Pages

Monday, October 20, 2014

ကန္ေတာ္ႀကီး ကန္ပတ္လမ္းရွိ စားေသာက္ဆုိင္ႏွင့္ ဟုိတယ္မ်ား ေရဆုိးစြန္႔ပစ္မႈစနစ္ သတ္မွတ္ ေပးထားျခင္းကုိ လုိက္နာမႈ မရွိက စည္ပင္ဥပေဒျဖင့္ အေရးယူသြားမည္


ရန္ကုန္ ၊ ၂၀-၁၀-၂၀၁၄

ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ ရိွ ကန္ေတာ္ႀကီး ေရျပင္ ၾကည္လင္ သန္႔ရွင္းရန္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ စည္ပင္သာယာ ေရးေကာ္မတီမွ ေငြက်ပ္ သိန္းေပါင္း မ်ားစြာ သံုးစြဲ ေဆာင္ရြက္လ်က္ ရွိၿပီး ကန္ပတ္လမ္း တစ္ေလွ်ာက္ရိွ စားေသာက္ဆိုင္ 

မ်ားကို ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ စည္ပင္ သာယာေရး ေကာ္မတီမွ ေရဆိုးစြန္႔ပစ္မႈ စနစ္ သတ္မွတ္ ေပးထား ခဲ့ေသာ္လည္း လုိက္နာမႈ မရိွေသာ စားေသာက္ဆုိင္ ႏွင့္ ဟိုတယ္မ်ားကို တရားစြဲဆို သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ 

စည္ပင္ သာယာေရး ေကာ္မတီ အင္ဂ်င္နီယာဌာန (ေရႏွင့္ သန္႔ရွင္းမႈ) မွ ဌာနခြဲမွဴး ေဒၚခင္ေအးျမင့္ ၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။

ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ စည္ပင္ သာယာေရး ေကာ္မတီ အေနျဖင့္ ကန္ေတာ္ႀကီး ကန္ပတ္လမ္း တစ္ေလွ်ာက္ရွိ စားေသာက္ဆိုင္ မ်ားမွ မီးဖိုေခ်ာင္ စြန္႔ပစ္ေရဆိုး မ်ားကို ကန္ေတာ္ႀကီး ေရျပင္ထဲသို႔ တိုက္႐ိုက္ စြန္႔ထုတ္မႈမ်ား ရွိေနသည့္ အတြက္ ေရျပင္ ညစ္ညမ္းမႈ မျဖစ္ေပၚ ေစရန္ ေရဆိုး စြန္႔ထုတ္မႈ စနစ္ငယ္မ်ား တပ္ဆင္ အသံုးျပဳၿပီး သန္႔စင္ သြားသည့္ ေရကို စြန္႔ထုတ္ ေစျခင္းႏွင့္ ေရလႊဲ ေျမာင္းမႀကီး မွတစ္ဆင့္ ရန္ကုန္ျမစ္ထဲ သို႔ တိုက္႐ိုက္ စြန္႔ထုတ္သည့္ စနစ္မ်ားကို ၂ဝ၁၂ ခုႏွစ္ ၾသဂုတ္လ က ျပဳလုပ္ ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။

ယင္းသုိ႔ ေဆာင္ရြက္ ေနေသာ္လည္း ကန္ေတာ္ႀကီး ကန္ပတ္လမ္း၌ ရွိေနသည့္ ဟိုတယ္ တစ္ခုမွာ ယခု အခ်ိန္အထိ လိုက္နာ ေဆာင္ရြက္ျခင္း မရွိေသးသည့္ အတြက္ စည္ပင္သာယာ ဥပေဒႏွင့္ အညီ ဟိုတယ္ႏွင့္ ခရီး သြားလာေရး ဝန္ႀကီးဌာန သုိ႔ အသိေပး အေၾကာင္း ၾကားၿပီး တရားစြဲဆို သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ စည္ပင္ သာယာေရး ေကာ္မတီ အင္ဂ်င္နီယာ (ေရႏွင့္ သန္႔ရွင္းမႈ) ဌာနမွ သိရသည္။

ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ စည္ပင္ သာယာေရး ေကာ္မတီ အေနျဖင့္ ကန္ေတာ္ႀကီး ေရျပင္ ၾကည္လင္ေရး အတြက္ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံ ႏွင့္ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံတို႔မွ လွဴဒါန္း ထားသည့္ စက္ပစၥည္းမ ်ားျဖင့္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ စည္ပင္ သာယာေရး ေကာ္မတီ အေနျဖင့္ အေကာင္ အထည္ေဖာ္ ေဆာင္ရြက္ ေနျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ထို႔အျပင္ အေမရိကန္ ႏုိင္ငံမွ ထုတ္သည့္ ေဆးဖ်န္းၿပီး စိမ္းေနေသာ ေရညိႇသတ္ျခင္း ကိုလည္း လုပ္ေဆာင္လ်က္ ရွိကာ ေနေရာင္ျခည္ စြမ္းအင္ျဖင့္ ေရသန္႔သည့္ နည္းလမ္းကိုလည္း သံုးစဲြ ေဆာင္ရြက္လ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။ (၄၄၃)

#Themyawadydaily
#ျမ၀တီေန႔စဥ္

No comments:

Post a Comment