Pages

Monday, May 25, 2015

မုိးရာသီရာလအတြင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ လမ္းေဘးစားေသာက္ဆုိင္မ်ား လူထုက်န္းမာေရး အတြက္ ပုိမုိစစ္ေဆးရန္ လုိအပ္



ရန္ကုန္ ၊ ၂၅-၅-၂၀၁၅

ယခုႏွစ္ မိုးရာသီ ကာလအတြင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕၌ ေရာင္းခ်လ်က္ ရိွေသာ လမ္းေဘး စားေသာက္ဆိုင္ မ်ားကို လူထု က်န္းမာေရး အႏၲရာယ္ မျဖစ္ပြားေအာင္ ပိုမို စစ္ေဆးရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ စားေသာက္ဆိုင္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းမွ တာဝန္ရိွသူ တစ္ဦး၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။

အဆိုပါ မိုးရာသီ ကာလအတြင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ အတြင္း အခ်က္အခ်ာ က်ေသာ လမ္းမမ်ား၏ လမ္းေဘး ပလက္ေဖာင္းတြင္ ေရာင္းခ်ေနေသာ လမ္းေဘး စားေသာက္ဆိုင္ မ်ားစြာရိွၿပီး မိုးရာသီ ကာလသည္ ေရဝပ္ျခင္း၊ စြတ္စို ထိုင္းမႈိင္းျခင္း ေၾကာင့္ မသန္႔ရွင္းမႈမ်ား ရွိလာကာ ေရာင္းခ်ေသာ အစားအေသာက္ မ်ားတြင္ ဝမ္းေရာဂါႏွင့္ တျခားေသာ အစားအေသာက္ႏွင့္ ဆိုင္သည့္ က်န္းမာေရး ဆိုင္ရာ ျပႆနာမ်ား မျဖစ္ပြား ေစရန္ ႀကိဳတင္ စစ္ေဆးျခင္းမ်ား ပိုမို လုပ္ေဆာင္ရန္ လိုအပ္လာသည္။ လမ္းေဘး စားေသာက္ဆိုင္ မ်ားအေနျဖင့္ အမ်ား ျပည္သူမ်ားအား သန္႔ရွင္းေသာ အစားအေသာက္ မ်ားကို ေရာင္းခ်ေပးျခင္း၊ ေရာင္းခ် သူမ်ား၏ တစ္ကိုယ္ေရ သန္႔ရွင္းမႈ အပိုင္းမ်ားကို အေလးထားရန္ လည္း လိုအပ္ေၾကာင္း သိရသည္။


ျမန္မာႏိုင္ငံ စားေသာက္ဆိုင္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္း အေနျဖင့္လည္း လစဥ္ အသင္းသား စံုညီပြဲမ်ားတြင္ အစားအေသာက္ သန္႔ရွင္း သပ္ရပ္မႈ၊ ဆိုင္ဝန္ထမ္း မ်ား၏ တစ္ကုိယ္ေရ သန္႔ရွင္းမႈ ေဆာင္ရြက္ခ်က္ မ်ားကို နည္းပညာ  ႏွီးေႏွာဖလွယ္ မႈမ်ား ျပဳလုပ္ေပးလ်က္ ရွိသည္။ လမ္းေဘး စားေသာက္ဆိုင္ မ်ားကို က်န္းမာေရး အသိပညာေပး လုပ္ငန္းမ်ား ေဆာင္ရြက္ေပး ေနေသာ္လည္း သက္ဆိုင္ရာ ဌာနမ်ားမွ ပိုမို ပူးေပါင္း၍ ပံ့ပိုးကူညီ ေပးပါက ယင္း လုပ္ငန္းစဥ္မ်ား ပိုမို ထိေရာက္စြာ လုပ္ကိုင္ လာႏိုင္မည္ ျဖစ္သည္။

ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ အတြင္းရိွ လမ္းေဘး စားေသာက္ဆိုင္ မ်ားအား ဝင္ေရာက္ စစ္ေဆးရာတြင္ သံုးပံုႏွစ္ပံု ခန္႔သည္ အစားအေသာက္ မ်ား စနစ္တက် ေရာင္းခ်ျခင္းႏွင့္ တစ္ကိုယ္ေရ သန္႔ရွင္းမႈ အားနည္း သည္ကို ေတြ႕ျမင္ ရေၾကာင္း သိရသည္။

ျမန္မာႏိုင္ငံ စားေသာက္ဆိုင္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းသည္ ၂ဝ၁၄ ခုႏွစ္မွ စတင္ကာ လမ္းေဘး စားေသာက္ဆိုင္ ပိုင္ရွင္မ်ားႏွင့္ အႀကိမ္ႀကိမ္ ေတြ႕ဆံုခဲ့ၿပီး ဝန္ထမ္းမ်ား တစ္ကိုယ္ေရ သန္႔ရွင္းမႈႏွင့္ အစားအေသာက္ မ်ား ျပင္ဆင္သည့္ အပိုင္း၊ ထုပ္ပိုးသည့္ အပိုင္း၊ ကူးစက္ေရာဂါ မ်ားႏွင့္ ပတ္သက္၍ အသိပညာေပး စည္း႐ံုးမႈမ်ား ျပဳလုပ္ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။

စုိးမုိး

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment