Pages

Monday, September 1, 2014

ေပါင္းဆန္၏ က်န္းမာေရး ႏွင့္ အာဟာရ ဆုိင္ရာ တန္ဖုိးမ်ား အသိေပး မိတ္ဆက္



ရန္ကုန္ ၊ ၁-၉-၂၀၁၄

ျမန္မာ့ေပါင္းဆန္ မိတ္ဆက္ပြဲ ႏွင့္ ေပါင္းဆန္၏ အာဟာရ တန္ဖိုးမ်ား၊ က်န္းမာေရး ဆိုင္ရာ တန္ဖိုးမ်ား ေခါင္းစဥ္ျဖင့္ အသိေပး ရွင္းလင္း တင္ျပျခင္း အခမ္းအနားကို ယမန္ေန႔ က UMFCCI ခန္းမ၌ က်င္းပခဲ့သည္။

အခမ္းအနား တြင္ ျမန္မာႏိုင္ငံ ဆန္စပါး အသင္းမွ အေထြေထြ အတြင္းေရးမွဴး ဦးရဲမင္းေအာင္ က ျပည္တြင္းမွ ေပါင္းဆန္ ကို ႐ုရွားႏွင့္ ဥေရာပ ေစ်းကြက္မ်ားသို႔ တင္ပို႔ေနၿပီး ႏိုင္ငံတကာ မွလည္း ျမန္မာႏိုင္ငံရွိ ေပါင္းဆန္ မ်ားကို ၀ယ္ယူရန္ စိတ္၀င္စား ေနေၾကာင္း ၊ လက္ရွိတြင္ ေပါင္းဆန္ ထုတ္လုပ္သည့္ စက္မ်ား အသင့္ အေနအထား မျဖစ္ေသး ျခင္းေၾကာင့္ မွာယူသေလာက္ တင္ပို႔ႏိုင္ရန္ မျဖစ္ႏိုင္ ေသးေၾကာင္း ေျပာၾကား ခဲ့သည္။

ေပါင္းဆန္ ဆိုသည္မွာ စပါးကို မႀကိတ္ခြဲမီ သန္႔စင္ျခင္း၊ ေရစိမ္ျခင္း၊ ေရေႏြးေငြ႕ျဖင့္ ေပါင္းျခင္း တို႔ ျပဳလုပ္ၿပီး သန္႔ရွင္း သန္႔စင္ ေနသည့္ ေပါင္းၿပီးစပါး မ်ားကို စနစ္တက် ႀကိတ္ခြဲကာ အဆင့္ဆင့္ သန္႔စင္ျခင္း၊ ဆန္ခါ တင္ျခင္း၊ ေရြးခ်ယ္ျခင္းမ်ား ေဆာင္ရြက္ ထားေသာ အဆင့္ျမင့္ ဆန္ျဖစ္သည္။ အဆီဓာတ္ ပါဝင္မႈ နည္းကာ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္ဘီ၊ ဗီတာမင္ဒီ ႏွင့္ ဗီတာမင္အီး ဓာတ္မ်ား အခ်ဳိးက် မွ်တစြာ အဓိက ပါဝင္လ်က္ ရွိၿပီး သာမန္ ႐ိုး႐ိုးဆန္ထက္ ဗီတာမင္ ဓာတ္မ်ား ပိုမို ပါဝင္ ေနေၾကာင္း၊ ေပါင္းဆန္သည္ ဆန္ျဖဴ အမ်ဳိးအစား ျဖစ္၍ မိနစ္ အနည္းငယ္ အတြင္း ခ်က္ႏိုင္သည့္ ဆန္အျဖစ္ ျပဳလုပ္ထား ကာ မိနစ္ ၂ဝ မွ ၃ဝ အတြင္း ခ်က္ျပဳတ္ ႏိုင္ေၾကာင္း၊ ေပါင္းဆန္ကို စားသုံးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္ အတြင္းရွိ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ တိုက္ဖ်က္သည့္ အင္ဆူလင္ ဓာတ္မ်ားသည္ ေသြးလည္ပတ္မႈ တြင္ရွိေသာ ေသြး အခ်ဳိဓာတ္ကို တိုက္ဖ်က္ သျဖင့္ ေသြးအခ်ဳိဓာတ္ သတ္မွတ္မႈ အဆင့္ ပုံမွန္ ရွိေနႏိုင္ ျခင္းေၾကာင့္ က်န္းမာေရး အတြက္ စားသုံး သင့္ေသာ ဆန္တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။

မုိးေအာင္

#Themyawadydaily

No comments:

Post a Comment