Pages

Tuesday, February 21, 2017

စားသံုးေနသည့္ အစားအေသာက္မ်ားတြင္ ဓာတုဆုိးေဆးမ်ား ကင္းစင္ပေပ်ာက္ေစေရးအတြက္ ျပည္သူမ်ား ပူးေပါင္းပါ၀င္ရန္လုိအပ္



မႏၲေလး ၊ ၂၁-၂-၂၀၁၇

ျပည္သူမ်ား စားသုံးေနသည့္ အစားအေသာက္ မ်ားတြင္ ဓာတုဆိုးေဆးမ်ား ကင္းစင္ပေပ်ာက္ ေစေရးအတြက္ ျပည္သူမ်ား ပူးေပါင္းပါဝင္ရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း မႏၲေလးတိုင္း ေဒသႀကီး အစားအေသာက္ ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲေရး ဦးစီးဌာနမွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦးက ေျပာျပ၍ သိရသည္။

''ကြၽန္ေတာ္တို႔ဌာန၊ ျပည္သူေတြနဲ႔ ေစ်းေရာင္းခ်သူေတြ ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္ မယ္ဆိုရင္ အခု အစားအေသာက္ ထဲမွာပါေနတဲ့ ခြင့္မျပဳ ဓာတုဆိုးေဆး ေတြ ကင္းစင္ ပေပ်ာက္ေအာင္ ေဆာင္ရြက္တဲ့ အခါမွာ လြယ္ကူမွာပါ။ 

ဘာေၾကာင့္လဲ ဆိုေတာ့ ေစ်းေရာင္းခ်သူ ေတြကလဲ ဝယ္ယူစားသုံး သူေတြကို ဆိုးေဆးပါတဲ့ အစားအစာေတြ ဝယ္ယူရင္ စားသုံးဖို႔ မသင့္တဲ့အရာ ေတြကို ပညာေပး ေျပာသင့္ပါတယ္။ ဒါမွလဲ ဝယ္ယူစားသုံးသူ ေတြက ဆိုးေဆးပါတဲ့ အစားအစာေတြကို မစားသုံးသင့္ဘူး ဆိုတာ သိရွိနားလည္ သြားမွာပါ။ ဆိုးေဆးပါတဲ့ အစားအေသာက္ ေတြဟာ လတ္တေလာမွာ အဆိပ္အေတာက္ မျဖစ္ႏိုင္ေပမယ့္ ေရရွည္မွာ ခႏၶာကိုယ္ ႀကီးထြားမႈကုိ ထိခိုက္ေစ ပါတယ္။ အသည္းနဲ႔ ေက်ာက္ကပ္ေတြ ပ်က္စီးၿပီး ကင္ဆာေရာဂါေတြလဲ ျဖစ္ပြားပါတယ္။ အစာအိမ္ အူလမ္းေၾကာင္း ေရာင္ရမ္းတာ၊ ပ်ဳိ႕တာ၊ အန္တာ၊ ဦးေႏွာက္ အာ႐ုံေၾကာ ထိုင္းမႈိင္းတာ စတဲ့ ဆိုးက်ဳိးေတြကိုလဲ ျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ျပည္သူေတြပူးေပါင္း ပါဝင္ဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္'' ဟု ၄င္းက ေျပာျပသည္။

အဆိုပါ ဓာတုဆိုးေဆး မ်ားသည္ အျမင္အားျဖင့္ ပသာဒျဖစ္ေစသည္မွ လြဲ၍ မည္သည့္ အာဟာရမွ် ပါဝင္ျခင္း မရွိေၾကာင္း၊ စားသုံးသူ၏ က်န္းမာေရးကို ထိခိုက္ ေစႏုိင္သည့္ ဆိုးက်ဳိးမ်ားသာ ရွိ၍ ဆိုးေဆးပါသည့္ အစားအေသာက္ သည္ နဂိုရွိသင့္သည့္ အေရာင္ထက္ ပိုမိုေတာက္ပၿပီး စားခ်င္သဖြယ္ ျဖစ္ေနတတ္ေၾကာင္း ၄င္းက ဆက္လက္ ေျပာျပ၍ သိရသည္။

ရတနာပံုေန႔စဥ္သတင္းစာ ၊ စာ(၄)

#Yadanarpondaily

No comments:

Post a Comment