www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Friday, April 3, 2015

ကုိယ္၀န္ေဆာင္မ်ား ေထာပတ္သီး စားသံုးျခင္းျဖင့္ သေႏၶသားႏွင့္ အေျမႇးပါးဖြံ႕ၿဖိဳးေစႏုိင္



ဂူဂူး

ေထာပတ္သီးတြင္ လူ႔ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ ေကာင္းက်ဳိး ျဖစ္ေစေသာ ဗီတာမင္ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္ေနသည့္ အတြက္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္မ်ား ေထာပတ္သီး စားသုံးေပး ျခင္းျဖင့္ မိမိ၏ သေႏၶသားကို ဖြံ႕ၿဖိဳးေစႏိုင္ၿပီး သေႏၶသား အေျမႇးပါး ဖြံ႕ၿဖိဳး ေစႏိုင္ေသာေၾကာင့္ စားသုံးေပး သင့္ေၾကာင္း သားဖြားမီးယပ္ ဆိုင္ရာ အထူးကု ဆရာဝန္ တစ္ဦးက အႀကံျပဳ ေျပာၾကားသည္။

ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္မ်ား အေနျဖင့္ မိမိ ရင္ေသြးငယ္မ်ား က်န္းမာ ႀကံ့ခိုင္ေစေရး အတြက္ အာဟာရဓာတ္ ၾကြယ္ဝေသာ အစားအစာမ်ား စားသုံးေပးျခင္း အျပင္ အိပ္ေရးဝေအာင္ အိပ္ရန္လည္း လိုအပ္ေၾကာင္း သိရသည္။ေထာပတ္သီးတြင္ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္အီး ႏွင့္ ပိုတက္ဆီယမ္ မ်ားပါဝင္ ေသာေၾကာင့္ စားသုံး ေပးသင့္သည့္ အသီး တစ္မ်ဳိးျဖစ္သည္။

''ေထာပတ္သီးဟာ ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ ကို ဖယ္ရွားေပး ပါတယ္။ ႏွလုံးေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ကာကြယ္ ေပးႏုိင္လို႔ စားသုံးသင့္ ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးမွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးမွာ သၾကားဓာတ္ကာဗိုဟိုက္ၿဒိတ္ ဓာတ္ အနည္းငယ္ သာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ အေလးခ်ိန္ က်ခ်င္တဲ့ သူေတြနဲ႔ အဆီက်ခ်င္တဲ့ သူေတြလည္း စားသုံးေပးသင့္ ပါတယ္'' ဟု ၄င္းက ဆက္လက္ ေျပာသည္။

ထို႔အျပင္ ေထာပတ္သီးသည္ မ်က္စိ အျမင္အာ႐ုံကို ေကာင္းမြန္ ေစႏိုင္ၿပီး ထုံက်ဥ္ ကိုက္ခဲသည့္ ေရာဂါမ်ား၊ အေအးမိ၊ ႏွာေစးျခင္း မ်ားႏွင့္ သြားဖုံးတြင္ ေသြးယိုျခင္းမ်ား မျဖစ္ေစရန္ ကာကြယ္ေပးၿပီး ခႏၶာကိုယ္ရွိ ဆဲလ္မ်ားကို ေကာင္းေစျခင္း အျပင္ ကင္ဆာေရာဂါ ကိုလည္း အတန္အသင့္ ကာကြယ္ေပး ႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger