ေျမာက္ဦး ၊ ၈-၂-၂၀၁၆
ရခိုင္ျပည္နယ္ ေျမာက္ဦးခ႐ိုင္ ႏွင့္ ၿမိဳ႕နယ္မ်ားရွိ ျမစ္ေခ်ာင္းမ်ား၌ ဒီဇင္ဘာလမွ ေဖေဖာ္ဝါရီလ အထိ ပုစြန္ဖမ္းဆီး ရရွိမႈမ်ားစြာ ရွိခဲ့ေသာ္လည္း လက္ရွိတြင္ ေဒသခံတခ်ဳိ႕၏ အဆိပ္ခ် ဖမ္းဆီးမႈ မ်ား ျပဳလုပ္ျခင္းေၾကာင့္ ပုစြန္ရွားပါး လာၿပီး ဖမ္းဆီး ရရွိမႈမွာလည္း နည္းပါးလာေၾကာင္း သိရသည္။
''အရင္က ဒီအခ်ိန္ေတြမွာ ဆုိရင္ ပုစြန္ေတြကို ေပါေပါမ်ားမ်ား ဖမ္းဆီးရၿပီး တင္ပို႔မႈ ေတြ လည္း ျပဳလုပ္ရပါတယ္။ ဒီႏွစ္ေတြမွာ ေရခ်ဳိပုစြန္ ဖမ္းမိတာက အေတာ္ေလးကို နည္းပါးသြား ပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲ ဆုိရင္ တခ်ဳိ႕ေဒသခံေတြက ေရထဲမွာ အဆိပ္ခ်ၿပီး ဖမ္းဆီးမႈ ျပဳလုပ္ၾကေတာ့ တကယ့္ ပုစြန္ေပါေပါ မ်ားမ်ား ထြက္တဲ့အခ်ိန္ ဖမ္းဆီးတဲ့ အခါမွာ ရရွိမႈနည္းပါး သြားတာပါ''ဟု ငါးလုပ္ငန္းဦးစီး ဌာနမွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦးက ေျပာသည္။
လက္ရွိတြင္ ေရခ်ဳိ အရင္းအျမစ္ မ်ားရွိသည့္ ေက်ာက္ေတာ္၊ ေျမာက္ဦးႏွင့္ မင္းျပားၿမိဳ႕တုိ႔၌ ေရခ်ဳိပုစြန္မ်ား ရွားပါး လာေၾကာင္း သိရသည္။ ေရခ်ဳိပုစြန္ ရာသီ၌ ဖမ္းဆီးရာတြင္ ပိုက္ခ် ဖမ္းဆီးျခင္းႏွင့္ ပိုက္ကြန္ပစ္ ဖမ္းဆီးျခင္းမ်ား ျပဳလုပ္၍ ျပည္တြင္းျပည္ပ သို႔ တင္ပို႔လ်က္ ရွိၿပီး အဓိကအားျဖင့္ ျပည္တြင္း စားသံုးရန္ တင္ပို႔ေရာင္းခ် ၾကေၾကာင္း သိရသည္။
ထုိသို႔ ေရခ်ဳိပုစြန္ ဖမ္းဆီးရရွိမႈ နည္းပါးျခင္းေၾကာင့္ အဆိပ္ခ် ဖမ္းဆီးျခင္းကို ေစာင့္ၾကည့္ ဖမ္းဆီး အေရးယူမႈမ်ား ျပဳလုပ္ရန္ စီစဥ္လ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
ေရခ်ဳိပုစြန္မ်ားကို ရန္ကုန္ေစ်းကြက္သို႔ အဓိက တင္ပို႔ၿပီး ဘဂၤလားေဒ့ရွ္ ႏုိင္ငံသို႔ အနည္းငယ္သာ တင္ပို႔ကာ လက္ရွိတြင္ ရန္ကုန္ေစ်းကြက္ သို႔ တင္ပို႔မႈမ်ား ျပဳလုပ္ႏုိင္ျခင္း မရွိေသးေၾကာင္း သိရသည္။
သီရိ
ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၆)
No comments:
Post a Comment