Pages

Tuesday, November 17, 2015

ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ ဟုိတယ္ႀကီးမ်ား၌ ေဘးထြက္ဆုိးက်ိဳး နည္းသည့္ Artificial Ice Cube သံုးစဲြမႈ မ်ားျပားလာ



ရန္ကုန္ ၊ ၁၇-၁၁-၂၀၁၅

ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ နာမည္ႀကီး ဟိုတယ္ႏွင့္ စားေသာက္ဆိုင္ ႀကီးမ်ား၌ စားသံုးသူမ်ား ေရခဲကို အသံုးျပဳ ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ေပၚႏိုင္သည့္ က်န္းမာေရး ထိခိုက္မႈမ်ား မျဖစ္ေပၚေစရန္ ရည္ရြယ္၍ ေရခဲအစား ေရခဲကဲ့သို႔ အစားအေသာက္ ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ ေရာစပ္ အသံုးျပဳ၍ ရသည့္ Artificial Ice Cube မ်ားကို အစားထိုး သံုးစြဲမႈ မ်ားျပားလာေၾကာင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ နာမည္ႀကီး ဟိုတယ္တစ္ခုမွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦး၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။

''ဒီ Artificial Ice Cube က တ႐ုတ္ႏိုင္ငံက ထုတ္တာပါ။ ေရခဲအစစ္လိုပဲ ေဖ်ာ္ရည္၊ ေရ စတာေတြနဲ႔ ေရာၿပီး ေအးေအာင္ လုပ္ၿပီး ေသာက္လို႔ ရပါတယ္။ က်န္တဲ့ေနရာ ေတြမွာလည္း ေရခဲအစစ္ကို အသုံးျပဳသလို အကုန္သံုးလို႔ ရပါတယ္။ ဒီ သံေရခဲတံုးရဲ႕အားသာခ်က္က အရည္ေပ်ာ္မႈ မရွိတာနဲ႔ ေရခဲစားသံုးရင္ လူေတြမွာ ျဖစ္ေပၚတဲ့ ဆီးက်ဥ္ျခင္း၊ သြားက်ဥ္ျခင္း ေတြကို မျဖစ္ေစပါဘူး'' ဟု Artificial Ice Cube အသံုးျပဳ ေနသည့္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ရွိ နာမည္ႀကီး ဟိုတယ္တစ္ခုမွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦးက ေျပာသည္။

အဆိုပါ ေရခဲတုံးမ်ားကို တ႐ုတ္ႏိုင္ငံမွ တင္သြင္းျခင္း ျဖစ္ၿပီး ေလးတုံး တစ္ဘူးႏွင့္ ေျခာက္တံုး တစ္ဘူး ဟူ၍ ႏွစ္မ်ဳိးခြဲျခား ထုတ္လုပ္ထားကာ သံေရခဲတုံး ေလးတုံးဘူးႏွင့္ ေျခာက္တံုးဘူး မ်ား၏ ေစ်းႏႈန္းမ်ားမွာ ျမန္မာေငြ က်ပ္ႏွစ္ေသာင္းခြဲ ႏွင့္ သံုးေသာင္းၾကား တြင္ရွိေၾကာင္း၊ သံေရခဲတုံး မ်ားကို ဟိုတယ္ ႏွင့္ စားေသာက္ဆိုင္ မ်ား၌ ႏိုင္ငံျခား ခရီးသြား ဧည့္သည္မ်ားသာ ပိုမိုအသံုးျပဳ ၾကေၾကာင္း သိရသည္။

Artificial Ice Cube မ်ားကို စင္ကာပူ ႏွင့္ထိုင္းႏိုင္ငံတို႔၌ လြန္ခဲ့သည့္ ႏွစ္အနည္းငယ္ ကတည္းက အသံုးျပဳခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။ (မင္းေသာ္တာလြင္)

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၃)

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment