Pages

Friday, May 3, 2013

အစားအစာ ခၽြတ္ေဆးမ်ားေၾကာင့္ ခႏၶာကုိယ္ တစ္ခုလံုးတြင္ ျပင္းထန္ေသာ ေရာဂါမ်ား ခံစားရႏုိင္



ရန္ကုန္ ၊ ၃-၅-၂၀၁၃

ျမန္မာ အစာအစား အားလံုးနီးပါး တြင္ အသံုးျပဳေသာ အေရာင္ခၽြတ္ေဆး ( Sodium Hydrosulphate ) မ်ားပါေသာ အစားအစာ မ်ားကုိ ႏွစ္ရွည္ လမ်ား စားေသာက္ မိပါက ခႏၶာကုိယ္ တစ္ခုလံုးတြင္ ျပင္းထန္ေသာ ေရာဂါမ်ား ရရွိ ခံစား ရႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။

" ခၽြတ္ေဆး သံုးထားေသာ အစားအစာ ေတြနဲ႔ ဓာတု အေရာင္မ်ား ပါေသာ အစားအစာ ေတြကို စားသံုးမိလုိ႔ ဘီပုိး ကာကြယ္ေဆး ထုိးထားေသာ ကၽြန္မ ကေလးေတာင္ အသည္းေရာင္ ေရာဂါ ခံစား ရပါေသးတယ္ ... " ဟု စလင္းၿမိဳ႕နယ္ တြင္ ေနထုိင္သူ အမ်ိဳးသမီး တစ္ဦးက ေျပာသည္။ ဓာတု ေဆး၀ါးမ်ား သံုးထားေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးမိ ပါက အသည္းေရာင္ အသား၀ါ ေရာဂါ ၊ အစားအေသာက္ ေၾကာင့္ ျဖစ္ေသာ အသည္း ေရာဂါ ရႏုိင္ေၾကာင္း အေထြေထြ ေရာဂါကု ဆရာ၀န္ႀကီး တစ္ဦးျဖစ္သူ ေဒါက္ စုိးမင္းႏိုင္ က ေျပာသည္။ အဆုိပါ ဓာတု ပစၥည္းမ်ား ခႏၶာကုိယ္ထဲ ေရာက္ရွိမႈ မ်ားျပား လာပါက ပန္းနာ ရင္က်ပ္ေရာဂါ ၊ အစာအိမ္ ေသြးယုိစိမ့္ေသာ ေရာဂါ ၊ ေအာ့အန္ျခင္း ၊ အင္ပ်ဥ္မ်ား ထြက္ၿပီး အနီဖုမ်ား ထြက္ျခင္း ၊ လွ်ာ ႏွင့္ လက္မ်ား ေရာင္ရမ္းျခင္း ၊ တက္ျခင္း ၊ ေခါင္းမူးျခင္း ၊ ၀မ္းေလွ်ာျခင္း ၊ ဗုိက္နာျခင္း ၊ ႏွလံုးခုန္ျမန္ လာျခင္း ၊ ေသြးေပါင္ က်ျခင္း စေသာ ေ၀ဒနာမ်ား ခံစား ရႏုိင္ သည္ဟု သိရသည္။

ျမန္မာ အစားအစာ ျဖစ္ေသာ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ မ်ားတြင္လည္း အေရာင္ ခၽြတ္ေဆးမ်ား ပါ၀င္ေနေသာ မုန္႔ဖတ္မ်း ရွိေနၿပီး က်န္းမာေရး ဌာနမ်ား အေနျဖင့္ သက္ဆုိင္ရာ အစားအေသာက္ မ်ားကုိ စနစ္တက် စစ္ေဆး ၿပီးမွ ေရာင္းခ်ရန္ ခြင့္ျပဳသင့္ေၾကာင္း ထုိ ဓာတုေဆး၀ါး မ်ားကုိ ႏုိင္ငံတကာ တြင္ အသံုးျပဳ ေနၿပီး ျပည္တြင္း အသံုးျပဳ သူမ်ားက အသံုးျပဳ ရမည့္ ပမာဏ ၊ အသံုးျပဳ ရမည့္ နည္းစနစ္ မ်ားကုိ မသိရွိဘဲ အခ်ိန္အဆ ကို စမ္းသပ္ အသံုးျပဳေသာ အေျခအေန မ်ားတြင္သာ ရွိၾကေၾကာင္း အသံုးျပဳသူ မ်ားထံမွ သိရွိရသည္။

No comments:

Post a Comment