Pages

Wednesday, December 12, 2012

ကလုိရင္းျဖင့္ သန္႔စင္ထားေသာေရမွာ က်ိဳခ်က္ထားေသာ ေရထက္ပင္ ပုိမုိစိတ္ခ်ရ

ကလုိရင္းျဖင့္ သန္႔စင္ထားေသာေရမွာ က်ိဳခ်က္ထားေသာ ေရထက္ပင္ ပုိမုိစိတ္ခ်ရ ဒီဇင္ဘာ(၁၂)ရက္ေန႔ ကလုိရင္းျဖင့္ သန္႔စင္ထားေသာ ေရမွာ က်ိဳခ်က္ထားေသာ ေရထက္ပင္ မုိမုိကာ စိတ္ခ်မႈ ရွိႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။ ယင္းႏွင့္ ပတ္သက္၍ က်န္းမာေရး ဦးစီးဌာနမွ တာ၀န္ရွိ ဆရာ၀န္ႀကီး တစ္ဦးက က်ိဳခ်က္ထားတဲ့ ေရဟာ ခ်က္ျခင္း ေသာက္လုိ႔ မရဘူး။ အေအးခံထားရတယ္။ အေအးခံ ထားတဲ့ အခ်ိန္မွာ အသုံးျပဳတဲ့ ခြက္ေတြ၊ ေလတုိက္လုိ႔ ဖုန္မႈန္႔ေတြ ၀င္လာတာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ စတဲ့ ပတ္၀န္းက်င္ အေျခအေန ေတြက ေရသန္႔ရွင္းမႈ အေပၚ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ ရွိေစတတ္ ေသာေၾကာင့္ ကလုိရင္း ခတ္ထားတဲ့ ေရေတြဟာ ေရာဂါပုိးကုိ သန္႔စင္ၿပီး ျဖစ္လုိ႔ က်ိဳခ်က္တဲ့ ေရနဲ႔ေတာင္ ယွဥ္ၿပီး ေလ့လာ ၾကည့္တဲ့ အခါ စိတ္ခ်ရတာ ျဖစ္တာကုိ ေတြ႕ရတယ္ဟု ရွင္းျပေၾကာင္း သိရသည္။ အခ်ိဳ႕ေသာ ေရက်ိဳခ်က္မႈ မ်ားတြင္ ေသခ်ာစြာ မက်ိဳခ်က္ဘဲ ေသာက္သုံးမႈ ေၾကာင့္ က်န္းမာေရး ထိခုိက္ေစတာ ၀မ္းဗုိက္ႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါ ဆုိးက်ိဳးမ်ား ရရွိေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။ ထုိထက္ အေရးႀကီး သည္မွာ ကုိင္တြယ္ေသာလက္ သန္႔ရွင္းေစျခင္း၊ ထားသုိ အသုံးျပဳသည့္ ပစၥည္းမ်ားလည္း သန္႔ရွင္း စင္ၾကယ္မႈ ရရွိေရး လုိအပ္ၿပီး ဖုံးအုပ္ထား ႏုိင္ရန္ လည္း လုိအပ္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။

No comments:

Post a Comment