Pages

Sunday, April 12, 2015

သၾကၤန္ကာလအတြင္း အသင့္စား အစားအေသာက္မ်ား ဂ႐ုျပဳစားေသာက္ရန္လုိ


ရန္ကုန္ ၊ ၁၂-၄-၂၀၁၅

ႏွစ္စဥ္ သႀကၤန္ကာလ အတြင္း ေရကစားၾက သူမ်ား ေရပက္ခံထြက္ သူမ်ားျဖင့္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေပၚ လမ္းမ်ားတြင္ စည္ကား ေနတတ္ၿပီး ထိုသူမ်ားကို အမွီျပဳ လုပ္ကိုင္ေသာ စီးပြားေရး လုပ္ငန္းမ်ား ျဖစ္သည့္ စားေသာက္ဆုိင္ လုပ္ငန္းမ်ားသည္ ရပ္နားသြားျခင္း မရွိသည္ကို ေတြ႕ရသည္။

အထူးသျဖင့္ စားေသာက္ဆိုင္ႀကီး အခ်ဳိ႕မွာလည္း ေန႔ပိုင္းတြင္ ဖြင့္လွစ္ေလ့ ရွိၾကၿပီး သႀကၤန္ လည္သူမ်ား ေန႔လယ္ခင္း နားခိုတတ္သည့္ ေနရာမ်ား တစ္ဝိုက္တြင္ အစားအေသာက္ ေရာင္းခ်သည့္ ေစ်းသည္မ်ားကုိ ေတြ႕ရမည္ ျဖစ္သည္။ ေရသန္႔၊ အေအးမ်ဳိးစံုႏွင့္ မုန္႔ပဲသေရစာ ေရာင္းခ်သည့္ ဆိုင္ငယ္မ်ားကို ေနရာ အႏွံ႕အျပားတြင္ ေတြ႕ရွိ ႏိုင္သည္။

လူစည္ကားသည့္ ကန္ေတာ္ႀကီး ၊ အင္းယားကန္ ႏွင့္ ျပည္သူ႔ရင္ျပင္ အစရွိသည့္ ေနရာမ်ားတြင္ အသင့္ စားေသာက္ႏိုင္ေသာ ထမင္းေၾကာ္၊ ၾကာဇံေၾကာ္၊ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ပါဆယ္ဘူးမ်ား ေရာင္းခ်သည့္ လုပ္ငန္းမ်ား တြင္က်ယ္သည္။ 

အခ်ဳိ႕ဆိုင္ႀကီး မ်ားတြင္ အဆိုပါ အစားအေသာက္ ဘူးမ်ား ႀကိဳတင္ မွာထားၿပီး အဆင္သင့္ ယူေဆာင္ သြားႏိုင္သည့္ ဝန္ေဆာင္မႈ မ်ားလည္း ရွိေၾကာင္း သိရသည္။ ဆိုင္ႀကီးမ်ား သာမက ခါေတာ္မီ ဖြင့္ေလ့ရွိေသာ သႀကၤန္တြင္း လမ္းေဘး စားေသာက္ဆိုင္ ငယ္ေလးမ်ား တြင္လည္း အဆင္သင့္ ဘူးမ်ား တြင္တြင္ က်ယ္က်ယ္ ေရာင္းခ် ေနရေၾကာင္း သိရသည္။

ယခုႏွစ္ သႀကၤန္တြင္း တြင္လည္း အဆုိပါ ဆိုင္ငယ္ေလး မ်ားကို ေတြ႕ျမင္ ရဦးမည္ ျဖစ္သည္။ သတိျပဳရန္မွာ ေႏြကာလတြင္း ျဖစ္၍ အပူလြန္ကဲသည့္ ကာလတြင္ အစားအေသာက္ မ်ား လတ္ဆတ္ သန္႔ရွင္းမႈ မရွိပါက ဝမ္းပ်က္ဝမ္းေလွ်ာေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြားလာႏိုင္ျခင္းေၾကာင့္ အထူး ဂ႐ုျပဳရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း၊ သႀကၤန္တြင္း ကာလ အရက္ ၊ ဘီယာ ေသာက္သံုးမႈ မ်ားကိုလည္း ဆင္ျခင္သင့္ေၾကာင္း က်န္းမာေရး ႐ႈေထာင့္မွ သံုးသပ္ သတိေပးမႈ မ်ားလည္း ရွိေနေၾကာင္း သိရသည္။

အစားအေသာက္ လုပ္ငန္း လုပ္ကိုင္ၾက သူမ်ား အေနျဖင့္ မိမိတို႔ ေရာင္းခ်ေသာ အစားအေသာက္ မ်ားကုိ သန္႔ရွင္းၿပီး က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ေစေရး အေလးထား ေရာင္းခ်ရန္ လိုေၾကာင္းလည္း သိရသည္။

သႀကၤန္ကာလ အတြင္း အစာ အဆိပ္ျဖစ္မႈ၊ အရက္ အလြန္အကြၽံ ေသာက္သံုးမႈ ေၾကာင့္ ေဆး႐ံု ေဆးခန္းမ်ားသို႔ ေရာက္ရွိလာသူ မ်ားရွိၿပီး မဆင္မျခင္ စားေသာက္မႈေၾကာင့္ ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ အခ်ိန္မ်ား ကုန္ဆံုး မသြားေစရန္ ဂ႐ုျပဳရန္ လိုေၾကာင္း သိရသည္။

ေက်ာ္လြင္

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment