Pages

Monday, October 10, 2016

ေတာင္ႀကီးတန္ေဆာင္တုိင္ ႐ုိးရာမီးပံုးပ်ံၿပိဳင္ပဲြအတြက္ ၿပိဳင္ပဲြ၀င္မ်ားကုိ စတင္လက္ခံ



ေတာင္ႀကီး ၊ ၁၀-၁၀-၂၀၁၆

ရွမ္းျပည္နယ္ (ေတာင္ပိုင္း) ေတာင္ႀကီးၿမိဳ႕ ၌ ႏွစ္စဥ္က်င္းပၿမဲ ျဖစ္ေသာ ေတာင္ႀကီး တန္ေဆာင္တိုင္ ပြဲေတာ္ ႐ိုးရာမီးပံုးပ်ံ ၿပိဳင္ပြဲအတြက္ ၿပိဳင္ပြဲဝင္မ်ားကို စတင္လက္ခံ လ်က္ရွိၿပီး အလွည့္က် ယွဥ္ၿပိဳင္ရမည့္ အသင္းမ်ား ကို ေအာက္တိုဘာ ၂၃ ရက္တြင္ မဲႏိႈက္ေရြးခ်ယ္ သြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း မီးပံုးပ်ံ ၿပိဳင္ပြဲ က်င္းပေရး ေကာ္မတီမွ သိရသည္။

ေတာင္ႀကီး တန္ေဆာင္တိုင္ ႐ိုးရာမီးပံုးပ်ံ ပြဲေတာ္ကို ႏိုဝင္ဘာ ၆ ရက္မွ ၁၄ ရက္အထိ ေတာင္ႀကီးၿမိဳ႕အေဝရာကြင္း၌ က်င္းပမည္ ျဖစ္ၿပီး ၿပိဳင္ပြဲတြင္ ဝင္ေရာက္ ယွဥ္ၿပိဳင္ရန္ စာရင္းေပးသြင္း ျခင္းကို ေအာက္တိုဘာ ၂ဝ ရက္အထိ လက္ခံသြားမည္ ျဖစ္ၿပီး ေအာက္တိုဘာ ၂၄ ရက္ႏွင့္ ၂၅ ရက္တုိ႔တြင္ ပြဲစဥ္ဇယားမ်ား ထုတ္ျပန္ သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

''ဒီႏွစ္မွာ ပါဝင္ယွဥ္ၿပိဳင္ဖို႔ စာရင္းေပး ထားတဲ့ မီးပံုးပ်ံေတြက အရင္ႏွစ္က မီးပံုးပ်ံ အလံုးေရထက္ ေလ်ာ့နည္းဖို႔ မရွိပါဘူး။ မီးပံုးပ်ံ အမ်ဳိးအစားလိုက္ သတ္မွတ္ ထားတဲ့ အမ်ဳိးအစား သံုးမ်ဳိးစလံုးကို စာရင္းေပး သြင္းထားၿပီး ပြဲေတာ္မွာ ယွဥ္ၿပိဳင္ၾကဖို႔ ႀကိဳတင္ျပင္ဆင္ ေနၾကပါၿပီ'' ဟု မီးပံုးပ်ံ ၿပိဳင္ပြဲ က်င္းပေရး ေကာ္မတီမွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦး၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။

ၿပီးခဲ့သည့္ႏွစ္က မီးပံုးပ်ံ တစ္လံုးလွ်င္ အမ်ားဆံုး ယမ္းပိႆာခ်ိန္ ၃၅ ပိႆာ သတ္မွတ္ခဲ့ ေသာ္လည္း ယခုႏွစ္ ၿပိဳင္ပြဲတြင္ မီးပံုးပ်ံေခါင္ အျမင့္ ၂၅ ေပအထိ သတ္မွတ္ထား သျဖင့္ အမ်ားဆံုး ယမ္းပိႆာခ်ိန္ ၄ဝ သို႔ ေျပာင္းလဲ သတ္မွတ္ထားကာ ယမ္းအသံုးျပဳ ပံုႏွင့္ မီးပံုးပ်ံ ျပဳလုပ္မည့္ ပံုစံမ်ား စနစ္က်ေစရန္ စစ္ေဆး ေဆာင္ရြက္ သြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ၿပိဳင္ပြဲ က်င္းပေရး ေကာ္မတီမွ သိရသည္။

ယင္းပြဲေတာ္တြင္ ဝါသနာတူ စုစည္းထားေသာ အဖြဲ႕အစည္းမ်ား၊ ရပ္ကြက္၊ ေက်းရြာ ကိုယ္စားျပဳ အဖြဲ႕အစည္းမ်ား၊ လုပ္ငန္းရွင္ မ်ားႏွင့္ ကုမၸဏီ ကိုယ္စားျပဳ အဖြဲ႕အစည္း မ်ား ဝင္ေရာက္ ယွဥ္ၿပိဳင္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ ၂ဝ၁၅ ခုႏွစ္က က်င္းပခဲ့သည့္ ေတာင္ႀကီး တန္ေဆာင္တိုင္ မီးပံုးပ်ံၿပိဳင္ပြဲ တြင္စိန္နား ပန္ ၃၇ လံုး၊ ညမီးႀကီး ၈၄ လံုး၊ အ႐ုပ္ (အလွမီးပံုးပ်ံ) အလံုး ၁၇ဝ ဝင္ေရာက္ ယွဥ္ၿပိဳင္ခဲ့ၿပီး ျမန္မာႏိုင္ငံ အနယ္နယ္ အရပ္ရပ္မွ ခရီးသြားမ်ား သာမက ႏိုင္ငံျခား ခရီးသြား ဧည့္သည္ မ်ားလည္း အမ်ားအျပား လာေရာက္ ၾကည့္႐ႈ ၾကေၾကာင္း သိရသည္။ (၄၄၇၊ သီရိ)

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၅)

No comments:

Post a Comment