သံလြင္ဆီ၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
သံလြင္သီး ( Olive ) မွာ အဆီ ၊ ဗီတာမင္မ်ား ၊ သတၱဳဓာတ္မ်ား ( အထူးသျဖင့္ ကယ္လ္ဆီယမ္ ႏွင့္ ပုိတက္ဆီယမ္ ) ၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တယ္။ ေရွးလူေတြမွာ ရာစုႏွစ္ေပါင္း မ်ားစြာ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား ရရွိတာကေတာ့ သံလြင္ဆီ ( Olive Oil ) ေၾကာင့္ပဲ ျဖစ္တယ္။ မၾကာေသးမီ ကာလက Crete ႏွင့္ ေျမထဲပင္လယ္ ေဒသႏုိင္ငံ မ်ားမွာ ေဆာင္ရြက္ခဲ့တဲ့ ေလ့လာမႈ အမ်ားအျပားမွာ သံလြင္ဆီ က ႏွလံုး ႏွင့္ ေသြးေၾကာ ဆုိင္ရာေရာဂါ ႏွင့္ ရင္သားကင္ဆာ အႏၲရာယ္ ကုိ ေလ်ာ့နည္း ေစေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့တယ္။ သံလြင္သီး သုိ႔မဟုတ္ သံလြင္ဆီ ကေန က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူး ေတြကေတာ့
- ခံတြင္းေကာင္းေစတယ္
- ၀မ္းႏုတ္ေဆး တစ္လက္ျဖစ္တယ္
- ေသြးေပါင္ခ်ိန္ က်ေစတယ္
- ကုိလက္စထေရာလ္ "ဆုိး" (LDL) ပမာဏ က်ေစတယ္
- ကုိလက္စထေရာလ္ "ေကာင္း" (HDL) ပမာဏ တုိးေစတယ္
- ႏွလံုးႏွင့္ ေသြးေၾကာေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးတယ္
- ရင္သားကင္ဆာ အႏၲရာယ္ ေလ်ာ့ပါးေစတယ္
(The Very Best Heallig Foods)
#Themyawadydaily
No comments:
Post a Comment