Pages

Friday, May 27, 2016

ျပည္ပသုိ႔တင္ပုိ႔ရန္ ကန္႔သတ္ထားေသာ ပုိ႔ကုန္ ၁၂ မ်ိဳးအနက္ တခ်ိဳ႕ကုိေျဖေလွ်ာ့တင္ပုိ႔ခြင့္ျပဳႏိုင္ေရး ေဆာင္ရြက္သြားမည္



ရန္ကုန္ ၊ ၂၇-၅-၂၀၁၆

ျမန္မာႏိုင္ငံမွ ျပည္ပသို႔ တင္ပို႔ရာတြင္ ကန္႔သတ္ထားေသာ ပို႔ကုန္ ၁၂ မ်ဳိးအနက္ တခ်ဳိ႕ကို ေျဖေလွ်ာ့ တင္ပို႔ခြင့္ျပဳ ႏိုင္ေရး ေဆာင္ရြက္သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း စီးပြားေရးႏွင့္ ကူးသန္း ေရာင္းဝယ္ေရး ဝန္ႀကီးဌာန မွ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦး၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ သိရသည္။

ျပည္ပပို႔ကုန္ အျဖစ္ တင္ပို႔ခြင့္ မျပဳထားသည့္ ကုန္ပစၥည္း ၁၂ မ်ဳိးအနက္ ပန္းႏွမ္းဆီ၊ ေနၾကာ ႏွင့္ ေနၾကာဆီ စသည့္သုံးမ်ဳိးကို ကနဦး အေနျဖင့္ ျပည္ပသို႔ တင္ပို႔ႏိုင္ရန္ ေျဖေလွ်ာ့ ေပးသြားမည္ ျဖစ္ၿပီး က်န္ရိွ ေနေသးေသာ ကုန္ပစၥည္းမ်ား ထဲမွ တခ်ဳိ႕ေသာ ပို႔ကုန္မ်ား ကိုလည္း ထပ္မံ ေျဖေလွ်ာ့ ေပးႏိုင္ရန္ သက္ဆိုင္ရာ အဖြဲ႕အစည္းမ်ား ႏွင့္ ဆက္လက္ညိႇႏိႈင္း သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ အလားတူ ရက္ ၁ဝဝ စီမံခ်က္အတြင္း ပို႔ကုန္သြင္းကုန္ မ်ားႏွင့္ ပတ္သက္၍ အြန္လိုင္းစနစ္ အျပည့္အဝ သံုးစြဲႏိုင္ေရးကို ေထာက္ခံခ်က္ ရယူရန္ မလိုအပ္သည့္ ကုန္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ လက္ခစား အထည္ခ်ဳပ္ လုပ္ငန္းမ်ား အတြက္ ေလွ်ာက္ထားမႈမ်ား ကိုလည္း ဦးစြာ ေဆာင္ရြက္ သြားရန္စီစဥ္ ထားေၾကာင္း သိရသည္။

ျမန္မာႏိုင္ငံ အေနျဖင့္ ပို႔ကုန္သြင္းကုန္ လုပ္ငန္းမ်ားတြင္ ေခတ္ႏွင့္ ေလ်ာ္ညီစြာ ရိွေစေရးအတြက္ သက္ဆိုင္ရာ ဌာနမွ ေျဖေလွ်ာ့ေပးျခင္း မ်ားကို ဆက္တိုက္ ေဆာင္ရြက္ ေပးလ်က္ရွိၿပီး ပုိ႔ကုန္က႑ တုိးတက္ေရး အတြက္ တစ္ဦးခ်င္း ကုန္သြယ္မႈ လုပ္ငန္းရွင္ ကတ္မ်ား ထုတ္ေပးကာ ပို႔ကုန္က႑အား ျမႇင့္တင္ေပး ခဲ့ေၾကာင္း၊ အလားတူ ျပည္ပမွ တင္သြင္းလာေသာ ကုန္ပစၥည္း H.S Code Line ၁ဝဝဝ ေက်ာ္အတြင္းမွ ေထာက္ခံခ်က္ ရယူရန္ မလိုအပ္ေသာ တခ်ဳိ႕လိုင္း မ်ားကို ထပ္မံေျဖေလွ်ာ့ ေပးသြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ လိုင္စင္မ်ား ေလွ်ာက္ထား ရာတြင္ ေနျပည္ေတာ္ နည္းတူ ရန္ကုန္ ပို႔ကုန္သြင္းကုန္ ႐ံုး၌ ျပင္ဆင္ ေျဖေလွ်ာ့ေပး သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

စီးပြားေရးႏွင့္ ကူးသန္း ေရာင္းဝယ္ေရး ဝန္ႀကီးဌာန အေနျဖင့္ လက္ရိွတြင္ ျပည္ပ ပို႔ကုန္တင္ပို႔မႈ သံုးဆ တိုးတက္လာရန္ က႑အလိုက္၊ ႏွစ္အလိုက္ တိုးျမႇင့္ တင္ပို႔မည့္ ပို႔ကုန္မ်ားႏွင့္ ပတ္သက္၍ စတင္ ေဆာင္ရြက္လ်က္ ရိွသည္။

လက္ရိွ အေျခအေနတြင္ ျပည္ပပို႔ကုန္ တင္ပို႔မႈထက္ ျပည္ပမွ တင္သြင္းမႈသာ မ်ားျပားေနၿပီး ပို႔ကုန္က႑ အတြက္ ေျဖေလွ်ာ့ ေပးျခင္းမ်ားကို မျဖစ္မေန ေဆာင္ရြက္ရမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

စုိးမုိး

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၆)

No comments:

Post a Comment