www.themyawadydaily.blogspot.com . . . www.facebook.com/themyawadydaily . . . https://twitter.com/Themyawadydaily

Wednesday, August 5, 2015

ကုန္ေစ်းႏႈန္းႏွင့္ အသားငါးေစ်းႏႈန္းမ်ား ျမင့္တက္လာျခင္း မရွိေစရန္ အထူးစီမံခ်က္မ်ား ခ်မွတ္၍ ထိန္းခ်ဳပ္မည္


ရန္ကုန္ ၊ ၅-၈-၂ဝ၁၅

ျမန္မာႏုိင္ငံတြင္ ေရႀကီးေရလွ်ံ မႈမ်ားျဖစ္ေပၚ ေနသည္ကို စီးပြားေရး သမားမ်ား၏ အခြင့္ေကာင္းယူ မႈေၾကာင့္ ကုန္ေစ်းႏႈန္း ႏွင့္ အသားငါး ေစ်းႏႈန္းမ်ား ျမင့္တက္လာျခင္း မရွိေစရန္ အထူး စီမံခ်က္မ်ား ခ်မွတ္ အေကာင္
အထည္ေဖာ္၍ ထိန္းခ်ဳပ္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္ ႏွင့္ ျမန္မာႏိုင္ငံ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္ မွ ဗဟိုအလုပ္ အမႈေဆာင္ အဖြဲ႕ဝင္မ်ား၏ ေျပာျပခ်က္ အရ သိရသည္။

ယခုအခါ ျပည္တြင္းရွိ စားသံုးမႈ ေစ်းကြက္အတြင္း ေရခ်ဳိ ေမြးျမဴေရး ငါးမ်ား အဝင္ နည္းလာကာ ေစ်းႏႈန္းမ်ား ျမင့္တက္ လာၿပီး အသားတိုးၾကက္ ေစ်းႏႈန္း မ်ားလည္း ပိုမိုျမင့္တက္ လာျခင္းေၾကာင့္ ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖဲြ႕ခ်ဳပ္ႏွင့္ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္မွ တာဝန္ရွိ သူမ်ားက ေစ်းႏႈန္း ထိန္းခ်ဳပ္ရန္ ႀကိဳတင္ ျပင္ဆင္ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

''အခု ေစ်းကြက္ထဲမွာ အသားတိုးၾကက္ စားသံုးမႈ ပမာဏက ေတာ္ေတာ္ေလး ျမင့္တက္ လာတယ္။ ဒါကလည္း ေစ်းကြက္ထဲကို ငါးအဝင္ နည္းသြား တာလည္း ပါတာေပါ့။ စားသံုးသူ မ်ားၿပီး ေစ်းကြက္ထဲ ျဖန္႔ခ်ိႏိုင္တဲ့ ပမာဏက နည္းေတာ့ ေစ်းက တက္လာတာ ပါ။ အရင္တုန္းက ဒီလို ေစ်းတက္ရင္ အသားတိုးၾကက္ အသင္းက အခြန္လြတ္ေစ်း ေတြမွာ ကိုယ္တိုင္ဆင္းၿပီး ေစ်းသက္သက္ သာသာနဲ႔ ေရာင္းခ်ေပး တာမ်ဳိးေတြ လုပ္ခဲ့တယ္။ အခုလည္း ေစ်းတက္ရင္ ဒီလိုလုပ္ၿပီး ေစ်းႏႈန္း ထိန္းခ်ဳပ္ဖို႔ စီစဥ္ထား ပါတယ္''ဟု ျမန္မာ ႏိုင္ငံ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္း အဖဲြ႕ခ်ဳပ္မွ ဒုတိယ ဥကၠ႒ ဦးဝင္းစိန္ က ေျပာသည္။

စားသံုးမႈ ေစ်းကြက္ အတြင္းသို႔ ေရခ်ဳိ ေမြးျမဴေရး ငါးမ်ား အဝင္နည္း သြားျခင္းမွာ ေရခ်ဳိ ေမြးျမဴေရး ငါးကန္မ်ား ပ်က္စီးဆံုး႐ႈံးမႈ ျဖစ္ေပၚေနျခင္း မ်ားအျပင္ မိုးသည္းထန္စြာ ရြာသြန္းျခင္း၊ လိႈင္းႀကီးျခင္း တို႔ျဖစ္ ေပၚေနျခင္းေၾကာင့္ ငါး၊ ပုစြန္ ဖမ္းဆီးသည့္ ေရလုပ္ငန္းမ်ား ေခတၱရပ္နား ထားရသျဖင့္ ငါးအဝင္ နည္းရျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ငါးလုပ္ငန္း အဖြဲ႕ခ်ဳပ္မွ ဒုတိယ ဥကၠ႒ ဦးဟန္ထြန္း က ေျပာသည္။

ထက္ေန

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၄)

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

တင္ၿပီးသမွ် သတင္းမ်ား

 

Follow on Twitter

Networkblog

FB Like page

Powered By Blogger