Pages

Wednesday, November 28, 2018

ငါ႕သေရာက္ၿမိဳ႕အတြင္းရွိ ပုံးရည္ႀကီး လုပ္ငန္းခြင္သို႕ ခရီးသြားဧည္႕သည္ လာေရာက္ ေလ႕လာမႈမ်ားလာ

ငါ႕သေရာက္ၿမိဳ႕အတြင္းရွိ  ပုံးရည္ႀကီး လုပ္ငန္းခြင္သို႕ ခရီးသြားဧည္႕သည္ လာေရာက္ ေလ႕လာမႈမ်ားလာ
-
ငါ႔သေရာက္ ႏိုဝင္ဘာ ၂၇ 
-
မႏၲေလးတိုင္းေဒသႀကီး ငါ႔သေရာက္ၿမိဳ႕၌ ပုံးရည္ၾကီးကို  တြင္က်ယ္စြာ ထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်လ်က္ရွိရာ  ပုံးရည္ၾကီးလုပ္ငန္းကို ျပည္တြင္းျပည္ပခရီးသြား ဧည့္သည္မ်ားက ေန႔စဥ္လာေရာက္ ေလ႔လာမႈ မ်ားျပားလ်က္ရွိေၾကာင္း သိရသည္။
-
''ဒီကထုတ္တဲ့ပံုးရည္ႀကီးကို အျခားေဒသေတြကို တင္ပို႔ေရာင္းခ်တယ္။  အခုဆိုရင္ ပံုးရည္ႀကီးလုပ္တဲ့ လုပ္ငန္းအဆင့္ဆင့္ကို ႏိုင္ငံျခားသားေတြက စိတ္ဝင္စားၾကတယ္။
-
အဲဒါေၾကာင့္ လာေရာက္မွတ္တမ္းယူ ေလ့လာၾကတယ္'' ဟု ပံုးရည္ႀကီးလုပ္ငန္း လုပ္ကိုင္သူ တစ္ဦးက ေျပာသည္။ 
-
ငါ့သေရာက္ၿမိဳ႕မွ ထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်သည့္ ပံုးရည္ႀကီးကို ပုဂံႏွင့္အျခားေဒသမ်ားသို႔ ျဖန္႔ခ်ိေပးလ်က္ရွိၿပီး ၂ဝ၁၈ ခုႏွစ္တြင္ ပုံးရည္ႀကီးျပဳလုပ္သည့္ အဓိကကုန္ၾကမ္းျဖစ္ေသာ ပဲပိစပ္ေစ်းႏႈန္း ပံုမွန္အေနအထားရွိသည့္ အတြက္ ပံုးရည္ၾကီးလုပ္ကိုင္သူမ်ား အဆင္ေျပလ်က္ရွိသည္။
-
ပံုးရည္ႀကီးသည္  ေဆးဖက္ဝင္ အစားအစာတစ္မ်ဳိးျဖစ္ၿပီး လက္ရွိတြင္ ငါ႔သေရာက္ၿမိဳ႕ရွိ ပံုးရည္ႀကီး လုပ္ငန္းမ်ား၌ လုပ္ကိုင္ပံုအဆင့္ဆင့္ကို  ျပည္တြင္းျပည္ပ ခရီးသြားဧည့္သည္မ်ားက အေသးစိတ္ ေလ့လာကာ မွတ္တမ္း ယူေလ့ရွိသည္။
-
ပံုးရည္ႀကီးခ်က္ရန္အတြက္ ပထမဦးစြာ ပဲပိစပ္ကုန္ၾကမ္းကို ျပာျခင္း၊ ေနလွန္းျခင္း၊ သန္႔စင္ျခင္း၊ ေရေဆးျခင္းျပဳလုပ္ရသည္။ ေရေဆးၿပီးပါကေျခာက္နာရီမွ ခုနစ္နာရီခန္႔သံဒယ္အိုး(မိုးၿပဲဒယ္)မ်ားျဖင့္ က်ဳိခ်က္ေပးရသည္။ ပဲပိစပ္မ်ား က်ဳိရာမွ ပြက္လာသည့္ အေနအထားတြင္ ေယာက္မႀကီးျဖင့္ မျပတ္ေမႊေပးရသည္။   ပုံးရည္ႀကီးလုပ္ငန္းမွာ ဓာတုပစၥည္းကင္းေသာ ႐ိုးရာစားေသာက္ကုန္ လုပ္ငန္းျဖစ္သည့္အတြက္ က်ဳိခ်က္မႈတြင္ ဆားခတ္၍က်ဳိခ်က္ရသည္။ မီးအေနအထား၊ ပံုးရည္ႀကီးအျပစ္အက်ဲကို ကြၽမ္းက်င္သူမ်ားသာ  အထူးဂ႐ုျပဳလုပ္ကိုင္ေစၿပီး အရည္အေသြး ေကာင္းမြန္ေစရန္  ျပဳလုပ္ရသည္။
-
ပဲပိစပ္တစ္တင္းကိုပုံးရည္ႀကီး က်ဳိခ်က္ပါက ပုံးရည္ႀကီးအေကာင္းစား သံုးပိႆာေက်ာ္ ရရိွသည္။ ခ်ဥ္လြန္ပံုးရည္၊ ခ်ဥ္စိမ့္ပံုးရည္၊အဆိမ့္သက္သက္ ပုံးရည္ႏွင့္ ပံုးရည္အမႈန္႔မ်ား ျပဳလုပ္ေရာင္းခ်ၾကသည္။ လက္ရွိကာလတြင္ ငါ့သေရာက္ၿမိဳ႕ ဆည္ရြာမွ  ျမႏွင္းဆီ ပံုးရည္ႀကီးလုပ္ငန္းသို႔ ျပည္တြင္းျပည္ပခရီးသြားဧည့္သည္မ်ားက  ေန႔စဥ္လာေရာက္ ေလ့လာမႈ မ်ားျပားလ်က္ရွိေၾကာင္း  သိရသည္။
-
#ျမ၀တီေန႔စဥ္သတင္းစာ

No comments:

Post a Comment