Pages

Wednesday, August 29, 2018

ျမန္မာႏိုင္ငံ၏ ၾကံသၾကားထုတ္လုပ္မႈ ႏွစ္စဥ္ပ်မ္းမွ် ၂၅ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ တိုးတက္



မႏၱေလး ၂၉-၈-၂ဝ၁၈

ျမန္မာႏိုင္ငံ၏ ႀကံသၾကား ထုတ္လုပ္မႈမွာ ၂ဝ၁၅ ခုႏွစ္မွ စတင္၍ တစ္ႏွစ္လွ်င္ ပ်မ္းမွ် ၂၅ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ တိုးတက္လာေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ သၾကားႏွင့္ ႀကံထြက္ပစၥည္း လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္း(မႏၲေလး)မွ သိရသည္။

ႀကံသၾကား ထုတ္လုပ္မႈမွာ ၂ဝ၁၅ခုႏွစ္မွ ၂ဝ၁၈ခုႏွစ္ထိ ေလးႏွစ္ဆက္တိုက္ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ တိုးတက္လာၿပီး တစ္ႏွစ္လွ်င္ ၂၅ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ တိုးတက္လာေၾကာင္း၊ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ၏ သၾကားလုိအပ္ ခ်က္မ်ားလာ သည့္အတြက္ သၾကား Re-export ေစ်းကြက္ေပၚေပါက္လာၿပီး သၾကားေစ်းေကာင္း လာသျဖင့္ ႀကံေစ်းေကာင္းလာကာ ၾကံစိုက္ပ်ဳိးဧကႏွင့္ သၾကားထုတ္လုပ္မႈ တိုးတက္လာျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း အဆိုပါအသင္းဒုတိယဥကၠ႒ ဦးဝင္းေဌးက ေျပာျပသည္။

"သၾကားေစ်းေကာင္းလုိ႔ ႀကံေစ်းေကာင္းၿပီး စုိက္ပ်ဳိးထုတ္လုပ္ သူေတြ အဆင္ေျပခဲ့ ၾကပါတယ္။ ခုဆုိ စက္တည္ကတည္းက မႀကိတ္ဝါးဖူးတဲ့ ပမာဏ စြမ္းအားျပည့္ ႀကိတ္ဝါးေနရတဲ့ စက္ေတြရွိလာပါၿပီ။ စက္အေဟာင္းေတြလဲ ျပင္ဆင္ၿပီး ပုိမုိႀကိတ္ဝါးဖုိ႔ လုပ္ေနၾကတာ ေတြ႕ရပါတယ္"ဟု ၎က ေျပာျပသည္။

ယခုႏွစ္ ႀကံရာသီတြင္ သၾကားတန္ခ်ိန္ ငါးသိန္းနီးပါး ထုတ္လုပ္ႏုိင္ခဲ့ၿပီး သၾကားတင္သြင္းခြင့္ Re-export လိုင္စင္ရပ္နား လိုက္သည့္အတြက္ ႀကံေစ်းေကာင္း လာႏိုင္ၿပီး လာမည့္ ၂ဝ၁၈-၂ဝ၁၉ႀကံရာသီ၌ သၾကားထုတ္လုပ္မႈ ေလ်ာ့က်ႏိုင္ေျခ မရွိေၾကာင္း သိရသည္။

လက္ရွိျမန္မာႏိုင္ငံ လူဦးေရ ၅၂ သန္း၏ သၾကားသုံးစြဲမႈမွာ တစ္ႏွစ္လွ်င္ သၾကားတန္ခ်ိန္ ေျခာက္သိန္းခြဲခန္႔ ရွိႏုိင္ေၾကာင္း ခန္႔မွန္းတြက္ခ်က္ ထားၿပီး လက္ရွိသၾကား ထုတ္လုပ္မႈမွာ တန္ငါးသိန္းခန္႔ ရွိသည့္အတြက္ ျပည္တြင္း စားသံုးမႈ အျပည့္ျဖည့္ဆည္းႏိုင္ရန္ တန္ ၁ ဒသမ ၅ သိန္းခန္႔ လိုအပ္လ်က္ရွိ ေသးေၾကာင္း အဆိုပါအသင္းထံမွ သိရသည္။

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment