Pages

Friday, January 29, 2016

ေရငန္ထြက္ကုန္ ၄၀ ရာခိုင္ႏႈန္းကုိ ကုန္ေခ်ာအျဖစ္ ျပင္ဆင္ထုတ္လုပ္ၿပီးမွသာ ျပည္ပသုိ႔တင္ပုိ႔မည္



ရန္ကုန္ ၊ ၂၉-၁-၂၀၁၆

ျပည္ပႏိုင္ငံမ်ားသုိ႔ ေရထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ားတင္ပို႔ ေရာင္းခ်သည့္ ေစ်းကြက္အတြင္း လက္ရွိတင္ပို႔ ေရာင္း ခ်လ်က္ ရွိသည့္ ေရငန္ထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ား၏ ၄ဝ ရာခိုင္ႏႈန္းကို ကုန္ေခ်ာအျဖစ္ ျပင္ဆင္ထုတ္လုပ္ ၿပီးမွသာ တင္ပို႔ေရာင္းခ် သြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံ ငါးလုပ္ငန္းအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ အမႈေဆာင္ ဒုတိယဥကၠ႒ ဦးဟန္ထြန္း က ေျပာသည္။

ျမန္မာႏုိင္ငံမွ ထြက္ရွိသည့္ ေရငန္ထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ားကို အာရွေဒသတြင္း ႏုိင္ငံမ်ားအနက္ တ႐ုတ္၊ ထိုင္း၊ ေတာင္ကိုရီးယားႏွင့္ ဂ်ပန္ႏုိင္ငံမွ အမ်ားဆံုးဝယ္ယူလ်က္ ရွိၿပီး ဥေရာပ ေစ်းကြက္မွလည္း ဝယ္ယူမႈ ျမင့္တက္ လာေၾကာင္း သိရသည္။

ေရငန္ထြက္ကုန္ မ်ားကို ျပည္ပသုိ႔ တင္ပို႔ေရာင္းခ်မႈ အေနအထားမွာ ၿပီးခဲ့သည့္ ႏွစ္မ်ား ထက္ ႏွစ္ဆခန္႔ျမင့္တက္ လာေၾကာင္း ေရထြက္ကုန္ပစၥည္း ထုတ္လုပ္သူမ်ားႏွင့္ ပို႔ကုန္လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းမွ သိရသည္။

ေရငန္ထြက္ကုန္ ပစၥည္းမ်ားကို ပံုမွန္ အေနအထားျဖင့္ ျပည္ပသို႔ တင္ပို႔ေရာင္းခ် ျခင္းထက္ ကုန္ေခ်ာအျဖစ္ ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲၿပီး တင္ပို႔ျခင္းက ႏုိင္ငံျခားဝင္ေငြ ပိုမိုရရွိျခင္းေၾကာင့္ ျပည္ပမွပညာရွင္ မ်ားကို ေခၚယူ၍ ကုန္ေခ်ာျပဳျပင္ ထုတ္လုပ္ တင္ပို႔ရန္ ျပင္ဆင္ျခင္း ျဖစ္သည္။

''လက္ရွိတင္ပို႔ ေရာင္းခ်ေနတဲ့ ေရငန္ထြက္ကုန္ ေတြရဲ႕ ၄ဝ ရာခိုင္ႏႈန္းကို ကုန္ေခ်ာအျဖစ္ ထုတ္လုပ္ၿပီးမွ ျပည္ပကို တင္ပို႔ေရာင္းခ် ေတာ့မယ္။ အဲဒါကလည္း ဂ်ပန္ႏုိင္ငံကို ေရာင္းခ်တဲ့ ေစ်းကြက္နဲ႔ ဥေရာပကို တင္ပို႔ေရာင္းခ်တဲ့ ေစ်းကြက္အတြက္ ျပင္ဆင္တာပါ။ ထိုင္းနဲ႔တ႐ုတ္ ႏိုင္ငံကေတာ့ ကုန္ၾကမ္းေတြကိုပဲ ဝယ္ ယူတာ မ်ားတယ္''ဟု ၄င္းက ဆက္လက္ေျပာသည္။

ထိုသို႔ ေရငန္ထြက္ကုန္ မ်ားကို ကုန္ေခ်ာအျဖစ္ ျပင္ဆင္ထုတ္လုပ္ရန္ ထိုင္းႏုိင္ငံသို႔ သြားေရာက္ေလ့လာ သင္ၾကားမႈမ်ား ျပဳလုပ္ သြားမည့္အျပင္ ဗီယက္နမ္ႏုိင္ငံမွ ပညာရွင္မ်ား ကိုလည္း ေခၚယူသင္ၾကား သြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

ထက္ေန

ျမ၀တီေန႔စဥ္ ၊ စာ(၁၁)

No comments:

Post a Comment