္း ႏုိင္ငံျခားဝင္ေငြ ရရွိရန္ ႀကိဳးပမ္း၍ ႀကိဳတင္ ျပင္ဆင္မႈမ်ား စတင္ျပဳလုပ္ ၾကရန္ လိုအပ္လာ ၿပီျဖစ္ေၾကာင္း ငါးလုပ္ငန္ းအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ မွ အေထြေထြ အတြင္းေရးမွဴး ဦးဝင္းႀကိဳင္ က ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
အေရွ႕ေတာင္အာရွ ႏိုင္ငံမ်ားရွိ ကမၻာလွည့္ ခရီးသြားမ်ား လာေရာက္ လည္ပတ္မႈႏွင့္ ဝင္ေရာက္မႈ အမ်ား ဆံုးျဖစ္သည့္ ကေမၻာဒီးယား ႏုိင္ငံႏွင့္ပင္ ျမန္မာႏုိင္ငံ၏ ခရီးသြား ဝင္ေရာက္မႈ သည္ ရင္ေပါင္တန္း လာႏုိင္ၿပီ ျဖစ္ေၾကာင္း ႏုိင္ငံျခားသား ခရီးသြားမ်ား ဝင္ေရာက္ လာပါကလည္း ယင္းတုိ႔ အေနျဖင့္ ျမန္မာ မ်ဳိးရင္းငါးမ်ားကို စားသံုးျခင္းထက္ ႀကိဳက္ႏွစ္ သက္ေသာ ငါးမ်ဳိး မ်ားကိုသာ ေစ်းႏႈန္းကို ထည့္မတြက္ဘဲ ဝယ္စားၾကမည္ ျဖစ္ၿပီး သားငါးက႑ အတြက္ ႀကိဳတင္ ျပင္ဆင္မႈ မရွိဘဲ နီးစပ္ရာ အိမ္နီးခ်င္း ႏုိင္ငံမ်ားမွ မွာယူ၍ ျပင္ဆင္ေပးမည္ ဆုိပါကလည္း မိမိတို႔ ႏိုင္ငံ၏ ရရွိႏုိင္ေသာ ေဒၚလာေငြ ေၾကးကို ဆံုး႐ႈံးႏုိင္မည္ ျဖစ္သည္ဟု ေျပာၾကားခဲ့သည္။
'' ႏုိင္ငံျခားသား ေတြက သာမန္ ကင္းပုစြန္ ႏွစ္ကီလို ဆိုရင္ေတာင္ မွ ေငြက်ပ္ တစ္ေသာင္းခြဲ ၊ ႏွစ္ေသာင္းခြဲ ေစ်းႏႈန္းေတြနဲ႔ စားသံုးၾကတယ္ ၊ အဲဒီ ေစ်းႏႈန္းေတြ ကလည္း ႏုိင္ငံျခားသားေတြ စားသံုးဖုိ႔ သင့္ေလ်ာ္တဲ့ ေစ်းႏႈန္း ေတြသာ ျဖစ္ပါတယ္ ၊ ကြၽန္ေတာ္ တုိ႔ရဲ႕ ပင္လယ္ငါး ဟာလည္း တကယ္ကုိ သန္႔ရွင္းၿပီး ေကာင္းမြန္တဲ့ ငါးေတြပါ ၊ အဲဒီလို ငါးကို ကြၽန္ေတာ္တို႕က ငါးမ်ဳိး ပ်က္သုဥ္းေအာင္ လုပ္မယ္ဆိုရင္ ကြၽန္ေတာ္တို႔ အေနနဲ႔ အဆင္ေျပမွာ မဟုတ္ပါဘူး .... '' ဟု ျပည္တြင္းရွိ သယံဇာတ ေရထြက္ကုန္မ်ား ႏွင့္ပတ္သက္၍ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ ဥကၠ႒
ဦးဝင္းစိန္က ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္း သိရွိရသည္။
No comments:
Post a Comment