www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Sunday, January 27, 2013

ဆုိးေဆး ပါ၀င္ေသာ အစာ စားသံုးမႈေၾကာင့္ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားရ



ရန္ကုန္ ၊ ၂၇-၁-၂၀၁၃

ကမၻာေပၚတြင္ ကင္ဆာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ မ်ားေသာ ႏုိင္ငံ မ်ားထဲ၌ ျမန္မာႏုိင္ငံ ပါ၀င္ ေနသည္ဟု ကမၻာ့ က်န္းမာေရး အဖဲြ႕ႀကီးမွ ထုတ္ျပန္ ခဲ့သည့္ က်န္းမာေရး အစီရင္ခံ မ်ားအရ သိရသည္။ ထုိသုိ႔ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈ မ်ားျပား လာျခင္းသည္ ျပည္သူမ်ား စားသံုး ေနသည့္ အသက္ အႏၲရာယ္ ျဖစ္ေစ ႏုိင္ေသာ ဆုိးေဆးမ်ား ၊ ေဆး၀ါး မ်ားေၾကာင့္ ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းမွ ရန္ကုန္တုိင္း ေဒသႀကီး အတြင္းရွိ ေစ်းမ်ားကုိ ပညာေပးျခင္း ႏွင့္ သတိေပးျခင္း မ်ား ေဆာင္ရြက္ လ်က္ရွိသည္ဟု သိရသည္။

ပညာေပးျခင္း ၊ သတိေပးျခင္း ကာလ ၿပီးဆံုးပါက မလုိက္နာ သူမ်ားကုိ ေထာင္ဒဏ္ ၁ ႏွစ္မွ ၅ ႏွစ္ထိ ၊ ေငြဒဏ္ ငါးေသာင္းမွ ငါးသိန္းထိ စားေသာက္ကုန္ ဥပေဒအရ အေရးယူမည္ ဟု သိရသည္။ ဆုိးေဆး အမ်ားဆံုး အသံုးျပဳမႈကုိ အခ်ဥ္ရည္ မ်ားတြင္ ေတြ႕ရွိရၿပီး ပလပ္စတစ္ ၊ ေဖာ့ဘူး ၊ ျခင္ေဆးေခြ ၊ ပဲဆီ(အတု) ႏွင့္ ႏွမ္းဆီ(အတု) မ်ား စသည္တုိ႔ သည္လည္း ကင္ဆာ ေရာဂါ မ်ား ျဖစ္ပြား ေစသည္ဟု သိရွိရသည္။

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page