Pages

Sunday, March 22, 2015

ျမန္မာႏုိင္ငံသုိ႔ e-Visa ျဖင့္ ျပည္ပ ခရီးသြားဧည့္သည္မ်ား ၀င္ေရာက္မႈ



ရန္ကုန္ ၊ ၂၂-၃-၂၀၁၅

ျမန္မာႏိုင္ငံသို႔ e-Visa ျဖင့္ ျပည္ပခရီးသြား ဧည့္သည္မ်ား ဝင္ေရာက္မႈ မ်ားတြင္ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံမွ အမ်ားဆံုးျဖစ္ၿပီး ဗီဇာမ်ဳိးစံုျဖင့္ ဝင္ေရာက္မႈတြင္ ထိုင္းႏိုင္ငံမွ အမ်ားဆံုး ျဖစ္ေၾကာင္း ရန္ကုန္ အျပည္ျပည္ ဆိုင္ရာေလဆိပ္ လူဝင္မႈ ႀကီးၾကပ္ေရး ဌာနမွ တာဝန္ရိွသူ တစ္ဦး၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။

e-Visa စနစ္ ေလွ်ာက္ထားခြင့္ ျပဳၿပီး ေနာက္ပိုင္းတြင္ ျမန္မာႏိုင္ငံသို႔ ႏိုင္ငံျခားခရီးသြား ဧည့္သည္မ်ားသည္ ဆိုက္ေရာက္ဗီဇာ အသံုးျပဳ ဝင္ေရာက္မႈ နည္းသြားေၾကာင္း သိရသည္။ ယင္းစနစ္ကို ေနျပည္ေတာ္၊ ရန္ကုန္ ႏွင့္ မႏၲေလး စသည့္ အျပည္ျပည္ ဆိုင္ရာ ေလဆိပ္မ်ား၌ စတင္ အသံုးျပဳ ဝင္ေရာက္ ခြင့္ျပဳလ်က္ရိွရာ လက္ရိွတြင္ ႏိုင္ငံေပါင္း ၁ဝဝ ေက်ာ္အထိ ေလွ်ာက္ထား ခြင့္ျပဳထားၿပီး တျခားဗီဇာျဖင့္ ဝင္ေရာက္မႈ မ်ားလည္း ရိွေနေသး ေၾကာင္း သိရသည္။

ထို႕အျပင္ ျမန္မာႏိုင္ငံ အတြင္းသို႔ ဒုတိယ အဝင္ အမ်ားဆံုးျဖစ္သည့္ ဆိုက္ေရာက္ဗီဇာ တြင္လည္း ျမန္မာႏိုင္ငံမွ ခြင့္ျပဳေပးသည့္ စီးပြားေရး ဆိုက္ေရာက္ဗီဇာ သံုးမ်ဳိး သတ္မွတ္ ေပးထားသည္။ ယင္းတို႕မွာ လုပ္ငန္းဗီဇာ ကို ဗီဇာေၾကး အေမရိကန္ ေဒၚလာ ၅ဝ ႏွင့္ ခြင့္ျပဳ ရက္ေပါင္း ၇ဝ၊ စီးပြားေရးႏွင့္ ပတ္သက္ၿပီး အလုပ္႐ံု ေဆြးေႏြးပြဲမ်ား တက္ေရာက္ရန္ ျပည္ဝင္ဗီဇာကို ဗီဇာေၾကး အေမရိကန္ ေဒၚလာ ၄ဝ ႏွင့္ ခြင့္ျပဳရက္ ေပါင္း ၂၈ ရက္ႏွင့္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕သို႔ နံနက္ပိုင္းတြင္ ေရာက္ရိွၿပီး ညေနတြင္ ျပန္လည္ ထြက္ခြာရမည့္ Transit Visa ဗီဇာေၾကး အျဖစ္ အေမရိကန္ ေဒၚလာ ၂ဝ ႏွင့္ ခြင့္ျပဳခ်ိန္ ၂၄ နာရီျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

အဆိုပါ ဆိုက္ေရာက္ ဗီဇာျဖင့္ ျပည္ပခရီးသြား ဝင္ေရာက္မႈသည္ ၂ဝ၁၄ ခုႏွစ္အတြင္း တစ္သိန္းေက်ာ္ ရိွခဲ့ၿပီး တ႐ုတ္ႏိုင္ငံသား အမ်ားဆံုး ဝင္ေရာက္ခဲ့သည္။ လက္ရိွတြင္ e-Visa စနစ္ တြင္က်ယ္ လာျခင္းေၾကာင့္ ဆိုက္ေရာက္ ဗီဇာစနစ္ အသံုးျပဳ ဝင္ေရာက္မႈ ေလ်ာ့က်လာၿပီး e-Visa စနစ္ အသံုးျပဳ ဝင္ေရာက္ေသာ ခရီးသြား ဧည့္သည္မွာ ပံုမွန္အားျဖင့္ တစ္လလွ်င္ ေသာင္းခ်ီ ဝင္ေရာက္ ေနေၾကာင္း သိရသည္။

ျမန္မာႏိုင္ငံအတြင္း အြန္လိုင္းဗီဇာ စနစ္ျဖစ္ေသာ e-Visa စနစ္ကို ၂ဝ၁၄ ခုႏွစ္ စက္တင္ဘာ ၁ ရက္မွစတင္၍ ရန္ကုန္ အျပည္ျပည္ဆိုင္ရာ ေလဆိပ္၌ စတင္ခြင့္ျပဳ ေပးခဲ့ရာ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံမွ ခရီးသြား အမ်ားဆံုး ျဖစ္ၿပီး ဒုတိယ အမ်ားဆံုးမွာ ၿဗိတိန္ႏိုင္ငံမွ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

စုိးမုိး

#Themyawadydaily
#ျမ၀တီေန႔စဥ္

No comments:

Post a Comment