Pages

Thursday, December 27, 2012

အိမ္၌ ကုိယ္တုိင္ ျပဳလုပ္ေသာ ပဲႏုိ႔ က်န္းမာေရး အတြက္ မ်ားစြာ အက်ိဳးျပဳ

အိမ္၌ ကုိယ္တုိင္ ျပဳလုပ္ေသာ ပဲႏုိ႔ က်န္းမာေရး အတြက္ မ်ားစြာ အက်ိဳးျပဳ ဒီဇင္ဘာ(၂၇)ရက္ေန႔ ပဲႏုိ႔ကုိ ပဲပိစပ္မွ အလြယ္တကူ ထုတ္လုပ္ ႏုိင္ၿပီး ၄င္းမွာ မိမိေနအိမ္၌ပင္ ျပဳလုပ္ႏုိင္ကာ က်န္းမာေရး အတြက္ မ်ားစြာ အက်ိဳးျပဳ ေၾကာင္း အဟာရေဗဒ ဆုိင္ရာ ဆရာ၀န္ႀကီး တစ္ဦးက ေျပာၾကားသည္။ ပဲႏုိ႔တြင္ အဆီဓာတ္၊ ပ႐ုိတင္းဓာတ္၊ OMega3 ၊ သတၱဳဓာတ္၊ ဗီတာမင္း တုိ႔ ပါရွိျခင္းေၾကာင့္ ၀မ္းပ်က္ေသာ ကေလးငယ္ မ်ားကုိ အာဟာရ အျဖစ္ တုိက္ေကၽြး ႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။ ပဲႏုိ႔ ျပဳလုပ္ေပးရန္ အတြက္ ပဲပိစပ္ အား တစ္ညခန္႔ ေရစိမ္ၿပီး ေဖ်ာ္စက္တြင္ ေရအနည္းငယ္ ေရာ၍ ေဖ်ာ္ၿပီးေနာက္ ဆူေအာင္ က်ိဳပါက အသင့္ ေသာက္သုံး ႏုိင္ေသာ ပဲႏုိ႔ရည္ကုိ ရရွိႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။ အဆုိပါ ပဲႏုိ႔တြင္ ပါ၀င္ေသာ အီထ႐ုိဂ်င္ ဓာတ္မွာ အမ်ိဳးသမီး၌ ျဖစ္ေလ့ရွိေသာ ေသြးဆုံးကုိင္ ေရာဂါကုိ ကာကြယ္ ေပးႏုိင္သည့္ အျပင္ ေဟာ္မုန္း အစားထုိး ကုသမႈ အေနျဖင့္ ေသာက္သုံး ႏုိင္ေၾကာင္း ထပ္မံ သိရသည္။ ပဲႏုိ႔ ျပဳလုပ္ေသာ ပဲပိစပ္တြင္ ပါ၀င္သည့္ ပ႐ုိတင္းဓာတ္ ေၾကာင့္ ကေလးမ်ား၏ အ႐ုိးအဆစ္ကုိ ဖြံ႕ၿဖိဳးေစၿပီး ေဘးအႏၲရာယ္ မရွိေသာ သဘာ၀ ေဖ်ာ္ရည္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ေၾကာင္း ၄င္းက ရွင္းျပသည္။

No comments:

Post a Comment