Pages

Wednesday, January 30, 2019

ပရေဆးဆိုင္မ်ား၌ အစားအေသာက္တြင္ မသုံးသင့္သည့္ ခြင့္မျပဳဆိုးေဆးမ်ား ေရာေႏွာေရာင္းခ်ျခင္း မျပဳရန္ ပညာေပးကာလ သတ္မွတ္ႏုိင္ေရး ေဆာင္ရြက္

ပရေဆးဆိုင္မ်ား၌ အစားအေသာက္တြင္ မသုံးသင့္သည့္ ခြင့္မျပဳဆိုးေဆးမ်ား ေရာေႏွာေရာင္းခ်ျခင္း မျပဳရန္ ပညာေပးကာလ သတ္မွတ္ႏုိင္ေရး ေဆာင္ရြက္
-
ရန္ကုန္ ဇန္နဝါရီ ၂၉ 
-
ျပည္တြင္းရွိ ပရေဆးဆိုင္မ်ား၌ ခြင့္မျပဳ ဆိုးေဆးမ်ား ေရာေႏွာ ေရာင္းခ်ျခင္း မျပဳရန္ ပညာေပးကာလကို သုံးလ သို႔မဟုတ္ ေျခာက္လ သတ္မွတ္ႏုိင္ေရး ေဆာင္ရြက္လ်က္ရွိေၾကာင္း ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္စည္ပင္သာယာေရး ေကာ္မတီ က်န္းမာေရးဌာန တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦးထံမွ သိရသည္။ 
-
လက္ရိွ အစားအေသာက္မ်ားတြင္ အမ်ားဆံုး အသံုးျပဳေနသည့္ ခြင့္မျပဳဆိုးေဆးမ်ားကို ပရေဆးဆိုင္မ်ား၌ ေရာင္းခ်ေနၿပီး ဆိုးေဆးေရာင္းခ်ေသာ ေစ်းဆိုင္မ်ားကို စစ္ေဆးခဲ့၍ ေခၚယူေတြ႕ဆံုကာဆိုးေဆး၏ ဆိုးက်ဳိးႏွင့္ လုပ္ငန္းရွင္၏ က်င့္ဝတ္မ်ား၊ စားသံုးသူ၏ ရသင့္ ရပိုင္ခြင့္မ်ားအေၾကာင္းကို ပထမအႀကိမ္ အေနျဖင့္ ေဆြးေႏြးခဲ့ၿပီး ျဖစ္သည္။ ''ပညာေပးကာလကို သုံးလ ဒါမွမဟုတ္ေျခာက္လသတ္မွတ္မယ္။ ပညာေပးကာလအၿပီးမွာ စစ္ေဆးေတြ႕ရွိရင္ေတာ့ အေရးယူမယ္။ အစားအစာအတြက္ဆိုရင္ အစားအစာဆိုးေဆးပဲ ေရာင္းရမယ္။ ဓာတုဆိုးေဆး အတြက္ဆိုရင္လည္း ဓာတုဆိုးေဆးပဲ ေရာင္းရမယ္။ အဲဒီလိုမွ မဟုတ္ရင္ ဥပေဒအရ အေရးယူမယ္။ အစားအစာကို ဆိုးတဲ့ ေဆးနဲ႔ဓာတု ဆိုးေဆးနဲ႔မတူဘူး။ ေရာမေရာင္းရဘူးဆိုတဲ့ စီမံခ်က္ေတြရွိလာမယ္'' ဟု ၄င္းကေျပာသည္။
-
ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ေတာ္ စည္ပင္သာယာေရး ေကာ္မတီ က်န္းမာေရးဌာနမွ ခြင့္မျပဳဆုိးေဆးမ်ားကုိ စစ္ေဆးရာတြင္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ပင္ရင္းဆိုင္ႀကီးမ်ား ရွိသည့္ သိမ္ႀကီးေစ်း( A)၊ (B)႐ံု၊ ပုဇြန္ေတာင္ေစ်း စသည့္ေစ်းတို႔၌ စစ္ေဆးၿပီး ပညာေပးကာလတြင္ သတ္မွတ္ခ်က္မ်ားကုိ မလိုက္နာသည့္ ေစ်းဆိုင္မ်ားအား စစ္ေဆးေတြ႕ရိွပါက ပစၥည္းမ်ား သိမ္းဆည္းလ်က္ရွိသည္။ 
-
ခြင့္မျပဳသည့္ ဆိုးေဆးမ်ား အမ်ားဆံုး ေတြ႕ရွိသည့္ အစားအေသာက္မ်ားမွာ လက္ဖက္၊ ခ်င္းႏွပ္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ပုစြန္ခ်ဥ္၊ ဝက္အူေခ်ာင္း၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ စိမ္းစားငါးပိ၊ မွ်စ္၊ အသားတု၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ေဆာ့ဖ္မ်ားႏွင့္ အခ်ဳိရည္ အမ်ဳိးမ်ဳိးတို႔ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ 
-
ေက်ာ္ကို
-
#ျမ၀တီေန႔စဥ္သတင္းစာ

No comments:

Post a Comment