Pages

Monday, June 20, 2016

ေသြးအား ေကာင္းမြန္ေစမႈေၾကာင့္ စားသံုးမႈမ်ားလာၿပီး ေရာင္းအား ေကာင္းလာသည့္ ခံုးေခ်ာ



ဘုိကေလး ၊ ၂၀-၆-၂၀၁၆

ဧရာဝတီတိုင္း ေဒသႀကီး ဘိုကေလးၿမိဳ႕နယ္ ကဒံုကနိ ေက်းရြာမွ အမ်ားဆံုး ထြက္ရွိသည့္ ခံုးေခ်ာ စားသံုးျခင္း သည္ ေသြးအား ေကာင္းမြန္ ေစေသာေၾကာင့္ ေမလ ေနာက္ ဆံုးပတ္မွ စၿပီး ႏိုင္ငံျခားသားမ်ား အပါအဝင္ ျပည္တြင္းမွ ဝယ္ယူ စားသံုးမႈ အမ်ားအျပား ရွိလာသျဖင့္ ေစ်းႏႈန္းျမင့္တက္ ေနေၾကာင္း အဆိုပါ ေက်းရြာရွိ ခံုးျဖန္႔ခ်ိေရးဒိုင္ မ်ားမွ သိရသည္။

''အရင္ကေတာ့ ဒီခံုးကို စားရမွန္း သိပ္မသိၾကဘူး။ အသားအေရတို႔ အေသြးအသား တို႔နဲ႔ မတည့္မွာ စိုးတာေၾကာင့္ စားသံုးမႈ မရွိသေလာက္ ပါပဲ။ အခုအခ်ိန္ မွာေတာ့ က်န္းမာေရး အသိေတြ ရွိလာတဲ့ အျပင္ ပင္လယ္စာ ေရာင္းခ်တဲ့ စားေသာက္ဆိုင္ ေတြက အမ်ားအျပား ဝယ္ယူမႈေတြ ရွိလာတာေၾကာင့္ လက္ရွိမွာ ေရာင္းအားေတြ တက္လာတာပါ'' ဟု ကဒံုကနိ ေက်းရြာ ခံုးျဖန္႔ခ်ိေရးဒိုင္ တစ္ခုမွ ဦးထြန္း က ေျပာသည္။

အဆိုပါ ခံုးေခ်ာ မ်ားသည္ ကဒံုကနိ အျပင္ ဧရာႏွင့္ ကိုင္းေသာင္ စသည့္ရြာ မ်ား၌လည္း ထြက္ရွိေၾကာင္း သိရသည္။ ယင္းခံုးေခ်ာ မ်ားကို ေရာင္းခ်ရာတြင္ ျပည္ေတာင္း ျဖင့္ ျခင္တြယ္ ေရာင္းခ်ၿပီး ခံုးေကာင္ အရြယ္အစား အေသးမွာ ဆန္ေလးလံုး ျခင္ခြက္ ႏွစ္ခြက္ခန္႔ ပမာဏကို ေငြက်ပ္ ၈ဝဝ ျဖင့္ ေရာင္းခ်ၿပီး ခံုး အရြယ္အစား အႀကီးမွာ ဆန္ရွစ္လံုးျခင္ ခြက္ ႏွစ္ျပည္ခန္႔ ပမာဏကို ေငြက်ပ္ ၁၅ဝဝ ျဖင့္ ေရာင္းခ်ေၾကာင္း သိရသည္။ အဆိုပါ ခံုးကို တ႐ုတ္ ႏိုင္ငံသားမ်ားမွ အဓိက စားသံုး ၾကေၾကာင္း သိရသည္။ (ပုိးပုိး)

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၄)

No comments:

Post a Comment